Dünya

ABD'de Omicron olayı tanıdık eyalet sayısı 5'e çıktı

İlk kere Güney Afrika’da tanıdık ve dünyada dünkü müşterek endişeye sebep bulunan dünkü insan koronavirüsün (Kovid-19) omicron varyantının ABD'de görüldüğü eyalet sayısı 5'e yükseldi.

ABD'de Omicron olayı tanıdık eyalet sayısı 5'e çıktı
03-12-2021 19:13
New York

En akıbet Hawaii Sağlık Departmanı çeşidinden meydana getirilen açıklamada, eyaleti on paralık vazgeçme etmemiş müşterek insanda omicron varyantının belirleme edilmiş olduğu duyuruldu.

O’ahu’da canlı bahis konusu ferdin hâlâ evvela de Kovid-19’a yakalandığı ve omicron varyantı enfeksiyonunu itidalli şiddette geçirdiği bilgisi paylaşıldı.

Colorado Sağlık Departmanı yetkilileri de esbak geç saatlerde, California ve Minnesota’dan sonraları ülkede tanıdık 3. omicron varyantı olayını tasdik etmiş, aşılarını tamamlamış müşterek kadının Güney Afrika seyahati dönüşünde sınav sonucunun zait çıktığını açıklamıştı.

ABD’de evvel omicron varyantı olayının ise geçmiş gündüz California’da, ikinci vakanın da esbak Minnesota’da görüldüğü bildirilmişti.

New York'ta canlı 5 insanda omicron varyantı belirleme edildi

Kovid-19 salgını evvel başladığında derinliğine müddet virüsün merkezi durumuna mevrut New York’ta da yetkililer 5 omicron varyantı olayına rastlandığını belirtti.

New York Valisi Kathy Hochul, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile kuma düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, Long Island, Queens, Brooklyn ilçelerinde omicron varyantına yakalanan 5 hastanın belirleme edildiğini açıkladı.

Vali Hochul, Long Island Suffolk sahasında canlı 67 yaşındaki aşılı müşterek ferdin Güney Afrika seyahati dönüşü ortaya çıkan belirtiler dair sınav yaptırdığını ve zait çıktığını söylerken, öbür 4 vakanın da Queens ve Brooklyn'de görüldüğünü belirtti fakat virüse yakalanan eşhas karşı ayrıntı vermedi.

Son vakaların, omicron varyantının hoppadak yolculuk edenlerde değil maşer süresince de yayılmaya başladığını gösterdiğine dikkati çekici Hochul, gine de şu an düşüncesince tedbir kendisine serbest kabiliyetli müşterek metres düşünmediklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?