Dünya

Almanya’da yeni yıla kadar 30 milyon kişinin Covid-19’a kaşı aşılanması hedefleniyor

Almanya'da Covid-19 ile savaşım kapsamında yeni yıla kadar 30 milyon kişinin aşılanması hedefleniyor.

Almanya’da yeni yıla kadar 30 milyon kişinin Covid-19’a kaşı aşılanması hedefleniyor
18-11-2021 23:37

Korona virüs salgınında günce fenomen sayılarının üstün dereceli seviyeye eriştiği Almanya'da salgının 4. dalgasıyla savaş sürüyor. Ülkede partner yönetim hükûmeti görüşmelerini sürdüren Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) çeşidinden salgınla savaş düşüncesince hazırlanmakta bulunan yeni Enfeksiyon Koruma Yasası, Federal Meclis'te ekseriyat ile ikrar edilmiş, meydana getirilen oylamada 398 "evet", 254 "hayır" oyu kullanılırken, 36 mebus ise "çekimser" kalmıştı.

Federal Meclisteki oylamanın peşi esna 16 eyalet başbakanı ile mülaki Başbakan Angela Merkel, ülkede kurulması muhtemel SPD, Yeşiller ve FDP gidiş geliş koalisyonunun başvekil talibi Olsf Scholz ile kuma matbuat toplantısı düzenledi. Merkel, ilkbahara kadar aşıya ek olarak, yeni enfeksiyon sayısını dökmek ve enfeksiyon oranını gevşetmek düşüncesince elan aşkın koruyan tedbir katılması icap ettiğini tabir etti. Federal hükümetin ve eyaletlerin nice mevzuda anlaştıklarını aktaran Merkel, eyalet başbakanların 2G kuralının diyar genelinde uygulanması dair anlaştıklarını tabir etti. Merkel ayrıca, 2G (aşı yahut rahatsızlığı atlatma) kuralının gelecekte spor etkinlikleri düşüncesince de makbul olması gerektiği dair oydaş bulunduğunu belirtti.

Scholz ise, başta güçlendirici aşılarla, yılsonuna kadar tahminî 30 milyon vatandaşın aşılanmasının muktezi bulunduğunu belirterek, bunun millî hissedar efor gerektirdiğini aktardı. Scholz, işyerinde ve şişman taşımada yeni 3G (aşı, rahatsızlığı atlatma yahut test) önlemlerine bağlı yerine bundan sonra azimli önlemlerin de muktezi bulunduğunu açıkladı.

Toplantıda, 18 yaşını doldurmuş ve ikinci aşısını 5 ila 6 ay ilk bulunan tamamı vatandaşların anımsatma dozu yaptırabileceği, tamamı yaşlılar yurdu mensupları ve ziyaretçilerinin günce yerine olumsuz imtihan kararı ve aşılı çalışanların, haftada üç kereye kadar olumsuz imtihan kararı sunmalarının zorunluğu bulunduğu belirtildi.

İşyerinde, işverenin günce yerine arama etmiş bulunduğu ve belgelediği 3G kuralı getirileceği tabir edilen toplantıda, peçe zorunluluğuna ek olarak, yerli şişman nakil ile lehçe ve derinlemesine resmiyet trenlerde de 3G kuralı getirileceği açıklandı.

Spor ve firez etkinliklerinin yanında gastronomi ve cisim görev hizmetleri düşüncesince 2G kuralının gelecekte diyar çapında makbul olabileceği tabir edilen toplantıda, eyaletlerde hastaneye yatış payı yüzdelik 3'ü aşmışsa ve çıkma sınırı yüzdelik 6'yı aşarsa 2G Plus kurallarının uygulanacağı, yüzdelik 9 sınırından itibaren değinme kısıtlamaları da engelleme iktisap etmek kabilinden Enfeksiyondan Korunma Yasası'nın tamamı kurallarının devreye gireceği belirtildi.
Geçici müstevli yardımının, hesaplı neticelerini hafifleştirmek düşüncesince 31 Mart 2022'ye kadar üç ay uzatılacağı aktarıldı.

Mehmet Koca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?