Dünya

Güney Kore'den Rusya ve Belarus'a seyahat yasağı

Güney Kore hükümeti, vatandaşlarının Rusya ve Belarus'un Ukrayna sınırındaki bölgelerine seyahat etmesini yasaklayıcı sonucu aldığını ve kararın erte itibarı ile yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Güney Kore'den Rusya ve Belarus'a seyahat yasağı
07-03-2022 08:25

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali etmesi üstüne meydana mevrut asayiş riski ve yaptırımlar dolayısıyla nice ülke, vatandaşlarına müteveccih seyahat ikazları yayınlarken, mevzuyla ait birlikte aşama da Güney Kore hükümetinden geldi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı çeşidinden meydana getirilen açıklamada, ülkenin aşamalı seyahat uyarma sisteminin en faziletkâr seviyesi bulunan 4. düzey seyahat uyarısı kapsamında vatandaşlarının Rusya ve Belarus'un Ukrayna sınırındaki bölgelerine seyahat etmesini yasaklayıcı sonucu alındığını açıkladı. Yasağın ferda yürürlüğe gireceğini tamlayan Bakanlık, seyahat uyarısı kapsamındaki yerlere revan Güney Korelilerin ait kanunlar kapsamında cezalandırılabileceğini kaydetti.

Dünya alarmda

Rusya'nın Ukrayna'daki dü ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanıması ve Ukrayna'ya müteveccih saldırılar düzenlemesinin arkası sıra günindi ve Avrupa ülkelerinden Moskova'ya hakkında ağırbaşlı yaptırımlar uygulanmıştı. Birçok yurt iklim alanını Rus uçaklarına kapatırken, birtakım devletler ise alanda küsurat asayiş riski dolayısıyla vatandaşlarına müteveccih seyahat ikazları yayınlamıştı.

Burak Ersoy
 

İLGİLİ HABER
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusyanın cüretkarlığı yaptırımların ehliyetli olmadığını gösteriyor Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 'Rusya'nın cüretkarlığı yaptırımların ehliyetli olmadığını gösteriyor'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?