Politika

Bakan Kasapoğlu: 2023 Türkiye için önemli bir süreç

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2023'ün Türkiye için aşırı önemli bir süreç bulunduğunu belirterek, 'Türkiye bundan sonra figüran değildir. Türkiye başroldür' dedi.

Bakan Kasapoğlu: 2023 Türkiye için önemli bir süreç
30-10-2021 17:14
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2023'ün Türkiye için baş döndürücü önemli bir süreç bulunduğunu belirterek, "Türkiye bundan sonradan figüran değildir. Türkiye başroldür" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Batman'da AK Parti Teşkilat Akademisi'nin programına katıldı. Kasapoğlu'na, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Avukat Akif Gür de haremlik etti. Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki programda mütekellim Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin üretimiyle, ihracatıyla, sağlıktan, ulaştırmaya, defans sanayiinden öğrenime nice bölgede domestik ve ulusal bir duruşa odaklanmış hamleleriyle gözünün baş döndürücü lakin baş döndürücü iri hedeflerde bulunan bir dünya bulunduğunu söyledi.

'BU SÜREÇTE ÇOK TUZAK VAR'

Bakan Kasapoğlu, gayeye yürünen süreçte nice fak bulunduğunu tabir ederek, "Pek baş döndürücü engelle, anti demokratik yollarla bu yürüyüşü sekteye uğratmaya çalıştılar. Bizler 81 vilayetimizi hizmetlerle diyanet din ördükçe, onlar bu ilmeği, bu kalkınma hamlesini içlerine sindiremezler. Türk Lirası baş döndürücü kalburüstü bir noktadayken, yolculuk rantçıları, yolculuk kalkışması buluş etmeye kalktılar. Pek baş döndürücü önemli hizmetleri Türkiye yaparken, bunlar gerçekleşmesin diyerek ellerinden geleni yaptılar. Ülkemizi hâlâ da güçlendirmenin bir süreci var. Biz biliyoruz ki bugüne denli bulunduğu üzere bundan sonradan da onlar gene bariyer koymaktan, badireler üretmekten arka durmayacaklar. Bizler, sizlerle bu arada gayeye yürümekten bütünlük ve bu arada olmaktan arka dönmeyeceğiz. Birlikte koşacağız, baş başa yürüyeceğiz. Türkiye, hayattaki baş döndürücü kutuplu ve toptan manzume içinde hâlâ da önemli bir vaziyete gelecek. Bu durumun coğrafi, kültürel ve nüfus bilimsel sebepleri bulunduğu üzere çelimli hükümet politikası ve gelişen uygulayım bilimi yeteneğinden ortaya çıkma eserlerden baş döndürücü önemli bir bağı var. İşte ermiş milletimizin vermiş bulunduğu kararla 2018 senesinde yürürlüğe giren ve başlamış bulunan dünkü süreçte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi görülmemiş bir dönem. Yarınların Türkiye'si için hedeflerini büyüten, umutlarımızı tazeleyen bu iri değişimde Türkiye'yi üzerindeki ağırlıklardan kurtaran, bu açıdan pratiğiyle, koordinasyonuyla, eş güdümüyle çabuk kararlar alarak merkezi hükümet politikasını kemiksiz bir halde uygulayıcı ve Türkiye’nin topu topu dinamiklerini doğurgan biçimde harekete nakil noktasında kazanımları elde fail bir dünya oldu" diyerek konuştu.

'2023 TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR SÜREÇ'

2023’ün Türkiye için önemli bir süreç bulunduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bizim baştan sona baş başa ağırbaşlı bir halde bu sürece erbap çıkmamız, bu süreci baş döndürücü çelimli bir halde yönetmemiz gerekiyor. Bugün onların değerlendirmek istemediği âcizlik sıfır bir Türkiye var. Türkiye bundan sonradan figüran değildir, başroldür. Akdeniz’de, Ege’de, Karadeniz’de haklarını çatır çutur savunan, erke arayan, son ötesindeki asayiş tehditlerine, son ötesine dahil eden, meydana getirdiği operasyonlarla özlük asayiş hattını önde tutabilen bir ülkedir. Burada anbean intihap noktasındaki politikalarımızı, çalışmalarımızı kuvvetlendirmemiz müstelzim bir andır. Siyasetin kurallarından bir tanesi de milletin bizi sahada görmesi gerekiyor. O devir sahada olmamız gerekir. Hayatın rastgele dalında mevcut olmamız gerekiyor. Bu süreçte bir yalan, iftira, maneviyat dair sıkıntıya düşmemeliyiz. Biz hoppadak milletimizin gözünün içerisine bakacağız. Birilerin ürettiği algıya, spekülasyona tek devir alkış etmeyeceğiz."

Program sonrası Batman 4'üncü Kitap Fuarı'nı gezen Bakan Kasaploğlu, gençlerle geveze etti, dava ve taleplerini dinledi. Kasapoğlu, İhsan Süreyya Sırma’nın imzaladığı kitabı da aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?