USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna’da Lublin Üçgeni Zirvesi

Polonya, Litvanya ve Ukrayna Cumhurbaşkanları, Lublin Üçgeni Zirvesi kapsamında Ukrayna'nın Huta nahiyesinde müşterek araya gelmiş olarak eş beyanname imzaladı.

Ukrayna’da Lublin Üçgeni Zirvesi
20-12-2021 18:28

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ev sahipliğinde Huta nahiyesinde planlı Lublin Üçgeni Zirvesi'nde kuma araya geldi. Rusya'nın edisyon ve provokasyonları karşısında Ukrayna'ya dayanak noktası gayeli düzenlenmiş bulunduğu tamlanan zirvede liderler, güvenlik, muhacir krizi ilkin peyda etmek neredeyse sonuç devirde alanda meydana mevrut gelişimleri ele aldı. Litvanya, Polonya ve Ukrayna'nın siyasi ve askeri mevzular ilkin peyda etmek neredeyse ortaklık zarfında olunacağına bağlı beyanname imzalayan 3 lider, zirvenin arkası sıra eş matbuat toplantısı düzenledi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, alanda yaşanmış olan gelişmeler cezaevi önüne alındığında bu sima toplantıların elan kesif yapılması icap ettiğini belirtirken, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri varlığını arttırdığı bu sürede dayanak noktası ve işbirliğinin önemine ayraç etti. Gerçekleşen zirvede Zelenskiy, "Rusya'nın saldırganlığı ile savaş etmekteyiz. Bizlerin eş rolü Avrupa'yı Rus saldırganlığından korumak. Böylesi kuma devirde bütünlük olmak, kuma tane ünlü peyda etmek baş döndürücü önemli" laflarına arazi verirken Rusya'nın çekirdeksel silahlarını Belarus topraklarına konuşlandırma ihtimali sorusuna ise, "Putin'in aklına gerginliği elan da ilave düşüncesi gelmeden Rusya'ya engelleyim uygulanmalı" biçiminde konuştu. Rus çekirdeksel silahlarının Belarus'a anlatış ihtimalini 'kaygı verici' namına yorumlayan Zelenskiy, hakeza kuma olasılıkta ağırbaşlı kuma zılgıt altında bulunacaklarını da laflarına ekledi.

"NATO, Rusya'nın şantajlarına mesuliyet eğmemeli"

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ise dakika alanda muhacir krizi ve Ukrayna'nın güvenliği peyda etmek neredeyse dü bunalım bulunduğunu belirterek, “Belarus'un sebep olduğu, kuşkusuz Rusya'nın desteklediği muhacir krizi sonucunda Polonya, zımnında AB sınırına müteveccih göçmenlerin saldırısı Polonyalı düzenlilik güçleri sebebiyle savıldı. Ancak bunalım Litvanya sınırında bitmeme etmekte, sınırlarımızda gerçekleşen on binlerce gümrüksüz intikal denemesi Belarus diyetinin teftiş ve kontrolü altında gerçekleşmekte" dedi. Andrzej Duda, Rusya'nın Ukrayna sınırında askeri faaliyetlerini arttırmasının çıkarlarını bulunduğu denli NATO'nun öbür üyelerini de endişelendirdiğini söyleyerek Ukrayna'ya mümkün saldırıyı karşılamak düşüncesince herhangi kuma ayrışık önlemin katılması icap ettiğini anlatım etti. Duda, Rusya karşısında art hamle atılmasına dirlik bulunduğunu ve şantajlarına mesuliyet eğilmemesi icap ettiğini belirterek, "Bugün Rusya, Gürcistan ve Ukrayna topraklarının kuma yönünü nehiy etmiş durumda. Rusya'nın 2. Dünya Savaşı'ndan sonraları çelim kullanarak Avrupa'nın sınırlarını değiştirmeye emek vermesi ikrar edilemez. Bana layıkıyla art hamle atması müstelzim emperyal politikalar tay tay arabası Rusya" dedi.

"Kuzey Akım 2 iktisadi değil, siyasi kuma proje"

Ukrayna'nın AB ve NATO üyeliğini desteklediklerini anlatım fail Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ise Avrupa'nın doğusundaki ülkelerden birinin güvenliğinin hepsi devletlerin eş güvenliği anlamına geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda bölgedeki erke güvenliğini de ele aldıklarını belirterek "Bu mevzuda halen tereddütü mevcut devletlere bunu ifşa etmek düşüncesince dakika kuma araya mevrut bulunmaktayız" biçiminde konuştu. Nauseda, Ukrayna sınırına yığılan 100 bin askere, askeri araçlara ve yaşanmış olan muhacir krizine bakılınca uğur boncuğu obje gömgök derece davranamayacaklarını anlatım ederek "Nord Stream 2 projesi iktisadi değil, siyasi kuma projedir. Enerji kaynaklarının siyasi tabanca namına kullanılmasını karşılamak zorundayız" dedi. Nauseda, "Belarus ve Rusya'nın askeri entegrasyonu etraflıca zamandır bitmeme etmekte, bu gidişat Baltık devletlerinin, bire kuma sürede semt güvenliğini zılgıt ediyor. NATO namına buna reaksiyon göstermeliyiz" biçiminde konuştu.

Liderler eş bildiriye imza attı

Yapılan matbuat toplantısının arkası sıra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dakika Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ile beraberce Ukrayna'nın AB ve NATO üyeliğine, Rus saldırganlığına dirlik mücadelesine açıkça desteğini tamlayan kuma bildiriye imza attı. Zelensky bildirinin imzalanmasından sonra, "Bugün imzaladığımız deklerasyon birlikteliğimizin kanıtıdır. Ortak bildiri, Ukrayna'nın AB ve NATO'ya üyeliğine, Rus tehdidine dirlik açıkça desteği anlatım ediyor" dedi.

Ebru Orhan - Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler