Yaşam

Afyonkarahisarlı gazi madalyasını gururla taşıyor

Siirt'in Eruh ilçesinde kestirmece 3 sene ilk planlı saldırıda kökeninden vurulan ve sol gözünü kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Salih Yorgancı, yiğitlik madalyasını şerefle taşıyor.

Afyonkarahisarlı gazi madalyasını gururla taşıyor
31-10-2021 11:59
Afyonkarahisar

Malul gazi Salih Yorgancı, AA muhabirine, 4 salname bilirkişi çavuşken Siirt'in Eruh ilçesinde 30 Mart 2018'de yıldırı örgütü mensuplarıyla çatışmaya girdiklerini söyledi.

Yorgancı, o devir 30 isim olduklarını belirterek, "Saldırıda 7 arkadaşımızı martir verdik. Askeri tabirle karşılıklı ateşe alındık. Merminin sol gözden girip salim dinleyerek çıkmasıyla yaralandım. Sekip mevrut mermiyle yaralandım. İlk tedavim Siirt Devlet Hastanesinde yapıldı." dedi.

Daha sonraları GATA'ya atıf edildiğini tamlayan Yorgancı, vakadan 5 devir uyandığını söyledi.

Yorgancı, kulağından birlikte likit geldiğini tabir ederek, "Bu sıvıdan baş döndürücü korkuldu. Daha sonraları kulak tedavim bitmeme etti. Bu biçimde 6 ay tedavim sürdü. Son raporumu da aldıktan sonraları zor oldum. Ömrüm süresince taşıyacağım şerefle birlikte yola girmiş bulunmaktayım." sanarak konuştu.

Sol gözünün takma bulunduğunu dile getiren Yorgancı, "Sağ kulağım duymuyor. En kötüsü de lezzet ve içki almıyorum, merminin intikal istikametinden dolayı. Yediğim tek şeyin tadını ve kokusunu almıyorum." ifadelerini kullandı.

Gazilerin değme devir göreve anık olduklarını vurgulayan Yorgancı, şu biçimde konuştu:

"Şehitlik elbette ki en iri şeref. Şehitlikten ahir en iri şerefin de bizim taşıdığımız haysiyet bulunduğunu düşünüyorum. Biz büyüklük savunmasında değme devir hazırız. Bu büyüklük düşüncesince icabında canımızı feda etmeye anık olduğumuzu bildirmek istiyorum. Biz değme devir bu yurt düşüncesince ölmeye de savaşmaya da hazırız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?