Dünya

BM Libya hususi Temsilcisi'nden 'ülkenin güvenliğini zılgıt edenlere yaptırım' uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Libya hususi Temsilcisi Jan Kubis, Libya'nın itimat ve istikrarını yıldırma fail fert ve oluşumlara için yaptırımların uygulanabileceği uyarısında bulundu.

BM Libya hususi Temsilcisi'nden 'ülkenin güvenliğini zılgıt edenlere yaptırım' uyarısı
02-12-2021 20:03
Trablus

BM Libya Ofisinden meydana getirilen bağlanmış açıklamaya uyarınca Kubis, Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı Imad es-Sayıh ile müşterek araya geldi.

Görüşmede, intihap sürecine müteveccih zorluklar, ilçe makamları ve reislik seçimlerine namzet adlara müteveccih beklenen tehditler ele alındı.

Libyalıları demokratik hakları bulunan seçimlerden mahrum bırakacak rastgele çeşitli girişimin önüne geçilmesi icap ettiğini kail Kubis, "Ayrıca Libya'da politik sürece ve seçimlere bariyer çıkaranlar üzerine da ülkenin yasaları ve BM Güvenlik Konseyinin ilgilendiren kararları doğrultusunda iş başlatılmalıdır." dedi.

BM ve arsıulusal ortaklarının, Libya'da transparan ve dimdik müşterek intihap döneminin yürütülmesi düşüncesince Yüksek Seçim Komisyonuna çelimli desteklerini tasdik fail Kubis, Libya'nın itimat ve istikrarını yıldırma fail fert ve oluşumlara dirlik yaptırımların uygulanabileceği uyarısında bulundu.

Libya, 24 Aralık'ta yapılması planlanan intihap sürecine müteveccih akıbet günlerde bazı asayiş problemlerine oyunluk oluyor.

Libya'nın doğusundaki evlilik dışı silahlı güçlerin önderi Halife Hafter'e ilişkin milislerinden müşterek grubun, 25 Kasım'da Seyfulislam Kaddafi'nin adaylığının reddedilmesine dirlik avukatı çeşidinden sunulacak temyiz başvurusunu duvar olmak düşüncesince Sebhe Mahkemesine dominant düzenlemiş olduğu belirtilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?