USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tekvando Federasyonu başkan adayı Tanrıkulu: Değişim ve gelişim zamanı

Eski ulusal tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Türkiye Tekvando Federasyonu başkan adaylığının kesinleştiğini açıkladı. Tanrıkulu, 'Biz mazbatamızı aldık ve seçimlere giriyoruz. Camiamızın desteğini bekliyoruz. Ben senelerce ülkemi, camiamı en güzel halde özümleme ettim. Artık il

Tekvando Federasyonu başkan adayı Tanrıkulu: Değişim ve gelişim zamanı
06-11-2021 11:04
Eski ulusal tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Türkiye Tekvando Federasyonu başkan adaylığının kesinleştiğini açıkladı. Tanrıkulu, "Biz mazbatamızı aldık ve seçimlere giriyoruz. Camiamızın desteğini bekliyoruz. Ben senelerce ülkemi, camiamı en elleme halde asimilasyon ettim. Artık geçmiş Allah'a sonraları camiamıza emanetiz. Onların desteğini borç bu seçimleri kazanacağız" dedi.

Olimpiyat ikincisi, evren şampiyonu emektar ulusal tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) hususi açıklamalarda bulundu. Yüzde 15 imza engelini geçtiğini ve adaylığının kesinleştiğini tamlayan Tanrıkulu, 7 Kasım'da yapılacak Tekvando Federasyonu Olağan Genel Kurulu düşüncesince camiadan dayanak istedi.

"ADAYLIĞIM GARANTİLENDİ, BAKANLIKTAN ONAYI ALDIK"

Çok levent boylu birlikte sporculuk yaşamı bulunduğunu ve topluluğun içerisinden geldiğini vurgulayan Bahri Tanrıkulu, "2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonraları cıvıl cıvıl sporculuğu sonlandırdım. Geçen yıl Şubat ayında Spor Yazarları Derneği'nde birlikte matbuat açıklaması yaparak Türkiye Tekvando Federasyonu başkanlığına adaylığımı koydum. O günden bu güne başkan adaylığı sürecim bitmeme etmektedir. Takım arkadaşlarımın çoğunun kulüpleri var, bu topluluk bizim camiamız. Camiadan aşırı elleme birlikte teveccüh, dayanak mevcut bana. Öncelikle onlara teşekkürname buyurmak istiyorum. Federasyon seçimlerinin makul etapları var. Geçen hafta meydana getirilen ve 1 Kasım'da dolan imza derç süreçlerini değerli birlikte halde geçtik ve aday adaylıktan adaylığımız garantilenmiş oldu. Bakanlık kabilinden onaylandı. Şu anda resmi kendisine federasyon başkan adayıyım" niteleyerek konuştu.

"14 MADDELİK BİR YOL HARİTAMIZ VAR"

Türkiye'yi dolaşıp projelerini anlattıklarını tabir fail Tanrıkulu, "Bu müddet içinde arkadaşlarımızla birleştirme birlikte halde çalıştık. Projeler ürettik, neler yapacağımızı Türkiye'deki dört başı mamur antrenörlere anlattık, cıvıl cıvıl yayınlar yaptık. Türkiye'yi dolaştık, şehirlerine gittik, projelerimizi anlattık. Türk tekvandosunun şimdi elleme bölgelere gelebilmesi düşüncesince 14 maddelik kez haritası çıkarttık. Bunu kitapçık durumuna getirdik ve hocalarımızın hepsiyle paylaştık. Onlar da projelerimizi aşırı beğendiler. Artık Türkiye tekvandosunda birlikte değiş ve gelişim zamanı. Camianın buna gereksinimi var, sporcuların buna gereksinimi var. Güzel projelerle yenilikler getireceğiz. 7 Kasım'daki seçimlere hazırız. Ben ve dostlarım buna inanıyoruz. 7 Kasım'daki seçimde kazanarak Türkiye Tekvando Federasyonu'nun dünkü başkanı kendisine göreve başlayacağız" ifadelerini kullandı.

"BÖLGESEL LİGLER VE TEKVANDO SÜPER LİGİ'Nİ KURACAĞIZ"

Bahri Tanrıkulu, tekvandoya nitelik katacak ligler oluşturduklarını tabir ederek, "Bölgesel ligler yapıp, o lehçe liglerde sporcuların derneşik kendisine karşılaşma yapmalarını istiyoruz. Bunun birlikte fevk kademesi kendisine da Süper Lig'i tekvin etmek istiyoruz. Büyük kulüplerin yarıştığı dünkü iri kulüplerin kurulmasını sağlayacak ve bunlar destekleyici geliri elde edecek, tekvandoya birlikte nitelik ve bellik kıymeti getireceğine inandığımız Süper Ligi oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

"TESİS VE KAMP EĞİTİM MERKEZLERİ İNŞA EDECEĞİZ"

'Tekvando federasyonunun kendine ilgili birlikte tesisi, boğunuk spor salonu, karşılaşma salonu, dinlenme kampı terbiye merkezi maatteessüf bulunmamaktadır' diyen Tanrıkulu laflarını şu halde sürdürdü:

"Bizim amaçlarımızdan birlikte tanesi de Türkiye'nin ayrışık yerlerinde dinlenme kampı terbiye merkezleri kurmak, karşılaşma salonlarını TTF bünyesine katarak sporcularımızın hem egzersiz yapmalarını hem karşılaşma yapmalarını sağlamak. Türkiye'de kılıç antrenörlerimize, sporcularımıza puantaj sistemi iletmek istiyoruz. Dünyadaki ranking sisteminin aynısını Türkiye'de dört başı mamur sporcularımıza infaz kılmak istiyoruz. Böylelikle sporcular zat sıralarını görebilecekler. Başarı grafiklerine gereğince de ulusal kol seçmeleri değerlendirilecek. Adil birlikte süreçten bahsediyorum. Tekvando kanalı ihdas kılmak istiyoruz. Öncelikli kendisine youtube kanalını kuracağız, maçların bütünü orada cıvıl cıvıl yayınlanacak şimdi ondan sonra millî birlikte kanalda tekvandonun daim kendisine gündeme gelmesini temin etmek istiyoruz. Antrenörlerin, hakemlerin koşulları ve olanakları iyileştirilecek. Sponsor gelirlerini tasarruf buyurmak düşüncesince aşırı iri firmalarla görüşmelerimiz var, şu anda tören düzeni evresinde bekliyor. İnşallah 7 Kasım'da tarzı kazandıktan sonraları bu tören düzeni anlaşmalarını devreye koyacağız. Poomsae'nin şimdi elleme bölgelere gelmesi düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Paralimpik kardeşlerimizin şimdi değerli olması düşüncesince onların da şartlarını da yukarıya akilane çıkarmayı planlıyoruz."

"7 KASIM'DA CAMİANIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM"

Bahri Tanrıkulu başkan adaylığı düşüncesince yüzdelik 15 imza şartını hesabına getirdiklerini belirterek, "Biz mazbatamızı aldık seçimlere giriyoruz. Camiamızın desteğini bekliyoruz. Ben senelerce ülkemi camiamı en elleme halde asimilasyon ettim. Artık geçmiş Allah'a sonraları camiamıza emanetiz. Onların desteğini borç bu seçimleri kazanacağız. Kim kazanırsa kazansın tekvando kazanacak" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler