Teknoloji

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, Dubai'deki kongrede tanıtılacak

Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), 25-29 Ekim'de Dubai'de gerçekleşecek International Astronautical Congress'de (Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi) tanıtılacak.

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, Dubai'deki kongrede tanıtılacak
24-10-2021 10:59
Bursa

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından meydana getirilen açıklamaya göre, BTSO'nun Gökmen Projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle yaşama sabık GUHEM, hepsi toptan uzay aktörlerinin ortak araya geldiği dünyanın prestijli arsıulusal uzay etkinliklerinden Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi'ne katılacak.

Her sene 6 binden ortak tomar katılımcıya ev sahipliği karşıcı Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi, bu sene 25-29 Ekim'de Dubai'de 72'nci kez düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, böylesine iri ve prestijli ortak organizasyonda toprak alacaklarından ötürü baş döndürücü hararetli bulunduğunu ve GUHEM'i arsıulusal camiada en dobra biçimde anlatacaklarını aktardı.

Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi'nin dünyanın en iri uzay kongresi bulunduğunu tabir fail Mirahmetoğlu, şunları kaydetti:

"Her sene ayrımlı ortak ülkede ve ayrımlı ortak temayla her insanın uzay dalında henüz ortak tomar bilgelik sahibi olmasını amaçlayan bu aranjman 6 binden ortak tomar ziyaretçiyi ağırlıyor. Bu organizasyon, Uluslararası Astronotik Federasyonu (IAF) çeşidinden örgütlü edilmekte ve bu kapsamda uran komitelerle katı baş döndürücü hile şöleni altında aktiflik gerçekleştiriliyor. Uluslararası Astronotik Federasyonu 1950'lerde müesses bulunan ortak federasyon ve şu anda 71 ülkeden 407 üyesi var. Bunların zarfında uzay ajansları, dünyanın gelecek mevrut uzay şirketleri ve ayrışık üniversiteler var. Son yıllarda uzayla ilişik hile maşer emekleri karşıcı müzeleri de üyeliğe bildirme etmeye başladılar. Biz de bu kapsamda üyelik başvurumuzu yaptık ve organ kendisine aldıkları 6 uzay müzesinden bir tanesi biçimine geldik. Türkiye'nin uzay ve havacılık temalı önceki terbiye merkezi bulunan GUHEM, böylecene dünyanın gelecek mevrut ve ünlü bulunan uzay müzeleri ortada da yerini almış oldu."

Mirahmetoğlu, Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi'nin uzay camiasını ortak araya getirmiş olduğu bilgisini de vererek, Türkiye'nin bu organizasyonda anabolizma edilmesinin iyice ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Bu seneki kongreye Türk Uzay Ajansı şemsiyesi altında işporta sahasına katıldıklarına yer veren Mirahmetoğlu, "GUHEM toy ortak yapı. Bizim kongredeki gayemiz bu yapıyı arsıulusal camiaya en akla yatkın biçimde beyan etmek ve bu bölgede hile maşer emekleri gerçekleştirmek talip dört başı mamur şirketleri, uzay ajanslarını Türkiye ve Bursa'ya çağırma etmek. Uzay endüstri ve GUHEM ortada örgensel ortak deste var. Kongrede bu bağı henüz ortak tomar alevlendirmek düşüncesince ilişkilerimizi kuvvetlendirmeye çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?