Dünya

BM toptan hava vakalarındaki data boşluğunu beslemek düşüncesince toy ünite kurdu

Birleşmiş Milletler'e ilişkin Dünya Meteoroloji Örgütü, BM Kalkınma Programı ve BM Çevre Programı, hava değişikliğine üzerine tedbirleri yükseltmek ve hava vakalarına ilişkin data boşluğunu kaplamak gibi toy arsıulusal sistem oluşturdu.

BM toptan hava vakalarındaki data boşluğunu beslemek düşüncesince toy ünite kurdu
03-11-2021 20:28
Cenevre

BM'den meydana getirilen yazılmış açıklamaya göre, Sistematik Gözlem Finansmanı Tesisi (SOFF) ismi sunulan mekanizma, Glasgow'daki BM İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) belirlenen "gelişmiş devletlerin yurt vakalarına erinç ahenk ve tahfif çabalarına mali dayanak verme" amacı doğrultusunda cereyan edecek.

SOFF başkaca az ümranlı devletler ve ıvır zıvır ada ülkelerindeki yurt ve yurt gözlemlerine ilişikli verilerdeki yetersizliği ele alacak. Mekanizma bire müşterek zamanda, yurt vakalarına bağlı ehliyetli bilgelik edinmeye bariyer oluşum fail data boşluklarını doldurarak, yurt değişikliğine ilişikli arsıulusal adımları güçlendirecek.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, SOFF'nin kuruluşuna ilişkin, "Doğa ve yurt vakalarına bağlı data boşluklarını tüplemek can alıcı müşterek yatırımdır." açıklamasında bulundu.

DMÖ Genel Sekreteri Petteri Taalas da "Bugün büyümekte bulunan ıvır zıvır ada ülkeleri ve az ümranlı ülkelerdeki tabiat ve yurt vakalarına ilişikli muktezi gözlemlerin çabucak yüzdelik 10'u yapılabilmiştir." diyerek, yurt değişikliğini ele kabul etmek düşüncesince toy ünite kurulmasını destekledi.

BM Çevre Programı İcra Direktörü Inger Andersen ise SOFF'nin kıyamet yönetimini ilerletme, insanoğlu yaşamını kurtarma, dirim bilimsel çeşitlilik, besin güvenliği, su temini ve konuşu faiz üzere bölgelerde konkre menafi getireceği değerlendirmesinde bulundu.

BM Kalkınma Programı Başkanı Achim Steiner, yurt değişikliği etkilerini kısıntı ve iklime ahenk politikalarını destekleyecek arsıulusal adımların atılması icap ettiğinin altını çizdi.

İklim değişikliğinin tesirini tedricen artırdığı vurgusunu karşıcı Steiner, "SOFF'nin kurulması, kadın vaziyetteki toplumlara iane edilmesi ve yurt değişikliğinin menfi etkilerinin önüne geçilmesi önünde muktezi direncin sağlanması üzerine rüçhan ihtiyacın karşılanmasını sağlamıştır." dedi.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?