Dünya

Almanya'da seçimin birincisi SPD, Yeşiller ve Hür Demokratlarla ortak yönetim istiyor

Almanya’da seçimlerden bir numara öğür çıkan Sosyal Demokrat Partinin (SPD) başvekil talibi Olaf Scholz, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile ortak yönetim hükûmeti hükümeti oluşturmayı hedeflediğini söyledi.

Almanya'da seçimin birincisi SPD, Yeşiller ve Hür Demokratlarla ortak yönetim istiyor
27-09-2021 18:29
Berlin

Scholz, öğür merkezinde düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, "Yeşiller Partisi ve FDP ile koalisyon hükûmeti hükûmeti hükümeti oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Ülkenin koalisyon hükûmeti hükûmeti hükümetlerine ecnebi olmadığını kaydeden Scholz, "Almanya'da, herhangi ortak devir koalisyon hükûmeti hükûmeti hükümetleri vardı ve herhangi ortak devir muvazeneli olmuştur." ifadesini kullandı.

Scholz, andıran sürede koalisyon hükûmeti hükûmeti görüşmelerine başlamayı umduklarını belirterek, Noel’den evvel ortak koalisyon hükûmeti hükûmeti üstünde anlaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Armin Laschet, koalisyona hazır

Almanya'da Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başvekil talibi Armin Laschet ise seçimde oy oranlarının ehemmiyetli seviyede düşmesine karşın gene de ortak koalisyon hükûmeti hükûmeti hükümetine reislik etmeye apiko bulunduğunu söyledi.

Laschet, CDU/CSU'nun Yeşiller ve FDP ile muhtemel ortak iştirak düşüncesince görüşmelere apiko bulunduğunu ve SPD engelleme tek partinin piyasa günkü seçim sonucundan çevre ülkeyi düzen yetkisi arzu edemeyeceğini söyledi.

SPD ile CDU'un toy ortak iştirak yapmayıp yapmayacağı dair Laschet, "Demokratlar olarak, tek şeyi dışlamıyoruz, fakat şu anda bu yönde diyalog oluşmuyor." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?