USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: Çok güçlü bir maç olacak

Vitor Pereira, 'Çok güçlü bir maç olacak. İyi bir takıma hakkında oynayacağız. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi tecrübesi bulunan bizim üzere şişman bir kulüp' dedi.

Vitor Pereira: Çok güçlü bir maç olacak
29-09-2021 17:18
Vitor Pereira, "Çok güçlü bir maç olacak. İyi bir takıma erinç oynayacağız. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi tecrübesi bulunan bizim kabilinden şişman bir kulüp" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında ferda Yunanistan kadrosu Olympiakos'u misafir edecek. Ülker Stadı'nda sayaç 19.45'te başlamış olacak mücadelede öncesinde uygulayım yönetmen Vitor Pereira ile kaleci Altay Bayındır açıklamalarda bulundu. Olympiakos uygulayım direktörü ile dost olduklarını dile getiren Pereira, "Çok güçlü bir maç olacak. İyi bir takıma erinç oynayacağız. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi tecrübesi bulunan bizim kabilinden şişman bir kulüp. Portekizli hocalarıyla arkadaşız. Kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor. İyi bir son kabul etmek düşüncesince zorlamamız gerekiyor. Taraftarın atmosferi umarın ferda yanımızda olur. Buna bu maçta ihtiyacımız var" halinde konuştu.

"HÜCUMDA VE SAVUNMADA DİNAMİK FUTBOLUMUZU SERGİLEYECEĞİZ"

Sarı-lacivertli kadrodaki hastalıklı oyuncuların apiko olmaları yerinde güçlü oynatmayacağını ve yavaş yavaş sahalara döndürmeyi planladığını dile getiren Pereira, "Burada daima 3'lü müdafaa lafını duyuyorum fakat ayak topu bu değil. mühim bulunan dinamiklerdir. Futbolcular ortada nite bir alışveriş oluşturduğunuzdur. Dizilişiniz elden pik nite başladığınızdır. Preste, hücumda, savunmada farklılıklar gösterir. Sistem kendisince hastalık bu denli aşırı konuşulduğunu anlamıyorum. Sakatlıklarımız düzeldiğinde hücumda ve savunmada devim bilimi futbolumuzu sergileyeceğiz. Antrenmanlarda hataları düzeltecek vaktiniz olmuyor fakat en önemlisi önderlik yapabilmektir. Herkesin odaklanmış olmasını sağlamaktır. Günümüz futbolunda taktikten henüz ehemmiyetli bulunan bunlardır" niteleyerek konuştu.

"CAULKER'IN OYUN TARZI BENİM SİSTEMİME UYMUYORDU"

Steven Caulker'ın güzel bir topçu bulunduğunu vurgulayan Pereira, şunları kaydetti: "Onunla da bunu konuştum. Oyun seçimi benim sistemime uymuyordu. Daha bir tomar kader bilmek düşüncesince bambaşka takıma revan oyunculara kader diliyorum. Min-jae Kim benim çalıştığım en güzel oyunculardan biri. Bazı oyuncular bir oyuncuyu diğerinden henüz bir tomar tutuyor fakat günün böylecene sonucu ego veriyorum. Berisha ve öbür oyuncuların performansından mutluyum. Karakterli bir takımım mevcut ve değme bir tanesi grup oyuncusu. Berisha aşırı bir tomar çalışıyor. Buraya ulaştığında idman meydana getirecek ve seviyesini artıracak tarihi olmadı kelimesi kelimesine Rossi ve Crespo gibi. Transfer sürecinin böylecene geldiler. Özgüvenlerini kazanmaya çalışıyorlar fakat ego herkesten aşırı memnunum."

"BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN BİR SONRAKİ MAÇ"

Portekizli çalıştırıcı, kimsenin ekibi nite çalıştırdığını bilmediği ve buna karşın menfi konuştuğunu belirterek, "Hedefimiz ferda kazanmak. Birbirine benzeri ekipler var. Grupta rastgele bir takımın ötekilerden aşırı faziletli bulunduğunu düşünmüyorum. Lider olgunlaşmak düşüncesince yarışan 4 grup görüyorum. Sonuçta size Avrupa Ligi'ni düzeltmek isterim dememi mi istiyorsunuz bilmem fakat ego realist biriyim. Benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan bir ahir maç" dedi.

"BİZİM YÜKSEK RİTİMLİ OYNAMAMIZ İÇİN ROTASYON YAPMAMIZ LAZIM"

Bazı oyuncuların rotasyona katılmadığı anlamında yöneltilen bir soruya ise Pereira, şöyleki konuştu:

"Bazılarının süreye gereksinimi var. Burak aşırı güre uygulayım açıdan nitelikli bir oyuncu. 2'nci ligden geldi, onun az buçuk vakte gereksinimi var, taktiksel açıdan bazısı şeyleri anlaması için. Ne devir müdafaa ne devir akış yapmasına dair. Oyuncuya mükemmel kendisine istediklerimi anlatamadan sahaya değdirmek istemiyorum. Bizim efdal tartımlı oynamamız düşüncesince yer değiştirme yapmamız lazım. Rotasyon olmaksızın bu tempoyu daima devam etmek muhtemel değil. Önceki maçlarda aşırı bir tomar elimde hal yoktu. Benim hedefim dört başı mamur oyuncularımı ayrımsız sefine zarfında tutabilmek"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler