Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Stokçuluk fail bunun bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stokçuluk bizim dinimizde haramdır, bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa, bunun bedelini ödeyecekler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Stokçuluk fail bunun bedelini ödeyecek
01-12-2021 13:23
TBMM

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda icra ettiği konuşmasına, milletvekillerine bütçenin Genel Kurul çalışmalarında başarılar dileyerek başladı.

Bütçe çalışmalarının, ayrımsız sürede fırka gruplarının ve milletvekillerinin birikimlerini, hazırlıklarını, yeteneklerini ortaya çıkaran mecralar bulunduğunu kail Erdoğan, bütçe emek harcamaları sürecinde arazi meydan her insana teşekkürname etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel Kurul çalışmalarını da ayrımsız başarıyla tamamlayarak, 2022 Bütçemizi hükümetimize, ülkemize ve milletimize kazandıracağız." diyerek konuştu.

"Ülkeyi zat rotasına kıvırmak arzu edenler ahbaplık ve töre dışı saldırılara verilen kaldı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'nin akıbet 19 yılına kaşe vuran demokratlık ve kalkınma hamlesi, rastgele adımını yenisi strateji fail devim bilimi ortak proses namına yaşanmıştır. Şimdi bu devim bilimi sürecin acemi ortak evresinde bulunuyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, dış satım odaklı gelişme stratejisiyle yolumuza bitmeme edeceğimiz bu acemi politika, anca çabucak ortaya çıkmak değildir. Geçtiğimiz 19 yılda ülkemize kazandırdığımız rastgele eser, milletimize sunduğumuz rastgele hizmet, yaptığımız rastgele yatırım, iri ekonomide kasılma ettiğimiz rastgele denge, bu atılıma tedbir gayesi taşıyordu. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye bütün bölgelerde cılız altyapıya erbap ortak ülkede böylesine esaslı ve şişman hedefleri bulunan ortak değişimin yaşama geçirilmesi filhakika kabil değildi. Esasen Gazi Mustafa Kemal'in, Cumhuriyetimizin önce yıllarındaki gayretlerinden itibaren rahmetlik Menderes'ten rahmetlik Özal'a derece sağlam baş döndürücü mevki adamı ayrımsız erek düşüncesince harekete geçmiştir. Ama bu gayretlerin bütünü de ortak tane fırka faşizmi ve onun vuruş cunta görünümündeki değişik tezahürleri kanalıyla kesintiye uğramıştır. Hiç malum bu ihanetlerin peşinde Türkiye'nin dalında ve dünyada uydurma sahibi olmasını istemeyen, geçtiğimiz yüzyılın global idare düzenini kuranlar vardı. Ülkemizin IMF ile önce anlaşmayı icra ettiği 1947 yılından itibaren tutum politikalarımız ve genellikle da onunla irtibatlı namına siyasal politikalarımız, bu global sistemin kontrolü altında yürümüştür."

Siyaset ve bürokrasinin beraberinde iş dünyasından medyaya derece ülkenin bütün dinamiklerinin, bu doğrultuda tasarım edildiğine ve edilmeye çalışıldığına dikkati çekici Erdoğan, "Menderes'ten Özal'a, rahmetlik Erbakan Hoca'mızdan bizim dönemimize derece bu sistemin dışına çıkarak, ülkeyi zat rotasına kıvırmak arzu edenler ise ahbaplık ve töre dışı saldırılara verilen kalmışlardır. Buna karşın milletimiz, rastgele darbenin, rastgele krizin, rastgele aralık zamanın peşi sıra baştan zat değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle, asıl kuvvetiyle buluşturacak kadroların önünü açmıştır." ifadesini kullandı.

"Stokçulara bu ülkeyi tığ sin edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stokçulara evelallah bu ülkeyi tığ sin edeceğiz. Stokçuluk bizim dinimizde haramdır, bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa, bunun bedelini ödeyecekler." dedi.

Erdoğan, "Türkiye, siyasal ve kazançlı istikbalini ortak hâlâ katiyen CHP gibi, IMF ve benzer global kazançlı vasilik kuruluşlarının reçetelerine teyit etmeyecektir." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?