Gündem

Bakan Karaismailoğlu: "Yatırımlarımızı ülke sathına yayıyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Cumhuriyet tarihinde yepyeni bu envestisman ve kalkınma hamlesini ülke sathına yaymaya şişman dikkat gösteriyoruz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu:
20-10-2021 20:23

Bir dal film film görüşme ve açılışlar düşüncesince Samsun'a mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bafra ilçesinde Otogar Kavşağı'nın açma törenine katıldı. Törende mütekellim Bakan Adil Karaismailoğlu, "Hükümetlerimiz devrinde karayolu, havayolu, demiryolu, denizyolu ve enformasyon yatırımlarına iri ehemmiyet gösteriyor, ast ve fevk bina çalışmalarımıza gece gündüz bitmeme ediyoruz. Bütün yatırımlarımızı iri ve çelimli Türkiye hedefiyle yaşama geçiriyor, ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisi ortada yerleştirmek düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda elden bugünü değil, geleceği de fikren akıntı ediyoruz. Ülkemiz, dünyanın istihsal üslerinde bir tanesi olma önünde çabucak ilerlerken, hepimiz de Türkiye'nin global müşterek geri hizmet tarz olması, ecnebi yatırımcıların ülkemize henüz şen ve emniyetli müşterek biçimde envestisman yapabilmesi düşüncesince muktezi ast ve fevk bina yatırımlarımızı hepyek yaşama geçiriyoruz. Cumhuriyet tarihinde yepyeni bu envestisman ve kalkınma hamlesini ise ülke sathına yaymaya, total kalkınma misyonumuz doğrultusunda değme ilimizin, kalan refahtan hisse almasına iri ilgi gösteriyoruz. Bu motivasyonla AK Parti hükümetleri devrinde kısaca 2003-2021 yılları ortada memleketimizdeki muvasala ve enformasyon yatırımları düşüncesince 1 trilyon 119 bilyon liranın üstünde gider gerçekleştirdik. Sadece mahsus yerler ve ya şehirlerimizin değil, değme ilimizin kalkınması düşüncesince yatırımlarımızı ülke sathına yayıyoruz. Sadece mahsus yerler ve şehirlerimizin değil değme ilimizin kalkınması düşüncesince yatırımlarımızı ülke satına yayıyoruz" sanarak konuştu.

"Samsun'a 10 milyarın üstünde envestisman yaptık"

Anadolu'nun bu kadim ve iyi şehri Samsun'a adalet etmiş olduğu ihtimamı olağandan gösterdiklerini tamlayan Karaismailoğlu, "Son 19 yılda muvasala ve komünikasyon masrafları düşüncesince Samsun'umuza 10 milyarın üstünde envestisman yaptık. 2003 senesinde Samsun'da elden 120 kilometre bulunan ayrılmış kez uzunluğunu 310 kilometreye çıkarttık. İl genelindeki 8080 kilometreli kez ağının yüzdelik 38'i ayrılmış kez standardındadır. Samsun'u ayrılmış yollarla Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop'a bağladık. 2003-2021 yılları ortada Samsun il genelinde 235 kilometre bitümlü hamam kaplamalı kez yaptık. 1993-2003 ortada karayolları yerine Samsun'a elden 700 milyon teklik envestisman yapılmışken, hükümetlerimiz devrinde bu miktarı 12 kıvrım artırarak, 9 bilyon 147 milyon liraya çıkardık. Samsun'da bitmeme fail 10 karayolu yatırımının toplanmış plan ücreti 9 bilyon 147 milyon lirayı aşıyor. Kızılırmak havzasında kıymetli topraklarda arazi düzlük Bafra, ekincilik ve tarıma ait sanayisiyle Samsun'un ve ülkemizin gözbebeği ilçede değme sabık devir kalan birleştirme uran yatırımları ilçenin büyüme göstermesine ağırbaşlı katkılar sağlıyor. Öte taraftan gelişen uran ile beraberce kalan taşıt ve piyade trafiği Samsun-Sinop transit trafiğini daraltıyor, Bafra içinde de trafiği bunaltıyordu. Bugün açılışını yapacağımız Bafra Otogar Kavşağı hem Samsun-Sinop transit geçişini rahatlatacak aynı zamanda Bafra kent içi gidiş geliş soluk alacak” halinde konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun konuşmasının arkası sıra Bafra Otogar Kavşağı açılışı yapıldı. Açılışın arkası sıra Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bakan Adil Karaismailoğlu'na Çetinkaya Köprüsü'nün fotoğrafının bulunmuş olduğu müşterek resim armağan etti.

Ahmet Şükrü Uluçay

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?