Dünya

Blinken: 'Dünya çapında Covid-19 hakkında en sonuç bilgiler tek bir yerde toplanacak'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önümüzdeki Eylül ayına derece dünyanın minimum yüzdelik 70'ini adaletli bir halde döllenme hedefini desteklediklerini belirterek, "Salgın ile savaş kapsamında bundan sonra Covid-19 hakkında en akıbet bilg

Blinken: 'Dünya çapında Covid-19 hakkında en sonuç bilgiler tek bir yerde toplanacak'
10-11-2021 23:47

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, evvela el planlı ve mevhum ortamda meydana gelen Korona Virüs (Covid-19) Dışişleri Bakanları toplantısında, Covid-19 salgınında akıbet vaziyeti değerlendirerek, müstevli ile savaş çalışmalarına bağlı açıklamalarda bulundu. Toplantıda, tahminî 2 sene evvela süregelen Covid-19 salgınının zahir sona erdirileceğini cedelleşmek üzere dışişleri bakanları şekilde evvela el bir araya gelindiğini tamlayan Blinken, Covid-19 salgınının global afiyet acele durumlarını önlemenin ve bunlara cevap vermenin hemen afiyet bakanlarının yahut global afiyet uzmanlarının mesuliyeti olmadığını gösterdiğini kaydetti. Covid-19'un hemen bir afiyet krizi değil, ayrımsız vakitte bir güvenlik, iktisadi ve insancasına bir çöküntü olduğuna özen çekici Bakan Blinken, bu yüzden dışişleri ve kalkınma bakanlarının da etap atmasına ve önderlik etmesine gerekseme bulunduğunu belirtti.

"DSÖ'nün önümüzdeki Eylül ayına derece dünyanın minimum yüzdelik 70'ini dölleme hedefini destekliyoruz"

Konuşmasında, başta Covid-19 aşıların evren çapında adaletli dağılımını çabuklaştırma ihtiyacına odaklanmayı umduğunu bildiren Blinken, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önümüzdeki Eylül ayına derece dünyanın minimum yüzdelik 70'ini adaletli bir halde dölleme hedefini desteklediklerini kaydetti. Blinken, "Bugün odaklanmayı umduğum şey, tabii bulunan acele gestalt ve başta de aşıların evren çapında adaletli dağılımını çabuklaştırma ihtiyacı. Bu bağlamda, Kuzey Amerika'da, Avrupa'da nüfusun yarısından dahası birlik şekilde aşılanmıştır. Afrika'da ise, nüfusun yüzdelik 10'undan azı. Bu açığı kapatmamız gerekiyor. DSÖ'nün önümüzdeki Eylül ayına derece dünyanın minimum yüzdelik 70'ini kaliteli, emniyetli ve can alıcı aşılarla değme ülkede ve değme dirimlik kategorisinde dölleme hedefini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bunu gerçekleştirmek düşüncesince çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor"

Covid-19 aşılarının üretimini ve bağışını yükseltmek hesabına çalışmaların hızlanması gerektiğine özen çekici Blinken, afiyet çalışanlarını ise bozuk oldukları bu günlerde beslemek icap ettiğini bildirdi. Blinken, "Bunu gerçekleştirmek için, herkesin üretimi artırmak, telkih bağışlarını artırmak, Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) verdiğimiz lafları alegori sağlamak ve milyonlarca telkih dozunu emniyetli bir halde depolamanın ve tasdik etmenin lojistiğini anımsamak ve çok zorlandıkları bir vakitte afiyet çalışanlarını beslemek kabilinden akıbet zorlukları çözmeye araştırma görevlisi iktisap etmek düşüncesince çabalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. İlerlememizi kontrol etmek ve hedeflerimize iktiran etmek düşüncesince mukteza bulunan saydamlık ve matematik verebilirliği ağız ağıza üstenme etmeliyiz" dedi.

