Politika

CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı adayınız kim tartışmalarına girmeyin

CHP Grup Başkan Vekili hür Özel 'Suni birlikte münakaşanın içine zinhar düşmeyin, girmeyin. O da şu; cumhur reisi adayınız kim?' dedi.

CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı adayınız kim tartışmalarına girmeyin
12-12-2021 16:22
CHP Grup Başkan Vekili hür Özel "Suni ortak münakaşanın içine zinhar düşmeyin, girmeyin. O da şu; cumhur reisi adayınız kim?" dedi.

CHP Ordu İl Başkanlığı kabilinden Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda mütekellim CHP Grup Başkan Vekili hür Özel, partililerden cumhur reisi adayının kim olabileceği dair tartışmalara girmemelerini istedi.

Partililere seslenen Özel "Suni ortak münakaşanın içine zinhar düşmeyin, girmeyin. O da şu; cumhur reisi adayınız kim? Bu probleminin yanıtını duyduğunuzda hür Özel adına realizasyon ederim şurası söyleyeceksiniz; bunu ego değil de bulunmuş olduğu makamdan bu partinin kurucusu görseydi, duysaydı diyecek ki; ahacık benim cumhuriyetimin 100'üncü yılı, ahacık benim cumhurbaşkanım. Böyle ortak adayımız olacak. Ama o güne denli aday tartışmalarından bitmeme etmeyin. Çünkü o bizi öğür içinde de içe dönmeye, ittifakta da güya boşu yararsız ortak obje münakaşaya götürür. Sonunda ortak masa kurulacak, liderler öz dalavere kurullarından oluşan aldıkları yetkiyle ortak araya gelecek, ihtimal beş altı kat oturacaklar, en akıllıcasına sonucu vererek cumhuriyetin 2'nci yüzyılında Türkiye'yi baştan demokrasiye taşıyacak. Türkiye'de güçlendirilmiş mebus sistemi ihdas etmek kıl payı şişman ortak mutabakatın, şişman ortak ittifakın demokrat cumhur reisi adayını belirleyecekler. O güne denli aday kim niteleyerek sorana cevabım şudur; aday kim niteleyerek soran kimse, aday sensin" niteleyerek konuştu.

'ADAY KİM OLURSA OLSUN O SEÇİM KAZANILIR’

Aday kim olursa olsun seçimlerin kazanılacağını tamlayan Özel, şunları söyledi:

"Yeter ki, Türkiye'nin ciharıyek indinde milyonlarca Cumhuriyet Halk Partili yataktan, 'cumhurbaşkanı adayıyım, o ortak oyu bugün toplamam lazım' niteleyerek kalksın. Eğer o oyu, tekerlek tekerlek toplayabilirseniz, rejimin geleceğinden fikir etmeyin. Ülkenin geleceğinden, çocuklarınızın yarınlarından, acep cumhuriyetin 2'nci yüzyılına da bu karabasanlarla mı gireceğiz niteleyerek fikir etmeyin. Bunun düşüncesince adanmak, güvenmek lazım. Bunun düşüncesince terliklerini giymeden evvel sabahleyin cumhur reisi derece hissetmen lazım. Siz erte sabahtan itibaren cumhur reisi adına kalkmaya mevcut mısınız? O devir ego de size şurası söyleyeyim; erte sabahleyin kalkın ve bu tarzı alın. Bizim adayımız sizlersiniz. Benim adayım sizlersiniz. Eğer erte sabahleyin bu tarzı edinmeyi siz kafaya koyarsanız, hoşnutluk sen cumhur reisi adayım. Sana inanıyoruz, senin arkandayız, seninle beraberce bu ülkeyi herhangi ortak daim beraberce kurtaracağız. Size güveniyoruz."

'DÜNYANIN EN PAHALI TIRAŞINI YAPTILAR'

Kur artışlarına müteveccih de eleştirilerde mevcut Özel, "Biliyorsunuz bunlar eksiksiz Türkiye'ye evvel dolar bozdurttular. Dediler ki; sizi ulusal seferberliğe çağırma ediyoruz. Milliyetçi olan, vatanını dost dolarını bozdurur. Bunlara mümin beş altı perukar dükkânı dost 'mili duruşa destek' yazdılar, '100 dolarını bozdurup, mevrut emeksiz saç sakal tıraşı olacak' dedi. O güneş bunların ulusal görüşüne güvenen vatandaş, 6 liradan dolarını bozdurdu, makbuzu berbere götürdü. Yazık, berberde 'milli duruşa destek' niteleyerek bunu saç, sakal tıraşı yaptı. Bugün geldiğimiz noktada yülüme bulunan vatandaşın doları dursa 1400 teklik yapacak, eş 800 teklik zararda. Vatandaşa dünyanın en fiyatlı tıraşını yaptılar. Tıraş fail bunlara inandı, emeksiz yülüme yaptı. Tıraş bulunan 800 teklik zararda. Bunlar halen hâlâ herhangi ortak obje kontrolümüzde, bunu isteyerek yaptık, diyorlar" niteleyerek konuştu.

Toplantı hâlâ sonradan basına bağlı adına bitmeme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?