Politika

3+3 Bölgesel İstişareleri'nin ilk toplantısı Moskova'da düzenlendi

Dışişleri Bakanlığı, 3+3 Bölgesel İstişareleri'nin ilk toplantısının Dışişleri Bakan Yardımcıları seviyesinde Moskova'da düzenlendiğini açıkladı.

3+3 Bölgesel İstişareleri'nin ilk toplantısı Moskova'da düzenlendi
11-12-2021 08:46

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamada, "3+3 Bölgesel İstişareleri'nin ilk toplantısı 10 Aralık 2021 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcıları seviyesinde Moskova'da düzenlenmiştir. Türkiye'nin Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında müşterek heyetle temessül edilmiş olduğu bu ilk toplantıya Rusya Federasyonu'nun birlikte Azerbaycan, Ermenistan ve İran da katılmıştır. Toplantıda, diyalekt iş birliğinin baş döndürücü boyutlu namına ilerletilmesi dair pozitif düşün alışverişi yapılmış, istişarelerin hepsi iştirakçilerin kuma çıkarlarına bağlı ameliye mevzulara odaklanması üstünde uygun kalınmıştır. Barış ve istikrarı pekitmek şartıyla atılacak inanma artırıcı adımlar bağlamında ticaret, ekonomi, ulaştırma, hars ve insancasına mevzulara evleviyet verilmesi öngörülmüştür" denildi.

"Beş ülkenin temsilcileri, çalışmalarında streç müşterek boyut benimsenmesi hususunda uygun artmış ve Gürcistan'ın da sonradan istişarelere katılmasına bağlı temennilerini anlatım etmiştir" denilen açıklamada, 3+3 İstişareleri emek vermek usullerinin önümüzdeki çağda Dışişleri Bakanlıkları ortada yapılacak temaslarla kesinleştirileceği aktarıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?