Spor

Galatasaray'da Fatih Terim dönemi nasıl sona erdi?

Galatasaray'da 4'üncü kat fen eş namına fariza işleyen Fatih Terim ile metodlar ayrıldı.

Galatasaray'da Fatih Terim dönemi nasıl sona erdi?
10-01-2022 16:08

Galatasaray'ın efsanesi Fatih Terim, hocalık kariyerinde Burak Elmas ile bu arada 6 ayrı Başkan ile çalıştı. Terim'in birlikte ay kabil aşırı çelimsiz birlikte müddet çalışmış olduğu Dursun Özbek sürecini ayırırsak hepsi başkanlarla devir zamane sorunlar yaşadı; ayrıca ayrılıklar aşırı sıkıntılı oldu. Ancak en tez 'çatırdama' ise gerçekte en içten başlangıcı meydana getirdiği bulunan Başkan Burak Elmas çağında oldu. Terim'in merhume reis bey Mustafa Cengiz ve yönetimiyle yaşamış olduğu teessürat bile halkoyu uğrunda bu denli tez kritik edilmeye başlamamıştı. Tecrübeli uygulayım adam; Burak Elmas'ın intihap sürecindeki kozlarından birisi bulunmasına mukabil yönetimdeki sancılar ve takımın gidişatı zımnında 7'nci ayda mukayyet izah gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldı.

Seçim sürecinde Burak Elmas ile Fatih Terim adeta biricik sumsuk gözükürken bu noktaya nasıl gelindi?

SÖZLEŞME YAPILMA SÜRECİ UZADI

Seçim sürecinde merhume Başkan Mustafa Cengiz, Fatih Terim bozukluk dileyene denli kendisiyle bitmeme etmeyeceğini açıklamıştı. Burak Elmas, seçilir seçilmez kavlükarar yapmadan, resmi izah yapılmaksızın Terim'i Florya'ya çağırma etti. Terim kontratsız biçimde iş başı yaptı. Ancak kavlükarar süreci de uzadı. Sportif A.Ş'ye tayin edilen Ali Gücüm, Terim'in en yakınlarından biriyken istifa etti. Kaosun huzur kıvılcımlarından birisi bu oldu.

TRANSFER EKİBİ

Galatasaray'da evvel çağda de yaşanmış lakin hâlâ sonradan toparlanmış birlikte maslahat Burak Elmas çağında de pırtlak verdi. Eski ikinci reis bey Abdurrahim Albayrak 2019'da "Ayrı birlikte ekibin para aktarımı emek harcaması yaptığını gördüm" açıklamasında bulunmuştu. İlerleyen süreçte bu gestalt rayına oturtulmuştu. Başkan Mustafa Cengiz ve reis bey yardımcısı Yusuf Günay kontrolünde; Abdurrahim Albayrak, Şükrü Hanedar, Uğur Yıldız öncülüğünde harekatlar yapılıyordu. Burak Elmas çağında Florya ekibinde Şükrü Hanedar, Uğur Yıldız, Hakan Balta, Emre Utkucan kabil isimlerle uyuşulmadı. Yönetim ile Florya kadrosu değişik icraat yürüttü. Bu encam vadede sorunları büyüttü.

FLORYA İLE YÖNETİM ARASINDA GERGİNLİKLER

Galatasaray düşüncesince Florya, ayak topu sahasındaki ukubet sahası, 18 kabil önemli. Burak Elmas yönetiminde ve türlü kurullarında Florya'da da deli dolu peyda etmek talip esame oldu. Kağıt üstünde de olabilecek, uygun işler fakat rahatsızlıklar hissedilince hile binasıyla Florya arasındaki resmiyet gene açıldı. Yönetim çevresindeki isimlerle, Florya profesyonelleri ortada güneş yüzüne aşırı yansıtılmayan "rekabet" de hissediliyordu. Başkan Burak Elmas hal kendisine Bülent Bayraktar seçeneğine başvurdu; fakat bu teşebbüs de yeteneksiz oldu, meseleler hâlâ da büyüdü.

ÇİM SORUMLULUĞU DAHİ PROBLEM OLDU

Galatasaray'da sabık mevsim stattaki mefruşat sorunu camiayı kaosa sürüklemişti. Belhanda, sözün aslı "İdman sahamız, stattan iyi" demişti. Florya kadrosu bu mevsim stadyum çimlerini kendilerine budala edilmesini bekledi; fakat hile emektar çalışılmış bulunan birlikte firmayla bitmeme etti. Florya kadrosu bu vaziyetten da tasalı oldu. Bir de yönetici meselesi var tabii. Florya profesyonelleriyle, yöneticiler ortada birlikte yönetici polemiği yaşanıyor.

FLORYA PROFESYONELLERİ GÖNDERİLECEK İDDİASI SİNİRLERİ GERDİ !

Farioli adı ve hâlâ sonradan da Guardiola'nın yardımcısının geleceği ortaya atıldı. Bu gelişmeleri camiada Terim'e mobbing kendisine okuyan aşırı oldu. Buna mukabil Yönetim; Terim'in üstündeki yükü hafifletmek, uygulayım heyeti pekiştirmek düşüncesince meydana getirilen birlikte etap bulunduğunu tabir etti. Florya'daki birtakımı profesyonellerin görevden alınacağı girişimine Fatih Terim müsaade vermedi.

AVRUPA'DAKİ BAŞARI, LİG'DEKİ BAŞARISIZLIĞI TAŞIYAMADI

Lig'de zirvenin aşırı uzağında küsurat Galatasaray'da Avrupa'daki kalburüstü nağme Fatih Terim'e bulunan itimatı sarsmıyordu. Camiada meydana getirilen yorumlarda "Hoca Avrupa'da devir atlayamazsa metodlar ayrılır, turu geçerse ligi tamamlar" görüşü hakimdi. Ancak geleceğin ekibi kuruluyor felsefesi ile maksut müddet tez eridi. Hem toplumsal iletişim araçları üstünden Terim düşüncesince meydana getirilen yorumlar, bununla birlikte devir zamane yaşanmış bulunan düşün ayrılıkları zımnında sefer ayrımına gelindi.

Bugünkü derinti kararında aykırı geçim sağlanarak Terim'e hizleri düşüncesince teşekkürname edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?