Dünya

Avusturya'da Müslüman kadına ırkçı saldırı

Irkçı saldırıya uğrayan Bolat, "Bana tükürene derece yaptıklarını görmezden geldim, müstevli devrinde ihtimal de rahatsızlığı taşıyordu. Bunun karşı ego hariç çıktım, o da arkamdan geldi ve başörtüme saldırarak, aşırı kaba birlikte biçimde çekti." dedi.

Avusturya'da Müslüman kadına ırkçı saldırı
25-09-2021 21:08
Viyana

Avusturya’nın başkenti Viyana’da başörtüsü taktığı düşüncesince ırkçı saldırıya sunulan artan Avusturya tevellütlü Baraa Bolat, dün meydana mevrut vakaya ilişkin, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, hayatında huzur el ortak ırkçı saldırıya sunulan kaldığını belirterek, "Bu yaşadığım benim düşüncesince baş döndürücü üzücüydü, huzur el huzur karşıya kaldığım ortak gidiş yer aldığı düşüncesince umumi şekilde kesinlikle cereyan edeceğimi bilemedim." sanarak konuştu.

"Türkiye’ye defol git"

Bolat, ırkçı saldırının şehremaneti otobüsünde yaşandığını tabir ederek, "Bir kadın bana yaklaşarak, başörtüsü taktığım düşüncesince gelişigüzel ne denli Türkiye’den gelmiyor olsam da önyargıyla ‘Türkiye’ye defol git’ dedi." ifadesini kullandı.

Irkçı saldırganın söylediklerini duymazdan gelerek, otobüsün ön bölümüne gittiğini fakat kadının kendisini şen bırakmadığını, bulunmuş yer aldığı yere gelip, taşlama ve ırkçı ifadelerini sürdürdüğünü vurgulayan Bolat, şu halde bitmeme etti:

"Bana tükürene denli yaptıklarını görmezden geldim, ki müstevli döneminde, ki bilgili ihtimal de rahatsızlığı taşıyordu. Bunun üstünde ego hariç çıktım, o da arkamdan geldi ve başörtüme saldırarak, baş döndürücü kaba ortak halde çekti. Çekmeden dolayı çenemin altında başörtüsünü tutturduğum enjeksiyon yaralanmama minval açtı. Kadına bağırdım lakin durmadı, cep telefonumu çıkartıp kaynak almaya başlayınca durdu ve caddenin huzur bölümüne geçti."

Bolat, yaşamış yer aldığı can sıkıcı vakası içtimai iletişim araçları ilkin edinmek kıl payı ayrışık mecralarda duyurmaya çalıştığını aktararak, "Bu fenomen karşısında ortak vakfe sergilemem icap ettiğini ve bunu her insanın öğrenmesi icap ettiğini düşündüm. Başörtüsü taksın ve ya takmasın, deri rengi ne olursa olsun, ne budunsal kökene erbap olunursa olunsun hakeza ortak gidiş yaşanmamalı ve bu fenomen tek halde menfez arkası edilmemeli." dedi.

Saldırıya bağlı kanuni proses başlatıldı

Sosyal medyadaki paylaşımının arkası sıra baş döndürücü sayıda ferdin kendisiyle irtibata geçerek, el birliği ve esbak olsun dileklerinde bulunduğunu dile getiren Bolat, ırkçı saldırı sonra polise tedricen şikayette bulunduğunu ve kanuni sürecin başlatıldığını anlattı.

Bolat, olayın içtimai medyada duyulmasının arkası sıra baş döndürücü sayıda başörtülü kadının bire ortak agresif kabilinden ırkçı saldırıya sunulan kaldığını ve saldırganın tanıdık ortak şahıs bulunduğunu öğrendiğini belirterek, "Bu isim kabilinden saldırıya sunulan kalan, tükürülen huzur isim ego değilim, nice başörtülü kadın ne efsus ki benzeşim saldırılara bire ortak isim kabilinden sunulan bırakılmış. Bu sebeple yapılanın ortak karşılığı edinmek zorunda. Eğer bu isim ruh bilimsel rahatsızsa hastaneye yatırılmalı ve ya ortak hal bulunmalı. Bu ferdin başıboş ortak halde dışarıda, ayrıksı bireylere dokunca vermesi ikrar edilemez." sanarak konuştu.

Otobüste on paralık kimsenin namına asistan olmadığını ve her insanın yaşananları film izler kıl payı izlediğini vurgulayan Bolat, budunsal köken, din, deri rengi ayırt etmeksizin çetin halde bulunan ve desteğe gerekseme duyan bireylere huzur duyarlılığın artırılması düşüncesince hâlâ ortak tomar çalışılması icap ettiğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?