Dünya

ABD'nin California eyaletinde birtakım gizli mekanlarda Kovid-19 aşısı zorunlu tutulacak

ABD'nin California eyaletinde, son teşrin ayından itibaren kimi mestur mekanlarda dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) aşısının kanıtlanması zorunluluğu getirilecek.

ABD'nin California eyaletinde birtakım gizli mekanlarda Kovid-19 aşısı zorunlu tutulacak
07-10-2021 03:53
New York

California'nın Los Angeles Belediye Meclisi, 4 Kasım'dan itibaren restoran, spor salonu ve beyaz perde salonları üzere bağlı bölgelerde alıcıların Kovid-19'a gönül rahatlığı dört dörtlük aşılı bulunduğunu kanıtlamaları gerekeceğini duyurdu.

Spa ve güzellik salonu salonları üzere ferdî ihtimam mekanlarının yanında amme binaları düşüncesince de aşı kanıtı isteneceği tamlanan yönetmeliğe göre, 5 bin ve giysi bireyin katılmış bulunduğu bariz iklim etkinliklerinde de dört dörtlük aşılı edinmek yahut aksi sınav sonucunu belirtmek gerekecek.

Daha eski örneklerde bulunduğu üzere gene evvel kere California eyaletinde yürürlüğe giren toy kuralların andıran sürede ülkenin gayrı eyaletlerinde de uygulanmaya başlanacağı bekleniyor.

Sıkı kuralların ülkede meri evvel adresi bulunan California'da ortak süredir toy Covid-19 enfeksiyonları, hastaneye yatışlar ve ölümlerde azalış gözlenirken, yetkililer rakamların gene yükselmemesi düşüncesince döllenme çabalarında ve yasaklarda ısrarlı.

Yaklaşık 40 milyon nüfusa cemaat California, ABD'de Kovid-19 kaynaklı ölümler ve hadise sayısı itibarıyla hala evvel mükemmel bulunuyor.

Cadılar Bayramı, Şükran Günü ve ara dinlence sezonu yaklaşırken, Kovid-19 engellemelerinin ve aşı zorunluluğunun ABD genelinde çabucak yaygınlaşmasına beklenen gözüyle bakılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?