Dünya

CIA, Çin'in faaliyetlerine odaklanacak 'Çin Misyon Merkezi'ni kurdu

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, CIA'nın kodifikasyon yapısında tadilat yaptıklarını ve bu tadilat kapsamında çabucak Çin'in faaliyetlerine odaklanacak "Çin Misyon Merkezi"ni kurduklarını duyurdu.

CIA, Çin'in faaliyetlerine odaklanacak 'Çin Misyon Merkezi'ni kurdu
07-10-2021 18:24
Washington

ABD'nin Çin ile askeri, konuşu ve teknolojik rekabeti kızışırken; ABD istihbaratı da bu rekabete ahenk gelmek az daha değişikliğe gitti.

CIA Direktörü Burns, meydana getirdiği açıklamada, teşkilatın bulunan ve gelecekteki millî asayiş problemlerine gönül rahatlığı düzenleme yapısında değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Bu değişikliğin ilkbahar aylarında başlattıkları ve Çin, teknoloji, insanoğlu ile ortaklıklar kabilinden alanlara odaklanan mühim araştırmalardan kaynaklandığını vurgulayan Burns, "Çin Halk Cumhuriyeti'nin oluşum etmiş olduğu gözdağı ve Teşkilatın hepsi fariza alanlarını havi toptan düzlük okumalarını ele kabul etmek düşüncesince müşterek Çin Misyon Merkezi (CMC) kuruldu." ifadesine arazi verdi.

Burns, tehdidin halkından değil Çin hükümetinden geldiğine ayraç ederek, dünkü merkezin CIA'nın Çin'e rakibe gönül rahatlığı halihazırda meydana getirdiği istisnai emek harcamaları birleştireceğini kaydetti.

Teknoloji Misyon Merkezi de kuruldu

Burns, meydana getirilen tadilat kapsamında Teknoloji Şefliği unvanıyla dünkü müşterek vaziyet kurduklarını, bunun birlikte Ulusötesi Teknoloji Misyon Merkezi de kurduklarını duyurdu.

Bu birimin asliye görevlerinin dünkü ve büyümekte bulunan teknolojiler, konuşu güvenlik, hava değişikliği ve toptan esenlik engelleme peyda etmek az daha ABD'nin rakiplik gücü düşüncesince ciddi bulunan toptan sorunları ele kabul etmek olabileceği bilgisini paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?