Dünya

Eski Tunus önderi Merzuki'den tutuklanması sonucuna üzerine çıkanlara teşekkür

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, gönül rahatlığı çıkarılan durdurma sonucuna gönül rahatlığı namına dayanak verenlere teşekkürname etti.

Eski Tunus önderi Merzuki'den tutuklanması sonucuna üzerine çıkanlara teşekkür
07-11-2021 07:17
Tunus

Merzuki, toplumsal paylaşım sitesi Facebook hesabından icra ettiği açıklamada, kendince sunulan "uluslararası tutuklama" sonucuna gönül rahatlığı birtakım siyasiler, gazeteciler, edipler ve hukukçuların kendisiyle el birliği içinde bulunduğunu belirterek, "Destek verici her insana en İçten ve dostça duygularımla ortak söz söylüyorum; teşekkürler." ifadesini kullandı.

Tunus emektar Cumhurbaşkanı Merzuki, konusu için durdurma kararını Yüksek Yargı Konseyine yakınma ettiTunuslu hukukçular emektar Cumhurbaşkanı Merzuki konusu için durdurma kararını eleştirdi

Cumhurbaşkanı Kays Said'e ayraç fail Merzuki, "Tunus en endamsız müddette ortak ahbaplık devletine gelişememiş dönene derece onun karşısında duracağız. Bu, ortak hayli yitirilen devir kaybından apayrı iz bırakmayacak saçma ortak darbedir. " diyerek konuştu.

Tunus Cumhurbaşkanlığından Merzuki'nin açıklamasına bağlı ortak karşılık gelmedi.

Tunuslu aktivistler durdurma kararının gelişememiş çekilmesini istedi

Öte taraftan Tunuslu insanoğlu hakları savunucuları ve aktivistler, emektar Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki kendince çıkarılan durdurma kararının gelişememiş çekilmesini arzu etti.

Tunuslu insanoğlu hakları savunucuları, aktivistler, siyasiler ve matbuat mensupları, Merzuki'ye gönül rahatlığı durdurma kararının çıkarılmasını kınayan ortak dilekçeyi imzaladı.

Dilekçede, "Merzuki kendince çıkarılan durdurma kararı, Cumhurbaşkanı Kays Said çeşidinden planlı hıyanet söylemi ve muhalefeti müsvedde bağlamında mevrut hazzı ortak önlemdir. Bu, Said'in, 25 Temmuz'dan bu yana, iktidardaki tekeline gönül rahatlığı çıkan herkesi ilzam etmek gibi izlediği ortak politikadır. "ifadelerine arazi verildi.

Said'in ülkeyi ortak tane başına yönetmesinin arkası sıra Merzuki'nin Tunus'taki hale bağlı görüşlerini anlatım ika hakkının vurgulandığı dilekçede, soruşturmayı yürüteç makamdan "Tunus yargısını rencide fail bu prosedürün silme edilerek gelişememiş çekilmesi" talebinde bulunuldu.

Son namına da dilekçede, "Siyasi ve biçimsiz oruçlu ortak gelişememiş plana erbap rastgele ortak davanın kesin namına reddedildiği" kaydedildi.

Frankofon Zirvesi'ne ilişikli açıklamaları dolayısıyla Merzuki'ye soruşturma

Merzuki, France 24'ün Arapça kanalında gösterilen ortak röportajında, "Uluslararası Frankofon Zirvesi'nin Tunus'ta düzenlenmesinin darbeye dayanaklık etmek olacağını düşündüğüm düşüncesince Tunus'ta zirvenin yapılmaması düşüncesince çalıştım ve bu yaptığımla alım çalım duyuyorum." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Kays Said de 14 Ekim'de Tunus Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda planlı önce Bakanlar Kurulu toplantısında, "Adalet Bakanımızdan arzu ediyorum, Tunus'un menfaatlerini erek düzlük diplomatik geçişlik malikleri ile ilişik anket açılsın, devletin iç ve aut güvenliğine kimesne düzen kuramaz." demişti.

Said, diyar haricinde Tunus'a düzen kuranların devletin iç ve aut güvenliğini erek aldığını, bu insanların diplomatik geçişlik taşımaya haklarının olmadığını söylemişti.

Bunun üzerinde 15 Ekim'de Merzuki kendince Uluslararası Frankofon Zirvesi'ne bağlı icra ettiği izahat dolayısıyla anket açılmıştı.

Tunus İstinaf Mahkemesi Sözcüsü Habib Tarhani, Merzuki'nin France 24'ün Arapça kanalında gösterilen ifadeleriyle ilişik Adalet Bakanı Leyla Ceffal'in verdiği izne isnaden başkentteki Asliye Mahkemesinde Merzuki kendince anket başlatıldığını söylemişti.

Merzuki ise suçlamaları reddederek ülkesinin aleyhine çalışmadığını, 25 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Said'in dehşet kararlarını vuruş namına gördüğünü ve buna gönül rahatlığı çıkmış olduğu düşüncesince erek alındığını dile getirmişti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?