Spor

Beşiktaş yükselişe geçmek için Galatasaray'ı yenmek istiyor

Beşiktaş, Süper Ligin 10'uncu haftasında derbi maçta branşında Galatasaray'ı ağırlayacak. Yarın şeb ezanı Vodafone Park Stadı'nda oynanacak maç zaman 20.00'de başlamış olacak ve Fırat Aydınus çeşidinden yönetilecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu i

Beşiktaş yükselişe geçmek için Galatasaray'ı yenmek istiyor
24-10-2021 13:18

Yaptığı kuzey transferlerle Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'e aşırı iddialı giren yağız beyazlılar, art arda mevrut sakatlıklarla ülkü kadroyu aşırı ortak tomar sahaya sürememişti. Bu süreçte hem Avrupa'da aynı zamanda ligde maçlar kaybeden Kara Kartallar, sakatların iyileşmesine karşın istediği neticeleri alamadı. Şampiyonlar Ligi maçlarının başladığı 15 Eylül'den bu yana, Avrupa'da ve ligde 8 karşılaşma fail Beşiktaş, 5 mağlubiyet,1 el birliği almış bulunduğu bu dönemden elden 2 yengi çıkartabildi. Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçta bakir çekerek grubunda akıbet sıraya yerleşen yağız beyazlılar, ligde de akıbet 5 maçta 2 galibiyet, 2 bozgun ve 1 el birliği alarak 7 nokta topladı ve 17 puanla 4. tam arazi aldı. Beşiktaş, bu 8 maçta kalesinde 19 gol görürken, rakip ağlara 13 gol atabildi.

Sergen Yalçın'ın öğrencileri, formsuz ve biçimsiz güzeşte bu devri Galatasaray galibiyetiyle sonlandırarak çıkışa geçmek hedefinde.

SERGEN YALÇIN HÜCUM HATTINI BOZMAYACAK

En akıbet Mehmet Topal'ın da iyileşmesiyle Atiba ve N'Koudou dışında eksiği kalmayan Beşiktaş'ta fen yönetmen Sergen Yalçın, Sporting FC maçından 2 oyuncuyu değiştirerek Galatasaray maçının ekibini kurmayı düşünüyor.

Hücum hattını bulunduğu kadar kullanımı beklenir Sergen Yalçın'ın, bu dü değişikliği savunma dalında yapması bekleniyor. Kalede Ersin'e nasip verecek bulunan deneyimli fen adamın, gelişememiş dörtlüde Rosier-Necip-Vida ve Umut'u kullanarak 3 Türk aktör zorunluluğunu defansla doldurması şaşırtı olmayacak.

Orta sahada savunmalı adına Josef De Souza, önlerinde Ghezzal-Pjanic-Teixeria-Larin ve santrforda Batshuayi, onbire yazılacak öbür futbolcular olacak.

Beşiktaş'ın Galatasaray karşısındaki beklenir onbiri; Ersin-Rosier-Necip-Vida-Umut-Josef-Ghezzal-Pjanic-Teixeria-Larin-Batshuayi şeklinde.

VODAFONE PARK'TA SİYAH BEYAZ ÜSTÜNLÜĞÜ

Beşiktaş iç ortalık maçlarında Galatasaray'a için şişman ortak avantaj kurmuş durumda.

Vodafone Park açıldığından buyana iç sahada Galatasaray'a kaybetmeyen yağız beyazlılar, 5 maçta 4 yengi 1 el birliği aldı. Vodafone Park'taki evvel Galatasaray derbisinde rakibiyle 2-2 berabere artan Kara Kartallar, ahir 4 derbiyi 3-0, 1-0, 1-0 ve 2-0 kazandı.

Beşiktaş ayrıca, 2000 yılından buyana İnönü, Mustafa Kemal Atatürk Olimpiyat ve Vodafone Park Stadı edinmek neredeyse 3 ayrımlı statta, Galatasaray'a için ev sahibi bulunduğu 23 iç ortalık maçının 11'ni kazanıp 8'inde berabere kaldı ve 4 el yenildi. Siyah beyazlılar iç sahada Galatasaray'a için akıbet mağlubiyetini 4 Ocak 2015'te Mustafa Kemal Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 0-2'lik skorla aldı.

SERGEN YALÇIN'IN TEK DERBİ MAĞLUBİYETİ GALATASARAY'A KARŞI

Beşiktaş'ın fen direktörü olduktan sonraları 6 derbi karşılaşmasına çıkan Sergen Yalçın, bu maçlardaki yegâne mağlubiyetini Galatasaray'dan aldı.

Fenerbahçe ile oynadığı 3 derbiden 2 yengi 1 el birliği çıkartan Sergen Yalçın, Galatasaray'la oynadığı 3 derbide 1 beraberlik, 1 yengi ve 1 bozgun aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?