Ekonomi

Global finans devi, Türkiye yatırım hedeflerini açıkladı

Hollanda merkezli toptan mali hizmetler grubunun riziko sermayesi firması bulunan GKG Ventures, Türkiye düşüncesince ılımlı ve etraflıca vadeli yatırım hedeflerini açıkladı. GKG Ventures mali teknolojiler dalında çalışkanlık yayınlayan girişimlere yatırım yaparak, ekosistemin

Global finans devi, Türkiye yatırım hedeflerini açıkladı
27-12-2021 15:28

10 sene evvela Londra’da kuma start-up kendisine kurulan ve çağ mali hizmetler ve teknolojiler alanındaki toptan tecrübesi ve 5 kıtaya yayılan operasyonel zehir ile kürevi kuma lama dönüşen Global Kapital Group, dünyada mecmu 2 binin üstünde çalışanıyla 21 ülkede 35 büro ile çalışkanlık gösteriyor. Grubun 2021 yılında kurulan riziko sermayesi firması GKG Ventures ise rüçhan kendisine Türkiye ve Doğu Avrupa devletlerinde mali uygulayım bilimi girişimlerine yatırım yapacağını duyurdu.

“ORTAK HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN GİRİŞİMCİLERLE HAREKET EDİYORUZ”

En asliye ayrıştırıcı özelliklerinin, yatırım bitirdikleri fintek girişimlerinde konkre bedel yaratabilmek düşüncesince grubun kürevi ve işlevsel bilim ve tecrübelerinden intifa olanağı kendisine açıklanan GKG Ventures Kurucu Yönetici Direktörü Baran Engür, "Biz anne bedel önergemizi dört başlıkta topluyoruz; (i) kürevi tecrübe, (ii) mali hizmetler ve teknolojiler dalında dip kesim uzmanlığı, (iii) işlevsel yetkinliklere muvasala ve (iv) bire kuma süreçlerden yaklaşan kuma sürede eski olmanın verdiği duygudaşlık kültürü. GKG Ventures’ın melez yapısı ve ibdai konumlaması sayesinde, girişimcilerin gerekseme duydukları enstrümanları, dönemin kıymetini düşünülerek en çabuk halde sağlıyor, eş hedeflere iktiran etmek düşüncesince girişimciler ile akıntı ediyoruz. Biz çabucak mukteza çoğalma finansmanını sağlayıcı mali yatırımcı kendisine değil, parçası bulunduğu kürevi binanın sınama ve birikimini yatırım meydana getirdiği girişimlere ve girişimcilere aktarabilecek mühim kuma sefer arkadaşı kendisine konumlanmayı yeğleme ediyoruz. Bu anlamda iş modelimizi de ‘Strategic Smart Capital’ doğrusu “Stratejik Akıllı Sermaye” kendisine adlandırıyoruz” dedi.

YATIRIM HEDEFLERİNİN ODAĞINDA FİNTEKLER VAR


GKG Ventures Kurucu Yönetici Direktörü Baran Engür, nazarıitibar alanlarını "Biz, mali teknolojiler evreninde bileşimli zeka bazlı, şişman data dair oturmuş iş modelleri ile birlikte, B2B görev sunan yazılım şirketleri, B2B2C ve ekleme kıymeti faziletli B2C uygulamalarını rüçhan kendisine inceliyoruz. Özellikle nazarıitibar gösterdiğimiz fintek dikeyleri; servet yönetimi, fintek dayanak noktası görev ve ayarlama teknolojisi şirketleri, kapital piyasaları ile bütünleşmiş etkin çözümler, kurumsal çözümler, bankacılık ve finans ürünleri, blok zincir bazlı modeller, ifa sistemleri ve sayısal sigortacılık kendisine sıralayabiliriz" halinde açıkladı.


“TÜRKİYE’DEN FİNANSAL TEKNOLOJİLER ALANINDA UNİCORN’LARIN ÇIKMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Türkiye’deki çoğalma hedefleriyle ait mütekellim Baran Engür, globalde çabuk büyüyen kuma müşareket kendisine kâffesi çalışmalarını özlük kapital ve kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerine nazarıitibar çekti ve şunları söyledi:

“Yatırım yaptığımız şirketleri seçerken, girişimcinin profili / vizyonu, işe bulunan fideist ve motivasyonuna ek olarak; girişimin ne problemi nite çözdüğüne değgin girintisiz çıkıntısız ve anlaşılabilir kuma bedel önergesinin olması, verim ve alıcı ahenk ve sadakati, güzel mutasavver ve mücehhez iş planının bulunması, bahis konusu verim ve mamüllerin akıllıcasına adanmış ve marketing stratejileri ile ülke süresince ve ülke haricinde ölçeklendirilebilir olması bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. eğer bu mevzularda ön incelememiz müspet sonuçlanır ve yatırım sonucu alırsak, girişimciler gerekseme duydukları çoğalma finansmanına ulaşırken yatırım sonrası devirde strateji, teknoloji, riziko yönetimi, ahenk ve mevzuat, hukuk, insanoğlu kaynakları kabil nice bölgede bizlerden mühim dayanak noktası alacaklar. Yeri ulaştığında girişimcilere mentorluk yapacağız, noktayı ulaştığında GKG Connect ve GKG Vendor Platform uygulamaları ile grubun kürevi ağında arazi meydan 20’nin üstünde ülkedeki altın linklere girişimcilerin ulaşmasını sağlayabilecek çelimli kuma dümen kadrosuna ve kurumsal ağabey muvasala vereceğiz. Bu destekle, kürevi piyasalarda ölçeklendirebileceğimiz girişimleri ilk evvela Türkiye’den bilmek ve çıkartmak istiyoruz.”

GKG Ventures, rüçhan amacı Türkiye ve Güney/ Orta Doğu Avrupa bölgesi bulunan ve tali Pazar kendisine Kıta Avrupası ve Asya’yı hedefine meydan kürevi kuma riziko sermayesi şirketi. Şirket’in anne odağı fintek girişimleri ve grubun bulunan iş sahalarında bedel yaratacak uygulayım bilimi ve inovasyon odaklı iş modelleri. GKG Ventures kesim agnostik kuma görüntü değil. Şirket, mali teknolojiler ekosisteminde çalışkanlık yayınlayan girişimler ve grubun bulunan iş sahalarında konkre bedel yaratabilecek inovatif iş modellerine yatırım gerçekleştirmek kıl payı odağını sınırlandırıyor. Türkiye’deki yatırım planları özelinde teknokentler, teknoparklar, üniversiteler, gurk merkezleri kabil start-up ekosistemini besleyen, geliştiren bölgeleri de baş döndürücü önemseyen GKG Ventures, bu yapılarla derinliğine dönemli iş ortaklıkları planlıyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?