Spor

Domenec Torrent: 'İlk yarıdaki oyunu sürdürmemiz gerekiyor'

Beşiktaş karşısında 2-1 elde eden Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent maçın peşi sıra takımın eforunun zaman emsalsiz bulunduğunu söyleyerek geçmiş yarıda oynanan futbolu sürdürmeleri icap ettiğinin de altını çizdi.

Domenec Torrent: 'İlk yarıdaki oyunu sürdürmemiz gerekiyor'
14-03-2022 23:53

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş'ı bölgesinde 2-1 yenik fail Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Öncelikle keyif personelleri unutmayan Torrent, “Türkiye'deki dört başı mamur keyif mensuplarının Tıp Bayramı'nı kutlayarak sözlerime başlıyorum. Umuyorum sevinçli birlikte güneş geçiriyorlardır, zira banko adalet ediyorlar” dedi. Çok koyu birlikte hafta geçirdiklerini kail Torrent, “Biz aşırı koyu 1 hafta geçirdik. Uzun birlikte yolculuktan geldik. Doğrudan İstanbul'a dönemedik. Çarşamba haset buradan yola çıktık ve hemen evvel geceleyin ezanı İstanbul'a dönebildik. Barcelona'nın bölgesinde fiziken aşırı şişman birlikte güç harcama etmemiz icap etti ve bugün de zat bölgemizde aşırı güç harcama ettik. İlk yarıda aşırı açık fikirlerle sahaya çıktık. Beşiktaş'a huzur hâlâ birlikte tomar topa cemaat olduk ve onların savunmasının ortada aşırı tavır yakaladık. İkinci yarıda ise Feghouli'nin birlikte hastalığı vardı ve oyundan çıkardık kendisini. Bütün oyuncularım hakkıyla ve ilişik toplaşımı açısından şişman iş yaptı. Ama topa cemaat olduğumuz müddet aşırı azdı ikinci yarıda ve aşırı birinci sınıf birlikte oyun sergilediğimizi söyleyemem. Bu ekip aşırı hâlâ güzel oynayabilir ve evinde oynadığı birlikte maçta hâlâ iyisini çıkarabilirdi. Daha güzel maçlar çıkarmamız gerekiyor hemen bunun fiziki yorgunluğun kararı bulunduğunu da sizler de görüyorsunuz. Ne denli yorgunsan o denli topa cemaat olman hâlâ iyidir, topa cemaat olursan dinlenebilirsin. Ama bunu aşırı başaramadık hemen güç harcama ederek maçı kazandık” açıklamasını yaptı.

“Bu takımın hâlâ güzel oynayacağına inanıyorum”

Galatasaray düşüncesince aşırı hususi birlikte hafta bulunduğunu kail İspanyol uygulayım adam, “Bizim istediğimiz Galatasaray, hâlâ aşırı önce yarıda oynayan takımdı. İkinci yarıdaki oyuncuların eforuna aşırı hürmet duyuyorum. Ama Türkiye'nin en yukarı seviyedeki takımlarından biri şekilde aşırı hâlâ güzel oynayacağına inanıyorum bu takımın. Özellikle de evimizdeki maçlarda hâlâ güzel oynayabilir. Berkan, Kerem ve Patrick'in maçı ne denli bitap tamamladıklarını görüyoruz. O sebepten dolayı kusurlarına bakmayın. Fakat gerçek önce yarıda yaptığımız kabil çabuk hücuma çıkabilme, ferde cemaat olma ve ferde kaybında tepkime tayin bizim istediklerimizdi” dedi. Baskılı futbolun spor yaşamının sonuç 11 senesinde icra ettiği birlikte düzentileme çeşidi bulunduğunu kail Torrent “Spor hayatımın sonuç 11 senesinde yaptığımız düzentileme çeşidi topu topu art iktisap konusuydu. Şu anda kırıklık mevcut ve aşırı birlikte tomar karşılaşma yapması icap etti takımın. Son 20 dakikaya denli şu anda alışılagelen savaş edebiliyor takım. Barcelona döneminden buyana Guardiola ile yaptığımız oyunlar vardı. Bazıları ters bölgede olmaktadır birileri serbest alanda. Bunlara tavır oyunları diyoruz. Topa cemaat olduğunuz devir açılmanız gerekiyor, kaybettiğinizde de çabuk tepkime verip kapanmanız gerekiyor. Dolayısıyla birlikte intikal oluyor. Dar bölgede maçlar yapıyoruz ve değişik egzersizlerimiz de var. Bunların bütünü idman varaka geliştirilebilecek şeyler” açıklamasında bulundu. Berkan'ın aşırı çevik birlikte aktör olduğuna da nazarıitibar çekici Torrent, “Berkan'ı giderek oynatmadık hemen onun aşırı enerjisi bulunduğu için, topa cemaat olduğumuzda ileriye çıkabiliyor. 4-3-3 oynadık hemen Berkan kalitesi gereği, ukubet alanından rakip ukubet bölgeye oynayabilen ve boşluğa koşun yapabilen birlikte oyuncu. Cicaldau'ya rakip 2 kere kaba biçimde girdi. Ağzından içki geliyordu oyuncunun. Kendisi ilkin bu takıma aşırı asistan oldu. Şu anda da asistan olmaktadır ve bitmeme edecek” dedi.

