Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve döviz açıklaması!

AK Parti kadro toplantısında mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek faize dirlik olduğumu dizge alem bilir" diyen Erdoğan, bu yoldan art dönmeyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı döviz kurlarındaki çabukluk düşüncesince ise "Kur söylediğin ahit artar ferda düşer" ifadeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve döviz açıklaması!
01-12-2021 13:43
"YÜKSEK FAİZ İLE BU KADAR BÜYÜYEMEZDİK"

Dün 2021'in üçüncü çeyrek büyümesi yüzdelik 7,4 adına açıklandı. Bu nispeten G-20 süresince evvel tam arazi alıyoruz. Bu sene elde ettiğimiz büyümenin iri müşterek kısmı dış satım kaynaklıdır. Ülkemizin ihracatı elden nicelik adına değil strüktürel adına da çelimli müşterek pozisyona yükseliyor. 2021 yılını inşallah ikiz haneli rakamla kapatacağız. Yüksek faizle bitmeme etseydik bu gelişme rakamlarını göremeyecektik.

"FAKİRİ DAHA FAKİR YAPAN BİR MELANET"

Faizleri artırarak paradan mülk kazananları sevindirmek adına faizi düşürüp yatırımı isteklendirme ediyoruz. Faiz zengini henüz ensesi kalın fakiri henüz kimsesiz eden müşterek melanettir. Biz ülkemizi yunak paranın cenneti gerçekleştirmek adına kalımlı yatırımlara kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Kur ve değer artışını cankulağı strateji ediyoruz.

Düşük faizle bu verimsiz döngüden kurtardığımız mülk sırf yatırıma, istihdama, üretime akacaktır. Düşük kurla ülkemizi dış alım cenneti biçimine yöneltmek isteyenlere müsaade vermeyeceğiz. Kur söylediğin dakika artar erte düşer. Artık faiz paylarını dayatmalara layıkıyla değil ülkemizin gereksinimlerine layıkıyla belirleyeceğiz. Kurdaki yükselişin akıllıca sınırları aşması tutum politikamızın kararı değildir.

"SONLARI HÜSRAN OLACAK"

Tüm Avrupa vatanlarında el değmemiş yahut nakıs bulunan finans şişkinliği yüzdelik 5'leri 6'ları geride bıraktı. Sadece enflasyona bakara Türk ekonomisini kıraat etmek kusur olur. Biz esaslı müşterek değişim işlemi yaşama geçirmenin mücadelesini veriyoruz. Biz ülkemizi hedeflerine ulaştırmaya çalıştığımızda facia kopuk derece ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Biz bu mücadeleyi verirken erdemli kurdan döviz alıp henüz yükselmesini bekleyenlerin sonu ziyan olacak.

"STOKÇULARA ÜLKEYİ MEZAR EDECEĞİZ"

Stokçulara bu ülkeyi kara mevzi edeceğiz. Stokçuluk bizim dinimizde haramdır, bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa, bunun bedelini ödeyecekler. Bunun düşüncesince de müşterek numara derecede Ticaret Bakanlığımız iktisap etmek az daha bunların üstünde gideceğiz. Vatandaşlarımıza çağrıda mevcut iktisap etmek istiyorum, döviz alırken alım satım yaparken sağduyudan ayrılmayın. Hala erdemli faiz dayatmasında bulunanlar, çocuklarının geleceklerine kastettiklerini bilmelidir.

Yüksek faiz ve düşüt düzem üstünde oturmuş sömürü düzeni ülkemize müşterek henüz giremeyecek. Cari müşterek tomar ile elde edilmiş kaynaklarla gelişme desteklenecek. Türkiye, politik ve konuşu istikbalini CHP derece IMF ve benzeri kurumlara konfirmasyon etmeyecektir."

"MERKEZ MÜDAHALE ETMESİ GEREKİYORSA YAPAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güruh sonrası gazetecilere Merkez Bankası'nın döviz müdahalesine bağlı açkılama yaptı.

Erdoğan, "Merkez Bankası'nın yasasında var. Böyle dahil etmesi gerekiyorsa yapar" dedi.

"ASGARİ ÜCRET EN KISA ZAMANDA AÇIKLANACAK"

Asgari ücretle ilişik mütekellim Erdoğan, "Asgari ücretle ilişik çalışmalarımız sürüyor. En çelimsiz sürede açıklanacak. Asgari tutara şu anne derece olmuşun baş döndürücü müşterek tomar fevkinde müşterek çoğalma yapacağız" diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?