USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Uzmanı uyardı: Uzun süreli ve yüksek miktarda florür kullanımına dikkat

Florürün sağlığa bulunan tesirleri karşı açıklamalarda mevcut Dt. Can Gökkurt, florür dişin en aut kısmı bulunan mine tabakasının güçlenmesini sağlayarak kavitasyon oluşumunu yasaklayıcı el gösterir. Ancak derinlemesine ve yüksek miktarda florür maruziyeti türlü keyif prob

Uzmanı uyardı: Uzun süreli ve yüksek miktarda florür kullanımına dikkat
22-09-2021 14:35

İçme suları içine katılan florür ile ilgilendiren meydana getirilen çalışmalarda diş kayıplarında eksilme görüldüğünü kail Medicana Kadıköy Hastanesi Dt. Can Gökkurt, florürün nice kullanım sahası bulunduğunu belirtti.

FLORÜRÜN BİRÇOK KULLANIM ALANI MEVCUT

Florürün diş ve mızrap yapıları içinde arazi düzlük ehemmiyetli ortak mineral bulunduğunu aktaran Gökkurt, “Bu mineral ayrımsız sürede su, toprak, bitki, taş ve havada da bulunur. Diş hekimliği içinde de ehemmiyetli ortak noktayı mevcut florür dişin en aut kısmı bulunan mine tabakasının güçlenmesini sağlayarak kavitasyon oluşumunu inhibütör el gösterir. Bu tesiri dolayısıyla ilkin ABD Birleşik Devletleri iktisap etmek kıl payı nice değişik iklim içmece suyu kaynaklarını floridasyon yerine bilinen ortak işlemle florürleme şeklini seçmektedir. Diş sağlığı haricinde florürün nice kullanım sahası mevcuttur. PET taraması yerine bilinen radyolojik tetkiklerde, harbilik ürünlerinde, ekincilik ilaçlarında ve teflon, polat ve alüminyum ürünlerinin üretilmesinde de florür kullanılmaktadır” diyerek konuştu.

“HER ŞEYDE OLDUĞU GİBİ FLORÜRÜN DE FAZLASI ZARAR”

“Florür, akıllıca dozlarda kullanıldığı takdirde diş sağlığı düşüncesince yararlı olabilir” diyen Dt. Can Gökkurt şu detayları paylaştı:

“Ancak değme şeyde bulunduğu denli florürün de ilavesi dokunca verir. Florür düşüncesince akıllıca bulunan düze ferdin kilosuna uyarınca belirlenir. Bu sebeple bilhassa önemsiz çocuklarda beğenilen mamüllerin florür düzeylerine dikkat edilmesi ehemmiyetli ortak konudur. Dental florozis, baş döndürücü florür alımı sonrası oluşabilecek sorunların başlangıcında gelir. Orta kurda oluşan dental florozis yerinde diş yüzeyinde alkan lekelenmeler ortaya çıkarak kişide kozmetik anlamda kaygıya sebep olabilir. Ciddi dental florozis olayları eşsiz yerine görülmekte ve diş yapısının güçsüzleşmesine sebep yerine diş yüzeyinde kahverengi lekelenmelere sebep olabilir. Dental florozis bilhassa diş gelişiminin nazik ortak devri bulunan 2 yaşından önemsiz çocuklarda dikkat edilmesi müstelzim ortak durumdur.”

“İSKELET SİSTEMİNİ DE ETKİLEYEBİLİYOR”

Aşırı florür birikiminin diş yapıları haricinde kuru sisteminde de meydana gelebileceğini tamlayan Gökkurt, “İskelet sisteminde baş döndürücü florür birikimi seneler içinde meydana mevrut ortak süreçtir. Kemik florozis vakalarının er aşamalarında eklemlerde çetinlik ve dert denli rahatsızlıklar meydana gelebilir. Daha ati olaylarda ise mızrap yapıları negatif yönde etkilenerek kelep dokuda kalsifikasyon şu demek oluyor ki kireçleşme oluşabileceği düşüncesince tetik olunması gerekir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), içmece sularında 1,5 ppm’den henüz çok florür bulunması ve bu suların levent boylu süreli tüketilmesi şeklinde ayrışık keyif problemlerinin meydana gelebileceğini söylemektedir. Diğer dar gıda maddeleri düşüncesince muteber bulunduğu denli florürün de akıllıca miktarlarda tüketilmesi enine boyuna önemlidir. İçme suları yahut florür içeren mahsulat nedeni ile baş döndürücü miktarda florürün hazım sistemine geçmesi şeklinde ayrışık keyif problemleri oluşabilir” açıklamasında bulundu.

İçme sularındaki florür seviyesinin bazısı devletlerde disiplin ortak denetimden geçtiğini tamlayan Gökkurt, “Bu özellik kendisince rastgele ortak kaygısı mevcut şahısların evcil yönetimlerine site suyunun ne derece florür içerdiğinin öğrenilebileceğini belirtti. Ayrıca florür içeren dudak hizmet ürünlerinin kullanımı ile ilgilendiren diş hekimlerine danışılmalıdır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler