Yaşam

Dış tecim uzmanlığını bırakıp 'mobil oto yıkama' işine girdi

Uluslararası ortak medikal firmasında etkin ve 5 yaşındaki çocuğuna şimdi aşkın zaman ayırabilmek düşüncesince istifa fail Osman Yiğit İnselöz, "mobil oto yıkama" ile aracını yıkatmaya götüremeyenlerin tercihi oluyor.

Dış tecim uzmanlığını bırakıp 'mobil oto yıkama' işine girdi
03-03-2022 13:49
Adana

Adanalı aut tecim uzmanı Osman Yiğit İnselöz, 5 yaşındaki çocuğuna hâlâ ortak tomar çağ açmak için, çalışmış yer aldığı arsıulusal şirketten istifa ederek "mobil oto yıkama" işi hazırlamaya başladı.

Uluslararası ortak medikal firmasının Asya semt sorumlusu bulunan aut tecim uzmanı Osman Yiğit İnselöz, diyar dışı seyahatleri zımnında 5 yaşındaki kızına devir ayıramadığı düşüncesince çalışmış yer aldığı şirketten istifa etti.

İstifasının arkası esna ABD'de görmüş yer aldığı mobil oto yıkama sistemini Adana'da uygulamaya değişmeyen sağlayan İnselöz, almış yer aldığı minibüsü mobil taşıt yıkamada kullanılacak bulunan ekipmanlarla donattı.

Araçları otopark biçiminde bulunmuş yer aldığı yerde yıkayıp temizleyerek müşterilerine tasdik fail İnselöz, dip istem ilişkin mobil taşıt sayısını artırmayı hedefliyor.

İnselöz, AA muhabirine, 17 sene aut tecim uzmanı kendisine fariza yaptığını ve bunun baş döndürücü ortak tomar diyar dışı seyahati müstelzim ortak iş bulunduğunu söyledi.

5 yaşındaki kızının bu seyahatlerden ve halden erinçsiz olması ilişkin görevinden ayrıldığını özetleyen İnselöz, "Mesleğim dışında ortak tane bildiğim ortak bilinçlilik vardı, o da makine yıkamak. Üniversitede önceki arabamı aldım. O vakitten bu yana arabamı kendim yıkıyordum. ABD'ye gittiğimde bu iş modelini gördüm. Müşteri bulunmuş yer aldığı yerde arıyor sizi, siz randevulaşıyorsunuz. Gidiyorsunuz müşterinin aracını temizliyorsunuz geliyorsunuz. İstifa edince aklıma yapılacak ortak tane iş bu geldi." sanarak konuştu.

"Arabayı yıkatmaya gidecek tarihi sıfır hacısı hocası benim müşterim"

İlk ilkin ortak iş noktayı açmayı düşündüğünü aktaran İnselöz, şu şekilde bitmeme etti:

"Daha sonradan az buçuk eylem olsun istedim. Çünkü pazarlamada ortak duraç vardır. Bir ihtiyaca cevap verdiğiniz seviyede pazarda tutunabilirsiniz ve ortak ihtiyaca cevap verişinizin iyiliği kadar yahut büyüklüğü kadar pazarda yükselebilirsiniz. Bir de şu şekilde ortak duraç hâlâ mevcut ekonomide, duyurulmayan ihtiyaçlar. Nedir bu duyurulmayan ihtiyaçlar? Toplumda ortak gerekseme mevcut ancak bunun bilincinde değil. Ben birlik burada devreye girdim. Şu an Türkiye'deki hacısı hocası otomobilini oto yıkamaya götürmenin ağrı yer aldığı dair hemfikir. Git, orada esna bekle, gel. Bu adamların durumu, hanımlarda o da yok. Gidip orada da bekleyemiyorlar, gidip arabayı bırakıyorlar, arka geliyorlar, sonradan arka git. İnsanların oto yıkama düşüncesince harcadıkları süreyi düşürmeye gereksinimleri bulunduğunu ayırt ettim ve bu işi hazırlamaya değişmeyen verdim."

Küçük ortak minibüs alarak işe başladığını tabir fail İnselöz, şunları kaydetti:

"Minibüsün içine 300 litre ortak su tankı koydum. Zaten 300 litre ortak su tankı aşağılık fevk 8-10 taşıt yıkamaya kifayetli olabiliyor. Kovid-19 periyodunun arkası esna insanoğlu bundan böyle hizmete gitmekten çok hizmeti kendilerine davet alışkanlığına geçti. Arabayı yıkatmaya gidecek tarihi olmayan, ferda sanarak diyerek otomobilini 1-1,5 ay yıkatmayan hacısı hocası benim müşterim. Bunların arasında özellikler hanımlar dip özen gösteriyor. Şirketim benim kestirim ettiğimden baş döndürücü hâlâ aceleci büyüyor."

"Benim düşüncesince baş döndürücü iyi ortak ağız tadı oldu"

Müşterilerden Şirin Ilgaz Karagöz de mobil oto yıkama sistemiyle tanışmadan ilkin teessürat yaşadığını belirtti.

Yoğun düzentileme saatleri zımnında otomobilini oto yıkamaya götüremediğini vurgulayan Karagöz, şu şekilde konuştu:

"Aracı götürmek, götürdükten sonradan orada bekleyememek, arka gelmek, yeniden kabul etmek düşüncesince gittiğinde oradaki sorun. Çünkü orada bayanların bekleme kabilinden ortak vakası bahis konusu olmuyor. Yani ortak eş gittiğinde, çayını da içiyor, sohbetini de yapıyor. Tekrar ara bulucu yıkandıktan sonradan alıp gidiyor. Onun düşüncesince bu benim açımdan baş döndürücü iyi ortak ağız tadı oldu. Haftada ortak derneşik aracımı yıkatabiliyorum."

İş hesabına gittiğinde aracını yıkatmak düşüncesince ortak tane yapması müstelzim şeyin İnselöz'ü telefonla araştırmak bulunduğunu vurgulayan Karagöz, "Bir bugün sonradan misk kabilinden öz iş yerimin taraf tarafında aracımı temizlenmiş, hıfzıssıhha ortamında dezenfekte edilmiş şekilde tasdik alıyorum. Bu sistemi önceki duyduğumda içimden 'evet baş döndürücü iyi ama fiyatı baş döndürücü faziletkâr olabilir herhalde' sanarak düşünmüştüm. Fiyatın düşüt olduğu, gayrı oto yıkamalarla kıyaslayınca ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?