Dünya

ABD, Covid-19'a karşı tamamen aşılananlara 8 Kasım'dan itibaren sınırlarını açıyor

ABD Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Kevin Munoz, güneş tacı virüse (Covid-19) karşı tamamen aşılanan ecnebi turistlerin 8 Kasım tarihinden itibaren ABD'ye yolculuk edebileceklerini kaydetti.

ABD, Covid-19'a karşı tamamen aşılananlara 8 Kasım'dan itibaren sınırlarını açıyor
15-10-2021 17:34

Korona virüse karşı dölleme kampanyalarının himmet kesmeden bitmeme etmiş olduğu ABD'den Covid-19'a karşı tamamen aşılanan turistlere sınırlarını açım sonucu geldi.

ABD Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Kevin Munoz, toplumsal iletişim araçları hesabı üstünden meydana getirdiği açıklamada, ABD'nin Covid-19'a karşı tamamen aşılanan ecnebi turistlere 8 Kasım'dan itibaren sınırlarını açacağını ve bu şahısların sonuç 72 zaman zarfında işlenmiş aksi Covid-19 testi ile ülkeye gezi etmesine müsaade verileceğini belirtti.

Munoz, "ABD'nin ecnebi tabiiyetli yolcular düşüncesince aşı mucip toy gezi politikası 8 Kasım'da başlayacak. Bu sesli ilan ve tarih, hem arsıulusal iklim yolculuğu bununla beraber yağız yolculuğu düşüncesince geçerlidir. Bu politika, ahali sağlığı çeşidinden yönlendirilir, sert ve tutarlıdır" ifadelerini kullandı.

Alınan toy değişmeyen kapsamında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) çeşidinden onaylanan yahut Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Acil Kullanım Listesi'ne karışma bulunan Covid-19 aşılarının uygulanmış olduğu eşhas ülkeye girmeye doğruluk kazanacak.

Ayrıca DSÖ musaddak aşıların benimseme edilmesi ile İngiltere'de münteşir namına geçer not AstraZeneca aşısının yanında Çin'in Sinovac ve Sinopharm aşılarının uygulanmış olduğu turistlerin ülkeye girmesine müsaade verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?