Gündem

Bir tıbbı sekreter 2 bin kişiyi aşı olmaya ikna etti

Samsun'da açılan aşı çağırma cihazı ekipleri vatandaşları telefonla arayarak bazısı devir ise görüntülü halde arayarak güneş tacı aşısı olmaya ikna ediyor. Bu kapsamda aşı çağırma cihazı ekibinde bulunan tıbbi sekreter Emel Küçükoğlu, 2 bin kişiyi telefonla aşı o

Bir tıbbı sekreter 2 bin kişiyi aşı olmaya ikna etti
06-10-2021 10:53
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü güneş tacı aşısı sıfır yahut tereddütte bulunan yurttaşlar düşüncesince ‘aşı davet cihazı ekibi' kurdu. 17 ilçenin tamamında kurulan takımlar 6 ay içinde 100 bine benzeyen kişiyi arayarak ikna etmeye çalıştı. İsteğe layıkıyla vatandaşları görüntülü arayarak da ikna etmeye etkin takımlar en baş döndürücü ‘aşı fakirlik yapar mı yahut vakayiname hastalığım mevcut ortak obje mümkün mu?' kabil sorularla dirlik karşıya kalıyor. Ekip içinde toprak düzlük tıbbi sekreter Emel Küçükoğlu ise şu anne denli ortak tane başına 5 bin kişiyi aradı. Bu 5 bin insandan 2 bin kişiyi aşı olmaya ikna fail Küçükoğlu, dinleyerek biber dolması bilgilerle aşı sıfır vatandaşları ikna ettikleri söyledi.

"Yaklaşık 5 bin kişiyle görüştüm"

2 bin kişiyi ikna ettiğini tamlayan tıbbi sekreter Emel Küçükoğlu, "İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğünden Kovid-19 dölleme ile ilişik birimde çalışıyorum. Vatandaşlarımıza elimizden geldiğine geçmiş günde itibaren bu mevzuda asistan olmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğunca randevusuz ortak halde müdürlüğümüzde aşılamalarımıza bitmeme ediyoruz. Günlük yerine tahminî 200 insana benzeyen dölleme yapıyoruz. Evde gelemeyen özürlü yurttaşlarımıza da bu mevzuda asistan oluyoruz. Tereddüttü bulunan kulak biber dolması bilgilerle aşı sıfır insanlara de bilgilendirmeler yapıyoruz. Yaklaşık 5 bin kişiyle görüştüm. Bunların tahminî 2 bine yakının ikna ettim. Aradıkları devir vakayiname rahatsızlıklarında bahsediyorlar. Alerjik durumlarından bahsediyorlar. Kısırlık yapıldığına değgin yahut aşı yapıldıktan 3 sene sonraları ölecekleri kabil bilgiler bizlerle paylaşıyorlar. Bu bilgilerin kusur bulunduğunu kendilerine anlatıyoruz" diyerek konuştu.

Görüntülü arayarak aşı kendisince bilgilendiriyoruz"

Yapılan icraat kendisince bilim sağlayan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz ise "Samsun İl Sağlık Müdürlüğü yerine 17 ilçemizde aşı davet cihazı ekipleri kurduk. Aşısını güdük insanları aşı noktalarına çağırma ederek onların aşılarını hazırlamaya çalışıyoruz. En baş döndürücü karşılaştığımız gidişat ise aşı tereddüdüdür. Genellikle vakayiname rahatsızlığı olanları aşının taraf etkisinden korkmuş olduğu düşüncesince aşı yaptırmak istemiyor. Biz onlara her insanın aşılı bulunduğunu anlatıyoruz. Bunun haricinde toplumsal medyadan kusur bilgilerle aşı iktisap etmek istemeyenler var. Kısırlık yaptığına yahut cip takıldığına dair. Bunlara bire ortak halde yaklaşıyoruz. Bugünlerde çoğu kez gebelerimizi ve gençlerimizi arıyoruz. Bugüne denli tahminî 100 bin kişiyi bu halde aradık. Bir grupta mevcut ki aşı randevusu alamadıkları düşüncesince aşı olamadıklarını söylüyorlar. Onları da kaza esenlik merkezlerimize, aşı infaz merkezlerimize çağırma ediyoruz. Genelde telefonla arayarak kişilerle iletişime geçiyoruz. Ancak beniz yüze müzakere etmek arzu edenler olursa da onları görüntülü arayarak aşı kendisince bilgilendiriyoruz" dedi.

Aşı davet cihazı kadrosu çalışmalarına kâffesi hızıyla bitmeme ediyor.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?