Dünya

AB üyeler ortada şimdi çok eş güdüm düşüncesince Schengen reformu hazırladı

Avrupa Birliği, barhana ve esenlik krizlerinde uzuv devletlerin uç kontrollerinin devreye akıbet deva namına girmesini sağlayacak ve Schengen bölgesinin enerjisini artıracak kanun teklifi hazırladı.

AB üyeler ortada şimdi çok eş güdüm düşüncesince Schengen reformu hazırladı
14-12-2021 19:29
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ve Komisyonun içişlerinden mesul üyesi Ylva Johansson, dünkü düzenlemeyi eş matbuat toplantısında anlattı.

Yeni düzenleme, Belarus yönetiminin eylemleri ve dünkü tip koronavirüs (Kovid-19) salgını zımnında yaşanan, "göçmenlerin politik anahtar namına kullanılması" yahut uzuv devletler ortada sınırların kapatılması kabil vaziyetlerden çıkarılan derslere dayanıyor.

Değişikliklerin, uzuv devletler ortada şimdi aşkın eş güdüm sağlanmasına olanak vermesi hedefleniyor.

Üye devletlerin millî münteha kontrolü prosedürleri "son çare" olacak

Yeni kurallara göre, uzuv devletler AB sınırlarında, zat iç münteha kontrollerini uygulamadan geçmiş seçenek yöntemlere eş olacak.

Bu yöntemler, münteha bölgelerinde şimdi kesif ve operasyonel kolluk denetimleri, münteha ötesinde etkin işçileri düşüncesince geçişlerin kolaylaştırılması, esas malların geçişi düşüncesince kolay sağlanması kabil usulleri içerecek.

Üye devletler millî münteha kontrollerini fakat hepsi şekilleri tükettikten sonraları devreye koyabilecek ve 6 maaş riziko analizi raporlaması yapacak.

18 ay süresince millî araştırmaları uygulayıcı uzuv ülke, Komisyona bunun nedenlerini ifade edecek ve fikir isteyecek.

Üye devletler göçmenlerin araçsallaştırıldığı hallerde münteha geçişlerine bunama getirebilecek, münteha nezaretini artıracak. Sığınma başvuruları yük süresini 3 ila 10 günden 4 haftaya çıkarabilecek ve medikal gereklilikler haricinde bunları sadece sınırda ikrar edebilecek.

Schengen bölgesi

AB'nin aut sınırları ortamında Schengen bölgesi dahilinde 420 milyondan aşkın eş yaşıyor. Ulusal münteha araştırmaları yapılmaksızın insanların ve malların başıboş gezdiği semt ortamında 1,7 milyon derece insanoğlu müşterek Schengen ülkesinde yaşıyor fakat müşterek başkasında çalışıyor. Schengen sınırlarından herhangi müşterek güneş 3,5 milyon ferdin geçmiş olduğu biliniyor.

AB, akıbet dönemdeki muhaceret ve afiyet krizleri zımnında dokunca gören Schengen münteha kurallarını değiştirerek, alanı destek olmak istiyor.

Geçen hafta da Komisyon, AB ülkelerinin kolluk teşkilatlarının birbirleriyle şimdi aşkın münteha ötesi iş birliği, bilim değişim işlemi ve eş ameliyat yapması düşüncesince kanun teklifi hazırlamıştı.

AB Komisyonunun hazırladığı teklifler, Avrupa Parlamentosu ile AB Konseyi çeşidinden incelenecek ve akıllıca bulunursa ikrar edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?