Dünya

California öğrencilere Covid-19 aşısı zorunluluğu getiren ilk eyalet olma yolunda

California Valisi Gavin Newsom, Amerika Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) 12 gözyaşı ve üstü kollar düşüncesince Covid-19 aşısına mükemmel izin vermesinin peşi sıra aşının öğrenciler düşüncesince zorunlu olacağını duyurdu.

California öğrencilere Covid-19 aşısı zorunluluğu getiren ilk eyalet olma yolunda
01-10-2021 22:54

ABD'de Covid-19 salgını ile savaş kapsamında California eyaleti okullarda aşı zorunluluğu getiren ilk eyalet olma yolunda. California Valisi Gavin Newsom icra ettiği açıklamada, Amerika Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) 12 gözyaşı ve beden ayrıntılar düşüncesince Covid-19 aşısına kusursuz icazet vermesinin arkası sıra aşı düşüncesince akla yatkın bulunan hepsi öğrencilerin aşı yaptırmaları gerekeceğini duyurdu.

Newsom, "Okullarımızda filhakika kızamık, kabaşiş ve elan ilavesi düşüncesince aşı gerekiyor. Neden? Çünkü aşılar işe yarıyor" ifadelerini kullanarak, "Bu, çocuklarımızı tehlikesiz ve dosdoğru tutmakla ilgili" dedi.

California'da Hepatit B, tetanoz, kabakulak, kızamık, bebek felci ve su çiçeği aşısı da müdahale edinmek az daha ayrışık aşılar öğrencilere zorunlu tutuluyor. Newsom, "Bu çabucak bambaşka birlikte aşı" ifadelerini kullanarak, Covid-19 aşısının da şu anda 10 aşının bulunmuş olduğu ve Yasama Meclisi kabilinden onlarca senedir geliştirilmiş DOĞRU ayaklık ve düzenlemeleri içeren listeye katılacağını açıkladı.

FDA, şu anda çabucak 16 gözyaşı ve üstü şahıslar düşüncesince Pfizer/BioNTech aşısına kusursuz icazet verdi. 12 yaşından ıvır zıvır ayrıntılar ise aşıyı acele yararlanma izniyle alabilirken, aşının kullanması dair son teşrin ayına derece açık çapta kusursuz icazet bekleniyor. Bu haftanın başlarında Pfizer/BioNTech, FDA'ya 5-11 gözyaşı arası ufaklıklara yetişkinlerde makbul dozun üçte bir tanesi oranında verilmesi düşüncesince icazet istedi.

California'da 12 yaşın altındaki ayrıntılar düşüncesince Covid-19 aşısı düşüncesince FDA kusursuz icazet verdikten sonra, ebeveynlerin çocuklarını aşılatmak düşüncesince birlikte ahir meslek sürecinin başına derece süreleri olacak. Aşı sıfır evlatların beniz yüze derslere katılmasına müsaade verilmeyecek.

Söz konusu aşı zorunluluğunun yürürlüğe girmesi ile meslek çalışanlarına ise şu anda verilen derneşik kendisine Covid-19 testi olma seçeneğinin de sunulmaması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?