Yaşam

Bulgar çiftin 8 yıllık hayali Türkiye’de gerçekleşti

2013 senesinde evlenmiş Miglena - İtso Todorova çifti etraflıca seneler süresince soy sop sahibi olmanın hayalini kurdu. Yaşadıkları yurt bulunan Bulgaristan’da otama için başvurdular fakat çabaları hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Türkiye’de otama olma sonucu düzlük çift,

Bulgar çiftin 8 yıllık hayali Türkiye’de gerçekleşti
20-11-2021 13:13

Çifte insana hususi tulum soy sop tedavisi uygulayıcı Bahçeci Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya otama sürecine bağlı açıklamalarda bulundu.

Tedavi süreci sonrası ikizlerine munsap ana Todorova ise “İkiz anası kendisine kendimi dünyanın en bahtlı hanımı kendisine görüyorum. En iri hayalimiz Türkiye’de gerçekleşti. Bulgaristan ve Türkiye’de olduğumuz tedaviler ortada maddesel ve tinsel kendisine kaş derece ayırt var. Çabamızın karşılığını aldık, mutluluğumuzun tarifi yok” dedi.

KENDİMİZE BİR ŞANS DAHA VERDİK VE TÜRKİYE’YE GELDİK

27 yaşındaki Miglena Todorova ve 28 yaşındaki benzeri İtso Todorova 8 senedir devam eden birliktelikleri süresince soy sop sahibi olabilmek düşüncesince muhtelif otama yollarına başvurdu. Bulgaristan’da meydana getirilen testler ve değerlendirmelerin kararı soy sop sahibi olmalarını kırıcı problemin yumurtalama problemi bulunduğu belirleme edildi. Vakit kaybetmeden Bulgaristan’da tulum soy sop tedavisine başvuran çiftin evvel denemeleri başarısızlıkla sonuçlandı.

“Türkiye’ye gelmiş şekilde otama bulunan ve çocuklarını kucağına meydan arkadaşlarımızı görür görmez kendimize ortak kader elan özgülemek istedik. Türkiye’nin tulum soy sop tedavisinde baş döndürücü güzel bulunduğunu duymuştuk” diyen Miglena Todorova, “Doktorumuzun deneyimi, bizlere bulunan yaklaşımı kendimizi baş döndürücü dobra hissettirdi ve Türkiye’deki evvel tedavimizin böylece ikizlerimiz Yanislav ve Vladislav’ı kucağımıza aldık. En iri hayalimiz Türkiye’de gerçek oldu. Kendimizi Türk doktorlara denyo ettik. Bulgaristan ve Türkiye’de olduğumuz tedaviler ortada maddesel ve tinsel kendisine kaş derece ayırt var. 3 parça elan dondurulmuş embriyomuz mevcut. Bazen ikizlerimize ahi fikrini düşüyoruz ancak baş döndürücü şükür dü parça yavrumuz mevcut diyoruz. Mutluluğumuzu anlatım edebilecek uydurma yok” biçiminde konuştu.

KİŞİYE ÖZEL PLANLANAN TEDAVİYLE İYİ KALİTEDE 5 ADET EMBRİYO ELDE EDİLDİ

Todorava çiftine geçerli tedaviye bağlı açıklamalarda mevcut Op. Dr. Güvenç Karlıkaya şu detayları aktardı:

“Genç çiftimiz, etraflıca mütemadi açıklanamayan meskenet teşhisi ile bizlere başvurdular. Çiftin medikal öyküsünü aldığımızda kısırlığa tarz anahtar açık ortak etmen olmadığını gözlemledik. Daha evvela Bulgaristan’da meydana getirilen otama sonrası dobra sayıda husye elde edilip 2 kat de oğulcuk transferi yapılmasına karşın hamilelik elde edilemediğini öğrendik. Genel kendisine dinç yaşta ve husye rezervi dobra bulunan hastalarda tulum soy sop tedavilerinin başarısı erdemli bulunmasına karşın tekrarlayan 2 tedavide de negatif semere katılması dolayısıyla kimi gelecek testler yaptık. Açıklanamayan meskenet olgularında şayet 2 kat dobra oğulcuk transferine karşın muvaffakiyet sağlanamıyorsa muvaffakiyetsizliğe tarz açabilecek kalıtım bilimi faktörler, pıhtılaşma faktörleri, immunolojik faktörler ve karın problemleri ayrıntılı ortak biçimde araştırılmalıdır. Çiftimizde bu muayeneleri yaptık ve neticelere layıkıyla insana hususi otama planımızı uyguladık. Tedavi sonrası elde ettiğimiz 5 sayı dobra kalitede embriyomuzu dondurduk ve karın duvarı gebeliğe hazırlandıktan sonraları 2 sayı dobra kalitede oğulcuk çözülerek para aktarımı edildi. Transfer ondan sonra hastamızın koşa gebeliğe yüklü bulunduğunu belirleme ettik. İkizlerini mıhlı ortak biçimde kucağına meydan çiftimizin halen 3 sayı dobra kalitede dondurulmuş embriyosu saklanmaktadır.”

TÜRKİYE TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ BİR KONUMDA

Türkiye’nin tulum soy sop tedavilerinde sağlamış bulunduğu imkanlar ve uran ustalık sebebiyle keyif turizmi düşüncesince ehemmiyetli ortak konumunda bulunduğunu kail Op. Dr. Güvenç Karlıkaya, “Türkiye’nin bu aşamada en iri ayrıştırıcı ayrıcalığı paha ve nitelik oranıdır. Yurt dışındaki merkezler ile karşılaştırıldığında ülkemizi yeğleme fail çiftler en semere geliştirilen teknolojiler ile donatılmış laboratuvar ve otama hizmetini buluyorlar. Bu hizmeti de öbür yurt şartlarına nazaran iyice erdemli kalitede ve elan akla yatkın ortak maliyet ile alıyorlar. Ülkelerinde termin ayrım almanın güçlüğünden müşteki ecnebi çiftlerimiz Türkiye’de insana hususi otama programları ile karşılaşıyor ve haftalar öncesinden kurumumuza ilgili tercümanlar ile iletişime geçerek istedikleri çağa layıkıyla ortak izlence oluşturabiliyorlar” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?