Ekonomi

Ev alacaklara tapu müjdesi

Konut satışlarında yaşanmış olan azalma dolayısıyla acemi tedbirler ve teşvikler düşüncesince hususi ortak eskiz gündeme geliyor. 492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında bireyin kendisinin tevakkuf etmesi düşüncesince almış olduğu

Ev alacaklara tapu müjdesi
08-10-2021 12:39

Artan icar bedelleri ve yapım maliyetlerindeki artışa ilişkin yerine yükselişe güzeşte hane tutarları vatandaşların ev sahibi olmalarını herhangi ortak güzeşte gündüz zorlaştırıyor. Sektörel yerine yaşanmış olan sıkıntıların çözümü ve vatandaşların ev sahibi olmalarına kolay sağlayacak evvel hamle ise TBMM'ye maruz toy tapu harcı muafiyeti düzenlemesi ile geliyor. Hazırlanan toy tapu harcı muafiyeti ile ait açıklamalarda mevcut Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, tapu masraflarının hane satışlarını direkt etkilediğini ve bu kapsamda toy tensikat ve teşvikler sağlanmasının yurttaşlar düşüncesince ehemmiyetli ortak üstünlük olacağını belirtti.

Konut kredisi faizlerinin hane satışlarına tesirini değerlendiren Aydemir, “Ülkemizde hane iktisap ve tahaffuz gereksinimi en ehemmiyet maruz konuların başlangıcında geliyor. Bu sebepten ev sahibi kazanmak talip vatandaşların en baş döndürücü başvurduğu vezneci ürünü hane kredisidir. Ancak sonuç aylarda muhtemel oranlara inmeyen ve alıntı enerjisini kahir hane kredisi oranları hane satışlarının önüne ortak sekil çekmiş durumda. Böyle ortak atmosferde gündeme doğacak halis muhlis isteklendirme ve indirimler şişman ehemmiyet taşıyor. Özellikle tapu harcı muafiyeti ile ait gündeme mevrut toy düzenlemenin yaşama geçmesini baş döndürücü istiyoruz. Çünkü tapu harcamaları da minimum hane kredisi derece ehemmiyet bildirme fail ortak seviyeye erişmiş durumdadır” dedi.

TBMM'ye maruz 492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında tapu harcındaki toy muafiyetin yaşama geçirilmesi yerinde ait düzenlemeden yararlanan vatandaşların konutunu 5 yıldan evvela satması yahut kiraya vermesi yerinde vaktiyle alınmayan masraf ücretinin teehhür faizi ile baş başa öğrenim edilmesi planlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?