Politika

Bakan Akar: Karadeniz'de sükunetin hakim olmasına gayret gösteriyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Karadeniz'de sükunetin hakim olmasına gayret gösteriyoruz. Temennimiz Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin, NATO ile Rusya arasındaki huzursuzluğun ortak an ilk barışçıl defa ve yöntemlerle çözülmesi; sükunetin, barışın, istikrarın hakim

Bakan Akar: Karadeniz'de sükunetin hakim olmasına gayret gösteriyoruz
20-12-2021 16:59
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Karadeniz'de sükunetin hakim olmasına gayret gösteriyoruz. Temennimiz Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin, NATO ile Rusya arasındaki huzursuzluğun birlikte an geçmiş barışçıl kez ve yöntemlerle çözülmesi; sükunetin, barışın, istikrarın hakim olması" dedi.

Bakan Hulusi Akar başkanlığında; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, güç komutanları, Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ve bütünlük komutanlarının katılımıyla videoteyp konuşma toplantısı gerçekleştirildi. Bakan Akar'ın buyruklar verdiği görüşmede güç ve kargaşa komutanlarının birlikte dünya içerisindeki ve dışındaki bütünlük komutanları bitmeme fail faaliyetlere ve sahadaki sonuç hale bağlı bilgiler paylaştı. Toplantıda, defans ve asayiş mevzuları kapsamında Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, terörle uğraş harekatları ve koronavirüsle mücadelede tahsil edilen tedbirler ele alındı.

'MEHMETÇİĞİN NEFESİ TERÖRİSTLERİN ENSESİNDE'

Bakan Akar, dayanıklı iklim ve yer şartlarında terörle mücadelenin kararlılıkla bitmeme ettiğini vurgulayarak, "Teröristlerde yıkılış bulunduğunu bizler görüyoruz. Bununla ilgili birlikte güruh iz var. Bu çöküşün devamı düşüncesince baskımızı, operasyonlarımızı, takibimizi sürdüreceğiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerin topu topu inlerini, barınaklarını, sığınaklarını yıkma edeceğiz" sanarak konuştu.

Bakan Akar, dayanıklı iklim şartlarına huzur lüzumlu tedbirlerin alınmasına müteveccih de yönerge verdi. En sonuç yıldırıcı nötr bir hale getirilinceye denli terörle mücadelenin bitmeme edeceğini kaydeden Akar, "Bunu yaparken de hem Erbil ile hem Bağdat ile ilişkilerimizi hakka, hukuka saygılı, olumlu biçimde gerçekleştiriyoruz. Olumlu gelişmelerin olması düşüncesince gayret gösteriyoruz. Birlikte gayeye varmamız lazım. Hem Iraklı kardeşlerimiz aynı zamanda bizim düşüncesince güvenliğin sağlanmasının yolu bu. Burada dal omuza çalışmalarımızı sürdürmeye bitmeme edeceğiz" dedi.

Akar, Kerkük'teki gelişmelere müteveccih ise "Kerkük'teki Türkmenlerin hakkının, hukukunun korunması bizim düşüncesince aşırı önemli. Oradaki gelişimleri aşırı yakından izlem ediyoruz" sanarak konuştu.

'HÜR TÜRLÜ KATKIYI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Son çağda Karadeniz'de yaşananlara bağlı de değerlendirmelerde mevcut Bakan Akar, "Karadeniz'de sükunetin hakim olmasına gayret gösteriyoruz. Karadeniz'de tarafların arsıulusal hukuka akıllıca şekilde, bugüne denli yapılan, üstünde muvafık kaldığımız anlaşmalar, kavait çerçevesinde rastgele birlikte biçimde huzursuzluğa alan vermeden, olayların tırmanmasına sebebiyet vermeden oradaki faaliyetlerin sürmesini dilek ediyoruz. Bununla ilişik topu topu muhataplarımıza bu görüşlerimizi iletiyorum. Temennimiz Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin, NATO ile Rusya arasındaki huzursuzluğun birlikte an geçmiş barışçıl kez ve yöntemlerle çözülmesi, sükunetin, barışın, istikrarın hakim olması. Bu mevzuda üzerimize sakıt ne var ise bugüne denli rastgele birlikte ayrışık katkıyı sağladığımız derece artık da sağlamaya bitmeme edeceğiz" dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?