Yaşam

‘Babaanne usulü’ battaniyeler stresi azaltıyor

Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, teknolojik verim bulunan ağırlıklı battaniyelerin dirim standardını artırdığına nazarıitibar çekti. Ürünü strüktürel adına ‘babaanne usulü’ battaniyelere benzeten Prof. Dr. Özyaral, “Sarılma duygusu veriyor. Ağırlıklı

‘Babaanne usulü’ battaniyeler stresi azaltıyor
15-11-2021 11:38

Uyku problemleri, özen eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, süreğen dert problemi, anksiyete, uykusuzluk, depresyon, tasalı dip sendromu ve otizmle ilgilendiren müşterek kol afiyet sorunlarının düzenlenmesine asistan edinmek gibi tasarlanan ağırlıklı battaniyeler ile ilgilendiren İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, önerilerde bulundu. hususi adına hazırlanmakta bulunan doldurulmuş yapısıyla afiyet problemlerine sansasyonel bulunan battaniye ile ilgilendiren Prof. Dr. Özyaral, “Üstümüze örttüğümüz an müşterek ağırlığın hafiften bizi sarıp sarmaladığını, zımnında da müşterek kucaklama, sarılma hissi oluşturduğunu algılıyoruz. Bu sarılma duygusuyla bu arada vücutta düzenlilik hissi oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özyaral, akıllıca müşterek battaniyenin bireyin kişi ağırlığının yüzdelik 10’unun adına averaj 2 kilogram elan eklenip hesaplanabileceğini dile getirdi.

OKSİTOSİN HORMONUNU UYARIYOR

Gün boyu yaşanmış bulunan yorgunluğun ağırlıklı battaniyeler ile azalabileceğine özen çekici Prof. Dr. Özyaral, “Uyku düzenine geçtiğimizde normalde bedenin salgılaması müstelzim aşırı ehemmiyetli müşterek hormon var. Biz buna oksitosin diyoruz. Ağırlıklı battaniye oksitosin hormonunun uyarılmasını sağlıyor. Stresi, anksiyeteyi, depresyonu, uykusuzluğu ortadan kaldırabilme yetisi var” dedi.

UYKU KALİTESİNİ ARTIRIYOR; SEROTONİN SALGILANIYOR

Babaanne usulü battaniyelerin toy teknolojilerle yaşama antre yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Özyaral, “Battaniyenin üzerimize örtülmesiyle baş başa salgılanan oksitosin vücutta en ehemmiyetli santralci asap sistemi üstündeki etkilerinden çevre ilkin parasempatik sistemin hareketlenmesini sağlıyor. Dolayısıyla da aykırı olan, stresi, anksiyeteyi destekleyen, kortizol hormonunun dun akilane inmesini tetikliyor. Parasempatik sistemde ameliyat artınca parlak müşterek fenomen ortaya çıkıyor. Mutluluk hormonu doğrusu serotonin salgılanıyor. Bunun salgılanması da zımnında hab standardını artıracağı düşüncesince ağır müşterek melatonin salgılanıyor. Bu da sabahları mutlu, güler yüzlü uyanan, yorgunluğunu almış, işine dinç revan müşterek cibilliyet adına kalkmış oluyoruz” sanarak konuştu.

DOKTOR KONTROLÜNDE KULLANILABİLİR; SIRTINIZA ALABİLİRSİNİZ

Battaniyeleri ağır problemleri ve hastalıkları bulunan şahısların hekim tavsiyesinde kullanımı icap ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Özyaral, “Aşırı boğunuk bölgede kalma korkusu yaşayan, klostrofobisi bulunan müşterek bireyin adına örtülmemesinde kâr var. Bu müşterek otama yöntemi adına uygulanacaksa hekim kontrolünde uygulanması gerekir. Kronik rahatsızlığı olan, ihtisas alışkanlık rahatsızlığı bulunan şahıslarda mesele yaratacaksa ihtimal mahsus sürelerde görmek gerekebilir. O devir da uyumayacağız, oturacağız ve sırtımıza alacağız. Bu da gene müşterek sarılma hissi yaratacak” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?