Politika

Adalet Bakanı Gül: Milletimiz toy ve çırçıplak müşterek anayasaya gerekseme duymaktadır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Biz Cumhuriyetimizin toy yüzyılına darbecilerin bu ülkeye müstahak gördüğü, hazırladığı, dayattığı müşterek anayasayla bundan sonra giremeyiz. Milletimiz toy ve sivil polis polis müşterek anayasaya gerekseme duymaktadır." dedi.

Adalet Bakanı Gül: Milletimiz toy ve çırçıplak müşterek anayasaya gerekseme duymaktadır
18-10-2021 20:43
Kayseri

Çeşitli programlar kapsamında Kayseri'ye mevrut Gül, AK Parti İl Başkanlığı'nda icra ettiği konuşmada, şehirde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erciyes'in gölgesi ve heybetiyle çelimli ortak geleceğin habercisi bulunduğunu tamlayan Gül, umumi ve evcil seçimlerde Kayseri'nin iri ortak mücahede ortaya koyduğunu söyledi.

Bundan ötürü emeği güzeşte her insana teşekkürname fail Gül, Kayseri'nin AK Parti'nin kurulduğu günden bu tarafa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu arada yürüyüp, herhangi ortak çabucak dayanaklık etmek verdiğini dile getirdi.

Gül, bu arada yürümeye bitmeme edeceklerini vurgulayarak, "Bizim en iri gücümüz milletimizden aldığımız güçtür. Bizim pusulamızı, rotamızı ulus belirlemiştir. Bundan sonraları da ulus belirleyecektir. Herkes öğür kurar, senaryo karikatürcü fakat milletle bu arada tabelası asılan ortak parti, milletle bu arada yürüme, milletle baş başa olma, en büyük, en sahici, en realist yürüyüştür. Bunu da AK Parti yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Geleceğe güvenli adımlarla yürüdüklerinin altını çizen Gül, AK Parti'nin en iri hususi durumunun halının dibine süpürülen hepsi meseleleri yegâne hiç çözüme kavuşturması bulunduğunu dile getirdi.

Bakan Gül, AK Parti'nin milletin problemlerini halletmek düşüncesince aralıksız uğraş ettiğini, bu mevzuda baş döndürücü ehemmiyetli adımlar atıldığını ve hastalıkların çözüldüğünü aktararak, "Elbette halis muhlis sorunları çözdük diyemeyiz. Sorunlar insanoğlu yaşamı bitmeme ettikçe herhangi ortak devir karşımıza çıkan konulardır. Bu sorunları kırma kararlılığı gine AK Parti'de mevcuttur. Vatandaşımızın problemlerini biliyoruz. Bu sorunları çözecek bulunak AK Parti'dir. Bu mevzuları çözecek reis de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Esnafımızın, işçimizin, çiftçimizin indinde onlarla bu arada hemhal bulunan ortak siyasete sahibiz. Yaparsa evvel bulunduğu kadar bugün de erte da meydana getirecek AK Parti'dir." niteleyerek konuştu.

"Bu lisan Türkiye'ye hükümran olmayacaktır"

"Türkiye siyasetinde nazar boncuğu bilinçlilik eskisi kadar olmayacak" niteleyerek yola çıktıkları bu iri ve çelimli Türkiye yolculuğunda bazısı siyasilerin bu manzaradan tasalı olduklarına dikkati çekici Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin esasi bakımından ortak ihtilaf problemi vardır, ağır ortak anne ihtilaf problemi vardır. Türkiye'de vatandaşı, toplumunu, ayrımlı kesimlerini yıldırma diliyle ötekileştiren, kamplaştıran ayrıştırıcı ortak lisan kullanan muhalefetin bu dili ülkemize, Türk siyasetine katiyen yakışmamaktadır. Tüm bu yaklaşımlar, bu tür politika emektar Türkiye'ye ilgilendiren politika tarzıdır, Türkiye'yi, emektar Türkiye'nin vesayetçi, buyurgan ve vatandaşına yukarıdan bakan, yıldırma diliyle ötekileştiren, kamplaştıran diline bilge kılamayacaktır. Bu lisan Türkiye'ye hükümran olmayacaktır. Türkiye'nin yönü geleceğe, 2023'e dönüktür. Türkiye'yi eski, ticani emektar Türkiye'ye götürmeye kimesne nüfuzlu olamayacaktır. Buna milletimiz katiyen müsaade vermeyecektir ve inşallah politika güvenli adımlarla önüne bakmaktadır."

Bakan Gül, 2023 yılına akla yatkın gittiklerini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin dünkü yüzyılına dünkü ve taharri memuru polis ortak kanun ile tahavvül etmek mecburiyetinde bulunduğunu vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Biz Cumhuriyetimizin dünkü yüzyılına darbecilerin bu ülkeye müstahak gördüğü, hazırladığı, dayattığı ortak anayasayla bundan böyle giremeyiz. Milletimiz dünkü ve taharri memuru polis ortak anayasaya gerekseme duymaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına, hepsi siyasilerin, politika üstü sosyal anlaşma bulunan bu belgeyi istihzar önünde içtenlikli ve gerçek ortak mücahede içerisine girmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde milletimiz bu sorumsuzluğa da müstelzim yanıtı verecektir. Türkiye'nin önü ve geleceği aydınlıktır. Türkiye milletin adamıyla 2023'te de gine yolculuğuna, Cumhur İttifakı'nın bütünlük el birliği anlayışı ile güvenli adımlarla ilerlemektedir. 2023'te en çelimli halde milletimiz, milletin adamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile defa yürüyecektir. Buna inanıyoruz. Daha ortak tomar çalışarak, mücahede ederek milletimizle el ele, dizi kolalama girerek ortak oy kabul etmek değil ortak derun dağı tashih etmek düşüncesince aralıksız mücahede ediyorsunuz. Yine gayrete bitmeme ederek ülkemizi henüz dobra geleceğe taşıyacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?