Gündem

Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran: 'Ülkemiz zor bir coğrafyada bulunuyor'

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Ülkemiz zor bir coğrafyada bulunuyor. Devlet olarak, ulus adına martir ailelerimiz düşüncesince nasıl yapsak az bulunduğunu düşünüyoruz. Bizler de herhangi bir açıdan üzerimize sakıt rolü olağandan hazırlamaya hazırız” d

Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran: 'Ülkemiz zor bir coğrafyada bulunuyor'
11-12-2021 20:29

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatsa, Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğine ziyarette bulundu. Bakan Yardımcısı Kıran'ı Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, Fatsa Muhtar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, Fatsa, Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adem Çiçek ve martir ve gazi aileleri yakınları karşıladı. Fatsa, Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adem Çiçek ziyarette icra ettiği konuşmada, “Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran'ı derneğimizde ağırladığımız düşüncesince baş döndürücü mutluyuz. Kendisi bize değme manada desteklerini sağlıyor. Bizim yanımızda bulunduğunu kullanmak bizleri baş döndürücü bahtiyar ediyor” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran ise icra ettiği açıklamada, “Ülkemiz zor bir coğrafyada bulunuyor. Bu coğrafyanın zorlukları tabii değme devir mücadeleye apiko olmayı gerektiriyor. Tarih boyu bulunduğu kabil bugünde ülkemize huzur bulunan eksiksiz değme şeyin üstünden baş döndürücü şükür geliyoruz. Bizlere bu gücü verici en ehemmiyetli etmen şehitlerimizin ermiş hatıralarıdır. Onların değme birisi hepimiz düşüncesince bir kahramandır. Gazilerimizde bire bir halde vatanı düşüncesince gözünü kırpmadan göğsünü kurşuna esirgeme fail vatanımızın bağımsızlığı düşüncesince uğraş yayınlayan ermiş şehitlerimiz ve gazilerimize bu manada minnettarız. Bu gönül borcu duygularımızı da ne yapalım ödeyemeyiz. Fatsa ilçemizde çalışkanlık yayınlayan derneğimiz de baş döndürücü ehemmiyetli bir el birliği örneğini gösteriyor. Şehit ailelerimiz bize şehitlerimiz emanetidir. Bu bilinçle akıntı ediyoruz. Devlet olarak, budun yerine martir ailelerimiz düşüncesince ne yapalım az bulunduğunu düşünüyoruz. Bizler de değme manada üzerimize sakıt rolü ziyadesiyle hazırlamaya hazırız” sanarak konuştu.

"Ülkemize yönelen baş döndürücü sayıda gözdağı var"

Kıran, “Bugün halen memleketimiz ilişkin yönelen baş döndürücü sayıda gözdağı var. Maalesef halen şüheda vermeye bitmeme ediyoruz. Bu vatanın bağımsızlığı ve istikbalimiz düşüncesince ne gerekiyorsa kanımızın akıbet damlasına denli 84 milyon yerine değme devir ve değme koşulda uğraş etmeye hazırız ve baştan sona apiko olmaya bitmeme edeceğiz. Hiç kimsenin bu ülkenin istiklaline kast etmesine izin etmeyeceğiz” halinde konuştu.
Ziyaretin böylece günün hatırasına Dışişleri Bakan Yardımcısı Selim Kıran'a Fatsa, Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adem Çiçek bağış verdi. Program Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran'ın makamında bitmeme fail ziyaretin peşi sıra akıbet buldu.

Ahmet Altay

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?