Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong Ak Portföy İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu düşüncesince çaldı

Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, dış satım rakamlarının akıbet 10 aydır herhangi birlikte ay yukarı caba dünkü rekorlara imza attığını anımsatarak, "Burada levent boylu vadede ağır birlikte bedel potansiyeli görüyoruz ve bu kıymeti yatırımcılarla büzüşmek i

Borsa İstanbul'da gong Ak Portföy İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu düşüncesince çaldı
15-02-2022 14:24
İstanbul

Borsa İstanbul'da Ak Portföy İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu için gong töreni düzenlendi. Ak Portföy Genel Müdürü Ersarı, törende icra ettiği konuşmada, Türkiye'nin akıbet devirde dünyada ihracatını en aşırı artı devletler içre toprak aldığını, 2021 senesinde ihracatın müşterek esbak yıla nazaran yüzdelik 32,8 artışla 225,4 bilyon dolara yükseldiğini anlatım etti.

Ersarı, "İhracat sayıları akıbet 10 aydır değme ay fevk fazladan acemi müşterek rekora imza atıyor. Burada derinlemesine vadede ağır müşterek bedel potansiyeli görüyoruz ve bu kıymeti yatırımcılarla kırışmak istiyoruz. Ak Portföy İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu, Türkiye’nin ihracatına taraf veren, ayrımlı sektörlerde çalışkanlık yayınlayan ve ekonominin dinamosu bulunan Türk şirketlerine envestisman yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Fonun 2022 düşüncesince belirlenen 250 bilyon dolar dış satım hedefine ulaşmayı sağlayacak Türkiye’nin önder ihracatçıları arasından seçme 20 şirkete, denk ağırlıklı ve yegâne müşterek işlemle envestisman ika olanağı sunduğunu aktaran Ersarı, Ak Portföy İhracatçı Şirketler Yatırım Fonu’nun artırım malikleri çeşidinden iri candan karşılanacağına ayraç etti.

Ak Portföy’ün akıbet senelerde pazarı şekillendiren bölgelerde önder kasıntı kendisine öne çıktığının altını çizen Ersarı, şunları aktardı:

“Yurt içi ve dünya haricinde yaşanmış bulunan kazançlı ve teknolojik gelişimleri ve gelişen envestisman temalarını aşırı yakından izleme ediyoruz. Ülkemizde artırım sahiplerinin nice acemi servet sınıfına envestisman yapabilmesini gibi kılan rakipsiz müşterek envestisman fonu çeşitliliğimiz var.

Sektörde değme devir ilkleri oluşturan kılavuz gemisi müşterek kasıntı olarak, yatırımcılarımıza elan müşterek tomar ek bedel yaratabilecek acemi verim ve hizmetler sunmaya bitmeme ediyoruz. Bugün Türkiye’nin dış satım gücüne envestisman işleyen önce ve yegâne envestisman fonu olma ayrıcalığı haiz bu acemi ürünümüzü yatırımcılarımızla buluşturmaktan iri sevinme duyuyoruz.”

"Katma bedel yaratmayı hedefleyen acemi verim ve hizmetler sunmaya bitmeme edeceğiz"

Ersarı, yenilikçilik misyonunu önümüzdeki devirde başta ayrımlı servet sınıfları ve temalarda acemi mahsulat geliştirerek sürdüreceklerini anlatım etti.

Bu tatlılıkla geliştirdikleri fonların yatırımcılardan iri dikkat gördüğünü hatırlatan Ersarı, şu değerlendirmede bulundu:

“2021 yılında, teknolojiden, yenilenebilir enerjiye, sağlıktan turizme denli aşırı muhtelif temalarda mahsulat geliştirerek yatırımcılarımıza sunduk. SPK ve TEFAS verilerine gereğince 2021’de TEFAS’taki tamamı fonlar ortada en faziletli getiriyi sağlayıcı 4 fonun 3’ü de Ak Portföy fonları oldu. Ak Portföy yatırımcıyı odağına düzlük yaklaşımıyla portföy idare sektörümüzü küresel standartlara taşıyor. Gelecek senelerde da yatırımcılarımıza elan müşterek tomar ek bedel yaratmayı hedefleyen acemi verim ve hizmetler sunmaya bitmeme edeceğiz."

Ak Portföy, acemi temalara kolay envestisman yapabilmesi düşüncesince envestisman fonu çeşitliliğini artırıyor

Bu arada maruz bilgiye göre, 100 bilyon liranın üstünde servet büyüklüğü ile Türkiye’nin en iri hususi Sektör Portföy Yönetim Şirketi bulunan Ak Portföy, artırım sahiplerinin acemi servet sınıflarına ve acemi temalara kolay envestisman yapabilmesi düşüncesince envestisman fonu çeşitliliğini artırıyor.

Son kendisine Türkiye’de tedricen ön plana çıkan dış satımcı şirketlere envestisman olanağı tanıdığı bulunan İhracatçı Şirketler Fonu’nu artırım sahiplerine sunan şirket, Borsa İstanbul’da muamele gören Türkiye’nin önder ihracatçıları ortada seçme 20 kuruma, denk ağırlıklı ve yegâne müşterek işlemle envestisman ika fırsatı sunuyor.

Ak Portföy İhracatçı Şirketler Fonu, bu özelliğiyle, lüzum bireysel, gerekse kurumsal ve hevesli yatırımcılara, ecnebi mülk cinsi sağlık üreten “ihracatçı şirketler” temasını, kolay portföylerine engelleme ika olanağı sağlıyor.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?