Ekonomi

CarrefourSA'dan zincir marketler soruşturmasına ilişkin açıklama

CarrefourSA, Rekabet Kurumu tarafından perakende sektöründe çalışkanlık yayınlayan zincir marketlere müteveccih planlı soruşturmada aleyhine sunulan kararla ilişik yargıya başvuracaklarını açıkladı.

CarrefourSA'dan zincir marketler soruşturmasına ilişkin açıklama
31-10-2021 11:14

Rekabet Kurumu çeşidinden perişan sektöründe çalışkanlık yayınlayan zincir marketlere müteveccih düzenlenen soruşturmada aleyhine değişmeyen maruz CarrefourSA, kararın iptali düşüncesince yargıya başvuracaklarını duyurdu. Şirketin mevzuyla ait yayımladığı mukayyet açıklamada şu halde denildi:

"İlk mağazamızın açıldığı 1993’ten buyana akla yatkın ürün, akla yatkın paha ve akla yatkın işlev misyonumuz ile işlev ediyoruz. 11 bin çalışanımız ile günde 500 bin insana mağazalarımızda işlev verirken, ayda 8 milyon ziyaretçi ile online operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Her devir 'Önce Müşteri' sanarak körpe ve türü ferah birinci sınıf ürünleri en akla yatkın paha politikasıyla sunarak müşterilerimizin tasarruflu alım satım yapması en ehemmiyetli misyonumuz olmuştur. Tüm dünyanın ehemmiyetli müşterek uğraş verdiği, kazançlı sıkıntıların yaşandığı ve tedbir zincirindeki aksamalar zımnında ümranlı Avrupa devletlerinde fark rafların boşaldığı pandemi sürecinde halkımızın asliye ihtiyaçlarının karşılanması, ürünlere en akla yatkın ve en aceleci halde ulaşabilmesi düşüncesince canla başla çalıştık, hepsi imkanlarımızı seferber ettik. Dünyada tedbir zincirlerindeki hastalıkların maliyet baskısını artırdığı ve yükselen erke fiyatlarının toptan enflasyonu elan da fevk çekmiş bulunduğu müşterek devirde devletimizde de para şişkinliği negatif seyrini sürdürürken, CarrefourSA namına paha çoğalma taleplerini tüketiciye yansıtmama dair hepsi gücümüzle maksimum mücadeleyi vermekteyiz. Hal böyleyken; Rekabet Kurumu’nca şirketimiz aleyhine encam sürülen hususların hiçbirini onama etmediğimizi ve kanuni haklarımız doğrultusunda kararın iptali düşüncesince kaza dolayısıyla başvuracağımızı göstermek isteriz. CarrefourSA namına eskiden bulunduğu kabil gelecekte de akla yatkın ürünü, akla yatkın üreticiden alıp akla yatkın müşterek işlev ve paha politikasıyla müşterilerimize sunmaya bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?