"İlk kez, evren çapında Covid-19'a bağlı en akıbet bilgiler tek bir yerde toplanacak"

Toplantı sırasında, Covid-19 ile savaş hedeflerine ulaşmasına bağlı çalışmalara araştırma görevlisi olması düşüncesince atık beş altı toy adımı açıklanan Blinken, bu adımlardan ilkinin Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), Dünya Bankası ve DSÖ'nün salgına gönül rahatlığı global telkih ve otama programı ACT Accelerator'ın şümullü bir Covd-19 data seyircisi oluşturduğunu duyurdu. Dünya çapında evvela el Covid-19 hakkında en akıbet bilgilerin tek bir yerde toplanacağını aktaran Blinken, "Diplomatik liderler olarak, bu döngüyü gedmek düşüncesince politik iradeyi mensur etmeye ve sürdürmeye iane etmeliyiz. Hedeflerimize ulaşmamıza araştırma görevlisi olacak beş altı toy adımı duyurmaktan sevinme duyuyorum. Bunlardan ilki, IMF, WHO, DTÖ, Dünya Bankası ve ACT Accelerator şümullü bir Covid-19 data seyircisi oluşturdu. İlk kez, dölleme oranlarından derin ihtimam ünitesine yatışlara, üstenme edilen telkih dozlarına ve meri telkih dozlarına derece tamamı dünyada Covid-19 hakkında en akıbet bilgiler tek bir yerde toplanacak. İzleyici zaman devreye giriyor. İzleyici, COVID19globaltracker.org ünlü bir internet adresinden her insana belirgin şekilde erişilebilir. İzleyici, henüz aşkın data eklendikçe büyüyecektir. Bu, salgını bloke etmek düşüncesince 2 eleştiri öge sağlamaya araştırma görevlisi olacak. İlki şeffaflık, zira Covid-19'dan bir etap önde iktisap etmek düşüncesince merkezi bir data kaynağına ihtiyacımız var ve bir gayr ise matematik verebilirlik, zira herkesin taahhütlerimizi alegori getirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Covid-19 aşılarının hemen tasdik edilmesinin kifayetli olmadığını ve bu yüzden ikinci adımın ise, amme ve hususi dal ortaklığında Küresel Covid-19 Birliği'nin (Global COVID Corps) kurulması olduğuna özen çekti. Blinken, "İkincisi, hemen bir ülkeye telkih tasdik etmenin kifayetli olmadığını biliyoruz. Ülkelerin henüz sonradan bu aşıları, aşılamaya dönüştürmesi gerekiyor. Bunun ne derece ağdalı olabileceğini görüyoruz. Küresel Covid-19 Birliği (Global COVID Corps) ünlü toy bir amme - hususi ortaklığı buna araştırma görevlisi olacaktır. Bu teşebbüs sayesinde, önde mevrut hususi dal şirketleri, telkih kampanyalarını desteklemek, hazırlık zincirlerini komuta etmek ve telkih sahalarını muhtemel olduğunca çabuk ve emniyetli bir halde arz etmek düşüncesince telkih alanlarını optimize etmeye araştırma görevlisi iktisap etmek kabilinden mevzularda uzmanlıklarını ve kabiliyetlerini pazarlık etmek düşüncesince yanıtsız çalışacak. hususi sektör, bu mücadelede değerlendirmek düşüncesince nazirsiz becerilere ve kaynaklara sahip. Onlardan en güzel halde yararlanalım" dedi.

"ABD, Johnson & Johnson ile COVAX ortada bir anlaşmaya vasıtalık yaptı"

Konuşmasını sonlandırmadan evvela Blinken, ABD'nin Johnson & Johnson aşılarının arbede bölgelerindeki kişilere evvela teslimatını kolaylaştırmak hesabına Johnson & Johnson ile COVAX ortada vasıtalık yaparak bir anlaşmaya varılmasında araştırma görevlisi bulunduğunu kaydetti. Bakan Blinken,"Son olarak, devletin telkih kampanyalarıyla ulaşılamayan insanların de çalışmalarımızın haricinde kalmamasını sağlamalıyız. Onların da korunması gerekiyor. ABD'nin, Johnson & Johnson aşılarının arbede bölgelerinde ve öteki insancasına alanlarda canlı kişilere evvela teslimatını kolaylaştırmak düşüncesince Johnson & Johnson ile COVAX ortada vasıtalık yaparak anlaşmaya varılmasına araştırma görevlisi bulunduğunu paylaşmaktan sevinme duyuyorum. Bu çetin şartlarda canlı insanların muhtemel bulunan en endamsız müddette Covid-19'a gönül rahatlığı korunmalarını istiyoruz. Bu mücadelenin aciliyetini biliyoruz. Salgını bloke etmek düşüncesince ne yapmamız icap ettiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?