Dünya

American Express, Rusya ve Belarus’taki faaliyetlerini askıya aldı

ABD'li cesaret kartı ve gezim firması American Express, Ukrayna'nın işgali zımnında Rusya ve Belarus'taki faaliyetlerini askıya aldı.

American Express, Rusya ve Belarus’taki faaliyetlerini askıya aldı
06-03-2022 22:30

Rusya'nın Ukrayna'yı engelleme etmesinin peşi sıra Amerika merkezli mali hizmetler firması Visa ve Mastercard'ın peşi sıra ABD'li güven kartı ve gezim firması American Express'te Rusya ve Belarus'taki faaliyetlerini askıya aldı. Söz konusu kararın peşi sıra American Express kartlarının bundan sonra Rusya'daki işletmelerde yahut ATM'lerde çalışmayacağı ve Rus bankaları çeşidinden Rusya'daki müşterilere sunulan güven kartlarının da American Express global ağından çıkarıldığı ve yurtdışında çalışmayacağı aktarıldı.

American Express çeşidinden meydana getirilen açıklamada, "Şirket değerlerimizden bir tanesi 'Doğru olanı yapmaktır'. Bu ilke, bu çetince bunalım süresince bizlere kılavuzluk etti ve bu krize barışçıl ortak hal bulma umuduyla meslektaşlarımızın, müşterilerimizin ve arsıulusal topluluğun yanı sıra arazi alırken, bunu hazırlamaya bitmeme edeceğiz” denildi.
Çevrim içi ifa platformu PayPal da Rusya'daki servislerini askıya aldığını açıklamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?