Spor

Emre Seven, çokluk kirliliğine dikkati tefriş etmek üzere Mersin'den KKTC'ye yüzüyor

Emre Seven, çokluk kirliliğine dikkati tefriş etmek üzere Mersin'den KKTC'ye yüzüyor
29-09-2021 14:05
Mersin

Cebelitarık Boğazı'nı güzeşte evvel Türk yüzücü bulunan ulusal sportmen Emre Seven, derya kirliliğine dikkati tefriş etmek üzere Mersin'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yüzmeye başladı.

"Temiz Denizlerde Kulacım Kadar Uzaktasın" sloganıyla düzenli edilen Mersin - KKTC arası solo (Tek) yüzme denemesi düşüncesince Bozyazı ilçesindeki limanda kendisini gözleyen müşterek yata binen ulusal yüzücü, henüz sonraları plonjon yapacağı Anamur ilçesi sahiline gitti.

Buradaki hazırlıkların tamamlanmasının arkası sıra denize giren Emre Seven, KKTC'ye yüzerek görmek düşüncesince kulaç attı.

Deniz kirliliğine dikkati tefriş etmek üzere meydana gelen organizasyonun tahminî 35 saatte tamamlanması bekleniyor.

"Bu defa başarıya aşırı henüz yakınız"

Milli sportmen Emre Seven, aranjman önceleri AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, arsıulusal kavait doğrultusunda Mersin'den KKTC'ye yüzeceğini söyledi.

Uzun senelerdir bu organizasyona hazırlandığını özetleyen ulusal yüzücü, şöyleki konuştu:

"Geçen yıl 2 Ekim'de ayrımsız organizasyonu müşterek kez henüz denemiştik. 15'inci saatte, 36'ncı kilometrede bıraktık. Yine, baştan buradayız. Daha güçlüyüz. Bu işin en güzel ustalarıyla beraberce çalıştık. Havuz ve derya antrenmanlarımız oldu. Çok derin ve öldürücü süreçten sonraları hazırlandık. Bu defa başarıya aşırı henüz yakınız. Mesafe minimal 80 kilometreye uzanacaktır."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?