USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM'de bütçe görüşmesinde 'kirli, karanlık ilişkiler' gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirirken, 'Kirli, karanlık ilişkiler' sözleri huzursuzluğa kez açtı, milletvekilleri ortada ağız dalaşı çıktı. Bakan Soylu eleştir

TBMM'de bütçe görüşmesinde 'kirli, karanlık ilişkiler' gerginliği
08-12-2021 20:28
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirirken, 'Kirli, karanlık ilişkiler' sözleri huzursuzluğa kere açtı, milletvekilleri ortada ağız dalaşı çıktı. Bakan Soylu eleştirilere, "Hak savunmak, iftiraya dirlik dayanım göstermek, yalana dirlik savaşım eylemek müşterek insanoğlunun en şenlikli ve en haysiyetli hakkıdır" sanarak karşılık verdi. 

TBMM Genel Kurulu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. Dervişoğlu, Bakan Soylu'nun gelenekten ırak günce politik polemiklerle akıntı ettiğini belirterek, "Bir İçişleri Bakanı yevmiye politik kalem kavgası ve kutuplaşmaların tarafı iktisap eylemek namına içtimai huzurun teminatı iktisap eylemek düşüncesince çaba kullanma eder. İzan ve değim sahibi müşterek İçişleri Bakanı kirli, karanlık ilişkiler, izaha kadın suçlama ve iddialarla değil ülke hizmetleriyle anılır ve anca yad edilir. İçişleri Bakanının ehil bulunduğu sorumluluğun tersine akıntı etmesi, koltuktan almış bulunduğu güçle zılgıt ve şantaja mebni ayrıştırıcı müşterek üslubu yatkın olması Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısında da iri müşterek talihsizliktir. İçişleri Bakanlığımız, huzuru ve güvenliği terazi bakanlığıdır. İçişleri Bakanlığı, boy bos verme, atar ika makamı değil, aksine atar- harcama hazırlamaya ve herhangi müşterek önüne gelene atar hazırlamaya kalkışanlara 'dur' buyurmak ve sınırını anlatmak kadar müşterek fariza ve sorumlulukla akıntı fail müşterek bakanlıktır. Bu ehemmiyetli makamı politik amigoluk mesafesine indirmenin insana ve büyüklük hayatında engelleme etmiş bulunduğu koltuğa sağlayacağı toy müşterek evre de bulunmamaktadır" dedi.

MECLİS BAŞKANVEKİLİNDEN UYARI

Dervişoğlu'nun, "Kirli ve karanlık ilişkiler" lafları huzursuzluğa kere açtı. Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dervişoğlu'nu aklık anahtar istimal dair uyararak, 'Kirli, karanlık ilişkilerle anılmak' kadar müşterek tanımlamayı aşırı akla yatkın bulmadığını söyledi. Dervişoğlu’nun laflarına AK Parti'li milletvekilleri de oturdukları yerden, 'O mevzuda Lütfü Türkkan'a beslemek lazım. Lütfü Türkkan'a bak, devleti söğüşleyen kibarlara bak' laflarıyla tepkime gösterdi.

SOYLU: İFTİRAYA DİRENÇ EN ONURLU HAKTIR

İYİ Partili Dervişoğlu'nun eleştirilerine karşılık sağlayan Bakan Soylu, "İYİ Parti Sözcüsü şahsımı eksiksiz hitabı süresince gaye alarak, hükumetimizi de gaye alarak kirli ve karanlık ilişkiler ağının içinde olduğumuzu, koltuktan aldığımız güçle de zılgıt ve şantaj yaptığımızı tabir etmiştir. Sayın Dervişoğlu yaşamı süresince herhalde dirlik karşıya kalmış bulunduğu iftiralara, ithamlara, yalanlara zannediyorum tasdik bulunan müşterek cibilliyet ortaya koymuştur. Hak savunmak, iftiraya dirlik dayanım göstermek, yalana dirlik savaşım eylemek müşterek insanoğlunun en şenlikli ve en haysiyetli hakkıdır. Bu hak, müşterek insana icra vekili bulunduğu düşüncesince verilmez, bu adalet müşterek insana genelev düşüncesince verilmez, bu adalet töhmet örgütleriyle yapmış olduğumuz mücadelede onların kolunu büktüğümüz için, onların sırtını yere vurduğumuz için, onların herhangi müşterek biriyle ait iri müşterek mücadelenin içinde olduğumuz düşüncesince dirlik karşıya kaldığımız bu iftirada bu adalet bizlere insanoğlu olduğumuz düşüncesince verilir" dedi.

'TERÖRLE İLGİLİ BİR CÜMLE SÖYLEMEDİNİZ'

Soylu, "Bana ahlaklı siyasetten bahsettiniz; aşırı üzüldüğümü tabir eylemek istiyorum. Ahlaklı sıfır siyasetten bahsediyorsunuz, akla yatkın söylüyorsunuz. 20 zaman burada konuştunuz; Türkiye ciharıyek tarafında terörle savaşım ediyor, müşterek yegâne meslek kullanma etmediniz. Ahlaklı sıfır siyasetten bahsediyorsunuz. Belediyelerde benim zılgıt ve şantajla bürokratları zılgıt ettiğimi söylüyorsunuz; lakin HDP'nin, CHP'nin ve PKK'nın site yapılanması içinde bulunduğu belediyelere payandalık yaptığınızı ahlaklı siyasetle bağdaştırıyor musunuz" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun hitabı esnasında ve daha sonra AK Parti, CHP, İYİ Parti ve HDP’li milletvekilleri ortada yavuklu tartışmalar bitmeme etti, peşi sıra görüşmelere ara verildi. Aradan sonradan görüşmelere bitmeme edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler