Dünya

AB, mevzuatına 'göçmenlerin araçsallaştırılması' terimini eklemeye hazırlanıyor

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas, AB'nin mevzuatına 'göçmenlerin araçsallaştırılması" terimini ekleyeceğini, icraat kapsamında bugüne denli 3 binin üstünde Iraklının Belarus'tan ülkesine fahri dönmesinin sağlandığını söyledi.

AB, mevzuatına 'göçmenlerin araçsallaştırılması' terimini eklemeye hazırlanıyor
10-12-2021 13:47
Brüksel

Margaritis Schinas, Avrupa Parlamentosunda Slovenya meclisiyle eş planlı Yüksek Düzeyli Göç ve İltica Konferansı'nda konuştu.

Gelecek hafta Komisyonun Schengen sınırları kurallarını reforme geçirmek düşüncesince toy birlikte öge önereceğini dile getiren Schinas, "Bu revizyon, kanuncu çerçevemizi güçlendirmeyi ve göçmenlerin siyasal taşıt durumuna getirilmesi durumlarında aut sınırları destek olmak düşüncesince uzuv devletlerimize şimdi dobra metodlar sağlamayı amaçlamaktadır. İlk el AB hukukunda kanuncu terimlerle, 'araçsallaştırma' terimini ve uzuv devletlerin hudut gözetimi, dehalet ve arka dönüşler dalında ne kabil önlemler alabilecekleri dair çıkarılacak neticeleri tanımlayacağız." ifadelerini kullandı.

Belarus'tan Irak'a dönüşler

Belarus'tan AB topraklarına "benzeri görülmemiş" ağır aksak barhana akınının "çok iri ve melez birlikte düzenlilik saldırısı" bulunduğunu dile getiren Schinas, Irak, Türkiye, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne icra ettiği ziyaretler sonucunda göçmenleri haiz uçuşların durdurulmasını "Avrupa'nın iri başarısı" kendisine niteledi.

Schinas, şu biçimde bitmeme etti:

"Şimdi 7/24 biçimde arka dönüşler üstünde çalışıyoruz. Şimdiye denli Irak'a 5 pervaz gerçekleşti. 3 binin üstünde insanoğlu emniyetli biçimde arka döndü. Irak makamları bizlerden bu fahri dönüşler dair iane istedi. Biz de bu dönüşleri Uluslararası Göç Örgütü üstünden gerçekleştirebilmek düşüncesince extra kaynak ayırdık."

AB Yüksek Düzeyli Göç ve İltica Konferansı

Bugün üçüncüsü planlı Konferans, üçüncü ülkelerle bir hale hususi müstahzar barhana ortaklıkları tarafından teşrikimesai konusu ve öneri edilmesinin üstünden birlikte yıl sabık Göç ve İltica Paketi'ni ele alınıyor.

AB Komisyonu, 2015'teki barhana akınından bu yana mültecilerin elbette dağıtılacağı ve iltica başvuruları reddedilenlerin elbette arka gönderileceğine hal bulunamaması zımnında toy birlikte düşünce hazırlamıştı fakat uzuv devletlerin içerikle ilişik değişik tutumları zımnında daha son alınamadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?