Dünya

Brezilya’da iki bebeğe yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldı

Brezilya'da 2 ve 4 maaş bulunan 2 ıvır zıvır bebeğe yanlışlıkla Pfizer/BioNTech kabilinden geliştirilen Covid-19 aşısı yapıldı. Bebekler hastanede gözaltı dibine alınırken, biberli ve gaseyan semptomları görüldüğü belirtildi.

Brezilya’da iki bebeğe yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldı
06-12-2021 22:24
Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde toprak meydan Sorocaba şehrindeki ortak esenlik merkezinde bir tanesi 2 maaş kız, başkası ise 4 maaş koca bulunan bebeklere, içinde Hepatit B aşısının da bulunmuş olduğu ve ülkede kentet kompozit aşı adına muteber “Pentavalente” aşısı adına yanlışlıkla Pfizer/BioNTech çeşidinden geliştirilen Covid-19 aşısı yapıldı. Aşı sonrası acı ve gaseyan üzere semptomlar tanıdık bebekler hastanede nezaret altında alındı.
Hastane yetkilileri, bebeklerin iki devir süresince nezaret altında tutulacağını, peşi sıra da iki hafta süresince evde arama edileceklerini bildirirken, gelişigüzel iki ana de bebeklerinin durumunun iyiye gittiğini anlatım etti.
Sorocaba şehri yerli yönetimi ise, yaşanmış bulunan vakayla ilgilendiren yönetimsel sormaca başlatıldığını bildirirken, gelişigüzel iki bebeğe de aşıyı uygulayıcı hemşirenin görüngü aydınlanana derece tılsım neredeyse ilkah odasından uzaklaştırıldığını açıkladı.

Saim Sevinç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?