Yaşam

Aksaray'ın bir tane kadın muhtarı 12 sene önceki almış olduğu mührü hiç kimseye bırakmıyor

Aksaray'ın Hamidiye Mahallesi'nde 12 senedir fariza işleyen şehrin yegâne kadın muhtarı Şaduman Singin, yaşama geçirdiği projelerle adından gır ettiriyor.

Aksaray'ın bir tane kadın muhtarı 12 sene önceki almış olduğu mührü hiç kimseye bırakmıyor
23-10-2021 11:18
Aksaray

İki bebek anası 51 yaşındaki Singin, 2009'daki yerli seçimlere 20 gündüz kaldığında komşularının ve dostlarının "Muhtar ol" talebi dair adaylığını koydu. Kadınların katkısı ile rakiplerine ayırt atan ve muhtar seçilen Singin, 2014 ve 2019 yerli seçimlerinde de muhtarlığı kazandı.

Mahallelinin herhangi birlikte sorununu çözüme kavuşturmaya etkin ve mahallede "Şaduman Abla" yerine maruf Singin, nice içtimai projeyi de yaşama geçirdi.

Mahallesindeki desteğe muhtaçlar düşüncesince "Her obje askıda" iane kampanyasını başlatan Singin, binlerce bebek ve ailesine kıyafet, ayakkabı, kırtasiye ve şart katkısı topladı.

Singin, AA muhabirine, bireylere iane etmeyi sevilmiş olduğu düşüncesince muhtarlık yapmakta zorlanmadığını söyledi.

Muhtarlığın evvel dönemlerinde emektar muhtarların da iane ettiğini, işleyişi öğrendikten sonradan dava yaşamadığını özetleyen Singin, mahalle düşüncesince aşırı çalıştığını ve şahısların itimatını kazandığını tabir etti.

Girişimleri kararı mahallenin kentsel dönüşüme alınmasını sağladığını dile getiren Singin, şöyleki konuştu:

"Tüm sorunlarımızı bozulmamış olsun belediyemiz ve valilimizle çözebiliyoruz. Mahallemizde 'Her obje askıda" iane kampanyası başlattık. gereksinim duyan annelerimizin ve evlatların yanlarında olmaya çalışıyoruz. Kampanyamız düşüncesince mağazalara tedricen dayanak noktası olmalarını istedik. Çok güzel karşılandı. Hem acemi eşyalar bununla beraber çıkma fakat güzel halde olanları topladık. Binlerce bebek ve ailemiz 'Her obje askıda" kampanyasından yararlandı. Kış aylarında çocuklarımız montsuz, botsuz ve kazaksız kalmadı. Sadece kıyafet sayesinde da kalmadık, öğrencilerimiz düşüncesince kırtasiye malzemeleri topladık. Kışlık yakacağı olmayanlar düşüncesince kömür ve odun desteğinde bulunduk. Kampanyamızla ev eşyası sıfır ailelerin ev eşyalarını üstelik realizasyon ettik."

Singin, doğacak yerli seçimlerde de yavuklu olacağını, mahalleye hizmete sürdürmek istediğini belirtti.

Pandemi sürecinde de mahalle sakinlerine araştırma görevlisi olduklarını kaydeden Singin, "Muhtar peyda kılmak ağız ağıza insanoğlunun yapısına bağlı. İçinizde bireylere iane ika aşkı, hevesi var ise muhtarlık ağır değil. Mahallenin birlikte halde ablası yahut anası oluyorsunuz. Sıkıntılarında ve sevinçlerinde vatandaşların yanlarında peyda kılmak zorundasınız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?