Dünya

Güney Kore'de Covid-19 vaka sayısı rekor kırdı

Güney Kore'deki günce Covid-19 vakalarının sayısı müstevli aslında buyana tanıdık en erdemli seviyeye ulaşarak 4 bin 116'ya yükseldi. Kritik haldeki marazlı sayısı da rekor kırarak 586 oldu.

Güney Kore'de Covid-19 vaka sayısı rekor kırdı
24-11-2021 09:48

Nüfusunun tahminî yüzdelik 80'ini Covid-19'a dirlik ağız ağıza aşılayan Güney Kore'de günce vaka sayısı rekor kırdı. Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı'ndan dakika meydana getirilen açıklamada, cemaziyelevvel 4 bin 116 bireyin fazlalık imtihan edilmiş olduğu belirtildi. Son evolüsyon ile beraberce geçtiğimiz Perşembe kaydedilen 3 bin 292 nefis günce vaka rekoru düzeltilmiş olurken, eleştiri haldeki parasız sayısının da hepsi zamanların en efdal seviyesi bulunan 586'ya çıkmış olduğu kaydedildi. Ülkedeki vakaların toplamı 425 bin 65'e yükselirken, dirilik kaybı bilançosu ise 3 bin 363'e ulaştı. Son senelerde aşamalı yerine gevşetilen Covid-19 tedbirlerinin peşi sıra yaşanmış bulunan vaka patlaması endişelere bozukluk oldu. Başkent Seul bölgesindeki hastanelerin döşek doluluk oranlarının cemaziyelevvel 17.00 itibarı ile yüzdelik 83.3'e eriştiği açıklandı.

Hükümet alarmda

Güney Kore Başbakanı Kim Boo Kyum ise müşterek hükümet toplantısında salgının kestirim edilenden henüz biçimsiz gittiğini ve virüsün Seul ve etrafında yayılmasını engel olmak düşüncesince müşterek aceleci gestalt planını yürürlüğe koymayı değerlendirdiklerini söyledi. Ülkenin normale devir yolundaki evvel engelle dirlik karşıya bulunduğunun altını çizen Kim, "Belirti göstermeyen ve bol semptomları bulunan hastaların tedavilerini evde korkmadan yapabilmeleri düşüncesince lüzumlu önlemleri almalıyız" dedi.

Normale devir başlamıştı

Güney Kore'de hükümet restoranların düzentileme saatlerindeki kısıtlamaları kapatmak ve canlı hususi etkinliklere müsaade özgülemek üzere kararları içeren "Covid-19 ile yaşama" politikasını bu ay uygulamaya başlamış, insanoğlu trafiğinde artışa bozukluk olacağı tamlanan infaz vaka patlamasına bozukluk olabildiği endişesiyle uzmanların tepkisini çekmişti.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?