Spor

Galatasaray - Göztepe maçının ardından

Süper Lig'in 7'nci haftasında Galatasaray'ın Göztepe'yi 2-1 yenmiş etmiş olduğu maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, planlı matbuat toplantısına katıldı.

Galatasaray - Göztepe maçının ardından
26-09-2021 22:48

Maçın oynandığı Türk Telekom Stadyumu'nda hesaplıca matbuat toplantısında önce adına yalan düzlük Nestor El Maestro, skordan çevre ümitsiz olduklarını söyleyerek, "Üzgünüz. Bizim düşüncesince güç müşterek gün. Çünkü elleme oynadık lakin istediğimizi alamadık. İstediğimizi alabilmemiz düşüncesince gelişigüzel obje vardı. Ama gene de benek alamadık. Bundan çevre hakkıyla baş döndürücü üzgünüz" dedi.

MAESTRO: SEZONU, ŞU ANDAN DAHA İYİ BİR KONUMDA BİTİRECEĞİMİZİ SÖYLEYEBİLİRİM

Sezon böylecene şu anki konumlarından hâlâ elleme müşterek yerde olacaklarını dile getiren Maestro, "Sezon böylecene burada olduğum takdirde, şu andan baş döndürücü hâlâ elleme müşterek pozisyonda bitirmeyi hedefliyoruz. Ama Türk futbolunda elbette bu edisyon fazla. Daha ligin başlangıcında tedenni potasında bulunduğunu değerlendirmek kişide edisyon oluşturabiliyor. Zorlu müşterek sürede göreve geldik. Biliyoruz ki camiamızın bizlerden beklentiler baş döndürücü büyük. Bu manada tedenni hattını cezaevi uğrunda bulunduramayabiliriz. Düşme hattından baş döndürücü ötelerde bitireceğimizden eminim" ifadelerini kullandı.

"İRFAN CAN'IN YEDİĞİ GOL ŞANSSIZLIK"

Kaleci İrfan Can Eğribayat'ın Göztepe'nin yediği önce golde icra ettiği hatanın müşterek talihsizlik bulunduğunu kaydeden Maestro, "Söylenecek baş döndürücü müşterek tomar müşterek obje yok. Bence İrfan bu ligin en elleme kalecilerinden müşterek tanesi. Ona cemaat olduğumuz düşüncesince baş döndürücü mutluyuz. Bir talihsizlik adına görüyorum" niteleyerek konuştu.

Maestro akıbet olarak, "İkinci yarının başlangıcında yahut yedikleri önce golden sonraları müşterek meslek değişikliği düşündünüz mü" sorusuna, "Gollerin baş döndürücü müşterek tomar sistemle müşterek alakası yok. Bazı şahıslar hatalardan yahut detaylardan yenen gollerden çevre geriye düştük. Bu bilgileri ne sistemin çözebileceğini cevaplayamayız. Sistem değişikliği yapmayı düşünmedim" cevabını verdi ve laflarını noktaladı.

FATİH TERİM: GALATASARAY TARAFTARINA YAKIŞAN BUDUR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise ekip ile taraftarın bütünleştiğini söyleyerek, "Bizim kazandığımız vakti zaferlerin içerisinde Ali Sami Yen Stadı'nda taraftarlar bütünleşirdi. evvel o ıslık geldi lakin akabinde aklıselim taraftarların, Galatasaraylılığa yakışan müşterek hâl içerisinde takımlarına dayanak olduklarını gördük. Ali Sami Yen'de bizim en iri gücümüz onlardı. Tarih süresince topu topu başarılarda beraberdik. Bugün de o ansız reaksiyondan sonra, Galatasaray takımıyla tribündeki taraftarın birleşmesinden ortaya baş döndürücü elleme müşterek hile ve yengi çıktı. umut ederim, bu beraberlikle toy fütuhat elde etmeye bitmeme ederiz. Bugün bizim düşüncesince beklenti ederim ki toy müşterek giriş olur. Biz geleceği bulunan müşterek takımız. Çoğumuz genciz. Bu buyurmak değildir ki bu kollar deneme kazanıncaya denli şampiyonluktan, kupadan vazgeçtik. Bu içten sevginin, bu içten birleşmenin önemini vurgulamaya çalışıyorum ben. Hiçbir Galatasaraylı aktör zayi etmek istemez. Hiçbirimiz istemeyiz. Bizim biricik dayanağımız taraftarımız. Daha iri müşterek grup, ıslıklamayacaksınız dost dedi ve topu topu stadyum birleşip oyuncuyu da ayağa kaldırdılar ve oyundan beğeni aldılar. Biz gelişigüzel obje düşüncesince savaşacağız, böke peyda etmek düşüncesince uğraşacağız. Her devir onlara ihtiyacımız var. Bizim pakt kültürümüz, DNA'mız böyle. Galatasaray mevcut enikonu da bu bitmeme edecek. Yüzlerce maç söyleyebilirim, birlikte kazandığımız. Dışarıda da içeride de. Yakışan budur Galatasaray taraftarına. Kendilerine bugün düşüncesince teşekkürname ederim. diğer türlüsü leziz durmuyor. Bizim kabilinden Avrupa şampiyonu olmuş, Türkiye'nin en baş döndürücü şampiyonluğu nail camiaya on paralık yakışmıyor. Her obje evcil adına oturdu niteleyerek düşünüyorum. Çok elleme tezahüratlar oldu. Bu da bizim takımımıza yansıdı. Bugünün en iri hasılatlarıntan birisi de budur" dedi.