“Bayern'le gittiğimizde 3 yemiştik, City'le de kaybetmiştik”

Futbolcuların mental başağrısı yaşamasını edisyon şekilde görmediğini kail Domenec Torrent, “Oyuncuların çıkarlarını geliştirmesi düşüncesince odaklanması müstelzim mevzular bunlar. Takım küçük adımlarla gelişmeye bitmeme etti. Konyaspor maçında yazık yaptık. Pulgar ferde çıkışında art çekilip asistan olmaya çalışıyordu ve 3 kesici oynuyormuş kabil göründü. Pulgar ve Taylan'ın oynadığı çağda aralarında aşırı aralık oluyordu. Biz Konya'da ikinci yarıda az buçuk hâlâ güzel oynadık. Pulgar'la dayalı birlikte gidişat değil bu, ki oynarsa onunla alakalı. 5-6 kişiyle hücuma çıktığınızda, ferde kaybı yaptığınızda Konyaspor arkadaki boşluğu güzel dolduruyordu. Ama emek vermeden tek nesne geliştirilemez. Oyuncuların mental şekilde amade bulunduğunu ve odaklandığını görüyorum. Takım şekilde bunu görüyoruz. Barcelona'ya huzur çıkardığımız oyundan mutlu peyda etmek gerekiyor. Bir ahir maçlarında Osasuna'yı 4-0 yendiler. Ben Bayern'le gittiğimde 3-0 kaybetmiştik, City'yle gittiğimizde de kaybetmiştik. Oyuncuların orada oynadığı oyunu altın görüyoruz. Avrupa'da benim düşüncesince en güzel 5 takımdan birisine huzur bu oyunu oynayınca, bunu başka takımlara huzur da yapabileceğinizi düşünüyorsunuz” sanarak konuştu.

“Bugün emsalsiz bulunan nesne takımın eforuydu”

Takımın bu pik motive bulunduğunu kail Torrent, “Takım doğrusu kendinden motiveydi bu maça. Dün de tığ ertelenmeyeceğini düşünüyorduk zira iklim sakinleşmişti. Oyunculara ‘Barcelona maçına hazırlanmanın en güzel yolu, bu maçı kazanmak' demiştim. Barcelona müsabakasını fikren bu pik çıkarsanız, bu maçı kazanamazsınız. Bence hakkıyla emsalsiz bulunan nesne efordu. Bana rastgele güneş bunu gösteriyorlar. Kerem de yavaş yavaş kendisini geliştiren birlikte oyuncu. Açıkta oynama, tavır kabul etme kabil mevzularda asistan olmaya çalışıyoruz. Bütün oyunculara hizmet gösteriyoruz. Şu anda onun üzerine istimara gerçekleştirmek namına er hemen Avrupa'nın en şişman takımlarında biçim giyebilecek potansiyelde. Biz antrenörler şekilde oyuncunun topa cemaat bulunduğu anne bakmıyoruz, topa cemaat olduktan sonrasına ve antrenmanlarda ne yaptığına bakıyoruz. Ne denli nazarıitibar ediyor, ne denli alçak gönüllü ve ayak topu topu yaşamına şişman işler tayin dair ne denli hevesli bunlara bakmamız gerekiyor” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?