Dünya

Güney Kore'de Covid-19 vaka sayısında rekor

Güney Kore'de dünkü kimse güneş tacı virüs salgınında 7 bin 850 günce vaka sayısı ile salgının gene buyana en efdal vaka sayısı kaydedildi.

Güney Kore'de Covid-19 vaka sayısında rekor
15-12-2021 09:59

Güney Kore'de sonuç 1 aydır Covid-19 olaylarında ağırbaşlı ortak artma yaşanırken, günce vaka sayısı gene rekor kırdı. Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı'ndan meydana getirilen açıklamada, sonuç 24 saatte 7 bin 850 enfeksiyonun doğrulandığı bildirildi. Ülkede 128 Omicron mutasyonlu vaka belirleme edilmiş bulunduğu belirtilirken, dünya genelinde mecmu vaka sayısı 536 bin 495'e yükseldi. Durumu ağırbaşlı bulunan hastaların sayısının ise 964'e eriştiği bildirildi.

Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum, hükümetin derinti yasağı ve aşçı benzeşim işletmelere antre kısıtlaması da müdahale sert tedbirleri uygulamayı düşündüğünü açıkladı. Hükümetin kesme defa haritasını cuma namazı haset netleştireceği öğrenildi.

Halkın tahminî yüzdelik 94'ünün aşılı bulunduğu Güney Kore'de şimdiye değin 4 bin 456 isim yaşamını kaybetti. Hükümetin güzeşte ay uygulamaya koyduğu "Covid-19 ile yaşama" politikası ile baş başa gevşetilen içtimai kısıtlamaların arkası sıra vaka rakamları baştan yükselişe geçti.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?