"DAHA İYİ OYNAYACAĞIZ"

"Devre ortada takıma ne söylediniz" sorusuna Fatih Terim, şu cevabı verdi: "Ben başta gençlere riziko almalarını, öncecilik kullanmalarını, günah yapmaktan korkmamalarını söylüyorum. Arkadaşlarının gıcırtı edildiğini değerlendirmek onları az buçuk şaşırtmıştı lakin değişimleri yapmış olup elbette oynayacağımızı söyledikten sonra, buradan kazanarak çıkacağımızı söyledik. Onlar da işi gördüler. Hakikaten ikinci nısıf baktığımızda hâlâ baş döndürücü pozisyonumuz var, hâlâ baş döndürücü golümüz olabilir. İlk uygun şut gol olmuştu Göztepe'nin. İyi ki oldu. Muslera kurtarsaydı al da görebilirdi. Bir de ceza vuruşu konumu mevcut ki, birileri buyurmak ki hem sahanın içre göremiyor tıpkı sürede VAR'da göremiyor. İkinci yarı, müşterek numara yarıdan hâlâ elleme oynadık. Çok hâl vermemiştik lakin öz hatamızdan önce uygun şut gol oldu. 2-1'den sonraları elleme oyunumuz bitmeme etti. Daha elleme oynayacağız, hâlâ baş döndürücü uğraş edeceğiz lakin benim bahtiyar fail hile içindeki işletme ve edisyon anlayışımız. Taraftarla ikisi birleşince goller de geldi. Birinci gol falsolu da olsa, ikinci gol, Morutan'ın golü baş döndürücü şıktı."

"TRANSFERİ KASTETMEDİM"

Yukatel Kayserispor maçının ardından icra ettiği "1 Ocak" açıklamasının kusur anlaşıldığını kaydeden Terim, "Ben de bu söylemimin aktarma mesajı kabilinden algılanacağını on paralık düşünmedim. Biz FFP'nin acısını baş döndürücü çektik, gelişigüzel daim beraber. Sattığın denli alı yaşadık. Bunu başarıyla atlattık. Kendimize müşterek takip belirledik, başbuğ ve yönetimimizle. Bizim tarzımız bu. Tam tersi hanuman ve temmuzda önemsiz dokunuşlarla takımımızı tahkim edebiliriz. Takımımızın çoğunu tamamladık zaten. Ben transferi kastetmedim. Tam bilakis ilerledikçe hâlâ elleme oynayacağımızı ve zelzele sağlayacağımızı söyledim. Stratejimize gereğince gidiyoruz. Tabii ki eksiklerimize gereğince akıntı edeceğiz lakin halis muhlis anlayışımız bu olacak. Ocakta da temmuzda da birtakım şeyler kabil lakin bu çabucak takımın tamamını hâllenmek değil. Böyle müşterek zorunluluğumuz yok. Aldığımız oyunculardan memnunuz, eksikleri de tamamlayacağız. Oyuncu ayrıldı, beklemediğimiz müşterek gestalt oldu, tığ bunları yaşadık, hakeza bağlam olursa gereğini yapmaktayız lakin onun haricinde önemsiz dokunuşlar biçiminde eksiklerimizi gidermeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ATAK OYUNCULARIMIZA DAHA ÇOK ŞANS VERMEK İSTİYORUM"

"Diagne hâlâ baş döndürücü talih bulacak" diyen Terim, "İnşallah aldıkça hâlâ elleme oynayacak. Atak oyuncularımız bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Çok konuma girip az çarpmak demek, hesabı baş döndürücü basit. Onlara hâlâ baş döndürücü talih özgülemek isterim açıkçası. Diagne gol kralı da reşit müşterek oyuncu. Çalışıyor. Ben hâlâ elleme oyunlar bekliyorum Diagne'den, olacaktır da. Mustafa'dan da Diagne'den de bekliyorum" açıklamasını yaptı.

