Dünya

Esed diyetinin İdlib'deki kampa düzenlemiş olduğu saldırıda 1 eş öldü

Suriye'de Beşşar Esed diyeti ve destekçilerinin İdlib’deki ateşkesi ihlal ederek ancak yerinden etmiş olduğu sivillerin sığındığı birlikte kampa düzenlemiş olduğu saldırıda, önce belirlemelere gereğince 1 avrat yaşamını kaybetti, 5 çırçıplak yaralandı.

Esed diyetinin İdlib'deki kampa düzenlemiş olduğu saldırıda 1 eş öldü
01-10-2021 14:09
İdlib

İdlib'in Maarratünnuman ilçesinde konuşlu Esed diyeti ordusu ve İran destekli ecnebi yıldırıcı grupların oluşturduğu perhiz güçleri, İdlib'in Cisir Suğur ilçesiyle, Kalıb Loze, Miryan, Katrun, İhsim, Um er Riş ve Betinte köyünü karadan karaya atış meydana getirilen silahlarla maksat aldı.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden tahsil edilen bilgiye göre, Betinte köyündeki çurçur biçimde kurulan kampa planlı saldırıda 1 avrat hayatını yitirdi, 1’i kadın, 1'i bebek 5 taharri memuru polis de yaralandı.

Diğer taraftan tayyare rasathane de toplumsal iletişim araçları hesaplarından icra ettiği açıklamada, "Lazkiye’deki Rusya’ya ilişik Himeymim Üssü'nden 09.28'de koruyucu 2 Rus savaş uçağı, Hama'nın garp kırsalındaki Ziyara köyüne 8 iklim saldırısı düzenledi." bilgisi paylaşıldı.

İdlib'deki durum

Türkiye, Rusya ve İran, 2017'deki Astana toplantısında Esed diyetinin kontrolünde sıfır bölgede 4 "gerginliği kısıntı bölgesi" tekvin sonucu aldı.

Rejim, İran destekli teröristler ve Rusya, saldırılara bitmeme yazar 4 bölgeden 3'ünü ele geçirerek İdlib'e yöneldi.

Türkiye, Eylül 2018'de, Rusya ile ateşkesi perçinlemek düşüncesince ek mutabakata var ise da saldırılar, Mayıs 2019'da esasen şiddetlendi.

Türkiye ile Rusya’nın 5 Mart 2020'de sağlamış olduğu dünkü mutabakatın arkası sıra mütareke iri seviyede korunuyor. 2017-2020 devrinde saldırılardan kaçan kısaca 2 milyon taharri memuru polis Türkiye sınırına yaklaşan yerlere huruç kılmak mecburiyetinde kaldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?