"2-2 BİTSE NE OLACAK?"

VAR hakemliğini, çabucak bu mevzuda edep bilimi bilimi almış insanların yapması icap ettiğini kail uzman çalıştırıcı, şunları kaydetti: "Bu mevzunun uzmanları belli, muhatapları belli. Kimi ilgilendiriyor, kimisi tasalı ediyor, kimin hakkını yiyor, o da belli. Bugün bana, ferda ona. Ben vakit esasen buyana ısrarla söylüyorum. Açıkçası bugün de elleme oyunumuzun önüne geçsin istemiyorum. Ama Alpaslan'ın pozisyonunu ayrımsız anda kulübede seyrettiğim için. Ne derseniz müşterek karşılık alırsınız. Hareketli değildi, ferde oyunda değildi. Hep mevcut cevap. Orta yargıcı görmezmiş. Peki görmedi VAR'ı koyduk, değil mi? Bu elbette müşterek şey? Niye çağrılmaz, nite görülmez? Ne denecek onu alçalma ediyorum. Mustafa Öğretmenoğlu bana 6-8 maç verdirmeyi biliyor. 2-2 bitse ne olacak? Kendime değil, bizlere de olsa ver kardeşim. Bayağı müşterek çarpış var. VAR hakemliğini ayrı müşterek eksperlik endüstrisi adına görüyorum. Faal hakemler olmamalıdır. Bu benim ferdî fikrim. Ama yanlışlar baş döndürücü açık olunca. Orta hakemin konsantresi bambaşka yere dedik, eyvallah. VAR? VAR düşüncesince bu işin kursunu, seminerini, çalışmasını yapmış adlar gerekiyor."

"FUTBOLDA VEFA YOK, DÜN DE YOK. ÇOK ÜZÜLDÜM, ÇOK KIRILDIM"

"Fatih Terim adına kendinizi eleştiriyor musunuz" sorusuna karşılık verici Fatih Terim, "Muhakkak ki eleştiriyorum. Mağlup olduğum devir en baş döndürücü ego kendimi hırpaladım, kendime zeval aradım. Kalenize ferde gelmediği müşterek maçı aşınmış bitiriyorsunuz. O arada 7-8 parça pozisyonunuz mevcut atamıyorsunuz, ego kendimi suçluyorum. Sosyal iletişim araçları maatteessüf baş döndürücü muhtelif mecralarda, baş döndürücü muhtelif insanoğlu gruplarının, istekle ve istemeyerek, hesaplıca yahut müsrif akıntı etmiş olduğu müşterek ortam. Üzülüyorum. Çünkü futbolda vefa yok. Dün de yok. Ama az buçuk vicdanı olan, az buçuk Galatasaray'ı sevenin titiz davranması icap ettiğini düşünüyorum. Hele illa bambaşka biçimde akıntı etmesini haber mektubu edenlere de uymamasını diliyorum. Çok üzüldüm, baş döndürücü kırıldım. Ne oluyoruz? Ben alışkan da değilim, ondan da olabilir. Yanlış yapabilirim, aşınmış olabiliriz. Ama ego Galatasaray'a geldiğimden beri, vakti çok, akıbet zamanlardaki tutum bana bambaşka şeyler düşündürüyor açıkçası. Kendimle ait de, Galatasaray'la ait de. Bu kadar, şimdilik" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY TARAFTARI, 'HOCANIN BİR BİLDİĞİ VAR' DEMELİDİR, ESKİDEN ÖYLE DENİRDİ"

Feghouli'yi taktik dolayısıyla çıkardığını tamlayan uzman uygulayım adam, "Taktik adına anca müşterek obje düşündüm. Halil'in durumunda müşterek oynama yaptık, 18'in içerisinde çalışan olalım niteleyerek Diagne'yi aldık oyuna. Diagne ihtimal atmadı golü lakin Diagne'ye bulunan mütemerkiz diğerlerini rahatlattı. Bunu gelişigüzel daim bu arada oynayacağız. Bugün Taylan'ı soyundurmadık. Dinlendirdik. 2 kalecimiz var, 2 parça de 1997 ve 1999 ayırmak zorundayız. Kaldı 17. 25-26-27 yabanlık kadrolarda perşembe-pazar oynadığınız devir tadilat olacak. Galatasaray taraftarı, 'Hocanın müşterek bilmiş olduğu var' demelidir. Eskiden anca denirdi. Bazı oyuncuların çıkışı baş döndürücü doğal, bazılarının kadroda olmayışı baş döndürücü doğal" niteleyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?